D400? Ile? Rok ;]
Szukaj
D400? Ile? Rok ;]
Kup używane D300 i ciesz się świetnym korpusem i robieniem zdjęć. Będzie D400, to sprzedasz go praktycznie za tyle samo co teraz kupisz. Ja za mojego dałem rok temu 2300 i za tyle samo bym go teraz pewnie sprzedał![]()
D400-staPrzesiadki na D300s jakoś znacznie nie poczujesz czy w obrazku czy w ergonomii.
Dokładnie tak, albo i lepiej.
Za chwilę będzie wiosna i okazji do zdjęć znacznie więcej. Czekanie nie jest chyba dobrym rozwiązaniem.
W obecnej syt najlepszym wyjściem jest upolowanie używanego d300s. Można trafić na zadbaną puchę z małym przebiegiem, pozostaje tylko kwestia ceny. Obecnie używki chodzą w cenach w jakich można było rok temu kupić nówkę.
Ostatnio nawet na naszej giełdzie był jakiś wyglądający całkiem przyjemnie za chyba 4300
Ja poczułem przesiadając się z D90. Pomijając jednak lepszą ergonomię i inny AF, to wg mnie lepiej mierzy światło niż D90. Takie jest moje skromne zdanie.
Ostatnio edytowane przez pil74 ; 13-02-2012 o 10:08
nic...
Pozostaje mi tylko i wyłącznie używka i dlatego mnie to wk..wiaD90 użytkowałem ponad 3-lata i chciałbym kupić następne nowe body . Zawsze Nikon wycofywał z produkcji modele które zostały już zastąpione nowymi modelami,a tu wycofano jedne nie dając nic w zamian. Nawet wprowadzenie D4 do sprzedaży przesunięto na połowę marca.
Szczerze mówiąc- bałem się zakupu uzywanego korpusu, z dużym przebiegiem. Jak się okazało- nie potrzebnie. D300 śmiga u mnie prawie rok, zrobił kilka ślubów, nie ma z nim najmniejszych problemów. Przebieg w tej chwili to coś ok 90 tys. Nikony są twarde
Nowego D300s idzie kupić. Fakt- trochę kosztują, ale z drugiej strony 7D też sporo kosztuje.
Ja bym sobie przezimował do pojawienia się nowej puszki z D300 i jak podejmiesz decyzję co do zakupu nowości, to sprzedasz D300 praktycznie bez straty![]()
Kupuj uzywane D300/D300s. Bedziesz mial wystarczajaco duzy skok do przodu jezeli chodzi o jakosc AF i ergonomie, a takie D300 lajtowo robi 150k klatek i nic mu nie jest (wiem bo moj stary aparat sprzedany przy przebiegu 110k ma aktualnie ~160k nabite). Przeczekasz do pojawienia sie D400 i wtedy bedzie mozna zmienic (o ile bedzie na co).
Ci co pisza, ze nie poczuje sie zmiany zmieniajac D90 na D300/D300s to chyba nigdy nie stali kolo tych puszek...
Marcin ja znam D300/s bardzo dobrze i jeszcze ze dwa miechy temu byłem zdecydowany na zakup w FJ za 4200.
Niestety rozmyśliłem się.... chociaż może i dobrze się stało (teraz rozbite było by D300).
Nie pozostaje mi nic innego jak rozejrzeć się za używką. Zal jednak pozostaje z braku wyboru.
Zamiast tego pojawiły się plotki że Nikon przygotowuje D3200 z 24 mgpx matrycą . http://www.optyczne.pl/4669-nowo%C5%..._tygodnia.html
Nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi.
Skontaktuj się z nami