Close

Strona 130 z 348 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    HCB nie robił zdjęć w polskich halach "sportowych"... Nie wysyłał ich w trakcie imprezy do redakcji... Itp itd...
    Dokladnie. Fotoreporter sportowy ma miec dobry, a nie "ahtystyczny" material. Jak nie przyniesie niczego do redakcji, to nikt go raczej po glowie nie poglaszcze i powie "Biedny Jacku nie martw sie. Tam bylo swiatla raptem na ISO 6400, a Ty przeciez jestes artysta. Szkoda, ze nie masz zdjecia, ale nic sie nie stalo. Daly gola babe albo pusta strone, a Ty dostaniesz premie za prace w warunkach szkodliwych Twojej duszy".

:P

No i ja nie chce byc "kims" (w sensie jak Pan X, czy Y). Jestem soba.
    Ostatnio edytowane przez docxxx ; 03-02-2012 o 00:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    HCB nie robił zdjęć w polskich halach "sportowych"... Nie wysyłał ich w trakcie imprezy do redakcji... Itp itd...
    Oczywiście.

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Dokladnie. Fotoreporter sportowy ma miec dobry, a nie "ahtystyczny" material..
    No i ja o tym mówię Robicie w innej lidze.

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    No i ja nie chce byc "kims" (w sensie jak Pan X, czy Y). Jestem soba.
    I dobrze.

Ja nie bardzo naprawdę widzę sens mówienia, że HCB nie dałby rady podczas gdy się ma 10x lepsze możliwości techniczne. Nie zwalajcie nic na ograniczenia techniczne dysponując D3s. Kupno D4 nawet z lepszym ISO nic nie zmieni. I tak nie będziecie w innej lidze.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No to chyba sie nie zrozumielismy. Ja mialem na mysli to, ze drazni mnie pieprzenie "bo 100 lat temu...". Skoro bylo tak fajnie dekady temu, to dlaczego macie w stopka cyfrowe Nikony?

Domyślnie

Nie wszyscy. Ja nie mam teraz sprzętu w stopce, a mam m.in z samych nikonów: FM, FA, F801, mam średni format i mam kilka aparatów kolekcjonerskich. Zobacz wątek AO - ludzie mają analogi i robią zdjęcia. Inne zdjęcia niż do gazet codziennych.
    To zresztą nieistotne. D3s, D4 jest po to by można było biec w wyścigu szczurów. Szybko, jak najszybciej i w każdej mozliwej sytuacji. Takie czasy. Ten wyścig wcale nie sprzyja powstawaniu dobrej, wartosciowej, ponadczasowej fotografii. Oczywiście są ludzie, którym dobry aparat nie przeszkadza robić świetnych zdjęć
    OK, nie brnijmy w filozoficzne rozważania nad jakością współczesnej fotografii.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zobacz wątek AO - ludzie mają analogi i robią zdjęcia. Inne zdjęcia niż do gazet codziennych.
    Pokaz prosze kilka zdjec z tego dzialu z meczu ekstraligi lub chociazby II ligi. Ale nie "ahtystycznych" (czyt. rozmazanych), ale takich typowych, z akcji.

Robimy OT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    "Auto-ISO users (myself included) will be happy to know you can now turn the feature on and off by holding down the ISO button on the back of the camera and turning the front control wheel"
    REWELACJA
    a niby po co komuś auto iso..........? Chyba najgłupsza funkcja w profesjonalnym aparacie.
    Widziałem zdjęcia z sesji i szaleństwa jakie wyczyniał aparat z auto iso włączonym przekonują mnie, żeby trzymać się od tego z daleka.

Domyślnie

a moze nie potrafisz uzywac zgodnie z przeznaczeniem? to ze Tobie nie idzie nie znaczy ze funkcja jest zla... jeden z lepszych ficzerow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a moze nie potrafisz uzywac zgodnie z przeznaczeniem? to ze Tobie nie idzie nie znaczy ze funkcja jest zla... jeden z lepszych ficzerow.
    nie zgadzam się... staram sie jak najmniej decyzji pozostawiać aparatowi do podjęcia.
    Pracuje w trybie M wiec tym bardziej nie oddam mu decydowania o ISO czyli o jakości fotografii.

Poza tym nie napisałem nigdzie, że mi nie idzie.

Ale trochę zbaczamy z tematu... sorki.
    Już skończyłęm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    a niby po co komuś auto iso..........?
    Po to żeby aparat automatycznie robił to co i tak musiał by zrobić fotograf, żeby nie poruszyć zdjęcia i uzyskać oczekiwany efekt. Tak działa odpowiednio skonfigurowana opcja AutoIso. Bardzo pomocne, używam prawie zawsze.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siedemczwartych Zobacz posta
    a niby po co komuś auto iso..........? Chyba najgłupsza funkcja w profesjonalnym aparacie.
    Widziałem zdjęcia z sesji i szaleństwa jakie wyczyniał aparat z auto iso włączonym przekonują mnie, żeby trzymać się od tego z daleka.
    A wielu z tej funkcji korzysta i twierdzi że to jedno z największych dobrodziejstw nikona.
    To że czegoś nie potrafimy wykorzystać nie musi oznaczać że jest głupie trochę pokory
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 130 z 348 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów