Close

Strona 19 z 30 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Moje Before & After

Zabawa w PS.
    Retusz skóry za pomocą Brush Tool, Dodge & Burn.
    Usunięcie fragmentów ręki z lewej strony za pomocą Stampa (klonowanie włosów w miejsce ręki).
    Zwiększenie kontrastu miejscowo na oczach. Dodanie odcienia niebieskiego źrenicy.
    Poprawienie, uwydatnienie rzęs (pojedynczo zostały przyciemnione oraz wyostrzone).
    Zmiana koloru poprzez użycie krzywych.
    Pewnie kilka rzeczy pominąłem, zazwyczaj tego jest sporo z tym że robi się to z automatu jak w transie przy odrobinie wprawy
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Jak zrobić to jaśniejsze w prawym górnym narożniku? Czy autor nie ma nic przeciwko żebym sobie ściągnął i się pobawił?
    Ostatnio edytowane przez Kubuś24 ; 12-02-2012 o 14:47 Powód: literówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubuś24 Zobacz posta
    Jak zrobić to jaśniejsze w prawym górnym narożniku? Czy autor nie ma nic przeciwko żebym sobie ściągnął i się pobawił?
    Nie masz na myśli lewego górnego rogu?
    Jeśli tak to nowa warstwa + dodanie flary z kryciem na jakieś 20%, dodanie maski i za pomocą miękkego pędzla domalowanie tam gdzie trzeba.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Nie masz na myśli lewego górnego rogu?
    Jeśli tak to nowa warstwa + dodanie flary z kryciem na jakieś 20%, dodanie maski i za pomocą miękkego pędzla domalowanie tam gdzie trzeba.
    Tak górny lewy. Przepraszam

Domyślnie

ooo, to Kolega chyba tym nowym D800E bez filtra cykał???
    AMATOR

Domyślnie

To i ja się odważę dać swoje przed i po
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

proszę podawajcie przynajmniej skrócony opis procesu obróbki bo inaczej wątek będzie bez sensu
    D800 | D90 | S35/1.4 | N24-120/4 | T17-50/2.8 | S70-200/2.8 | N85/1.8 | SB-800 x 2|

Domyślnie

Dobra też jedno dorzucę:

Hmmmm:
    1. Poprawa balansu bieli w NX2 ....możliwe, że była tam też lekka korekta kontrastu ...może jakieś lekkie odzyskiwanie z cieni
    PS
    2. Na początek zawsze pędzelek korygujący na nowej pustej warstwie (oczyszczenie twarzy, bluzki itd....nie bardzo dokładne, takie szybkie)
    3. Później pewnie skraplanie (buzia, lekko sylwetka)
    4. Rozjaśnienie świateł w oczach (tak trochę przesadziłem :/ )
    5. Nowa warstwa szara 50% w trybie....pewnie łagodne światło, małe krycie pędzla i malowanie białym i czarnym (rozjaśnianie miejscowe na włosach, jakieś dodanie lekkie cieni) Również usta itd...
    6. Cross albo warstwami albo z NIKa, nie pamiętam.
    7. Malowanie paznokci, nowa warstwa barwa/nasycenie i szukanie koloru (pozostały krawędzie niebieskie)
    Z grubsza to chyba tyle, chociaż zawsze wymyślam coś na bieżąco i przeważnie coś spier.... a że przeważnie scalam warstwy bardzo często to później już nie wracam to poprzednich edycji....tutaj np. nie podoba mi się cień na lewej ręce ale co zrobię.... :P

Strona 19 z 30 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów