Close

Strona 129 z 348 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macho Zobacz posta
    a jak myslisz od kogo mam info?
    Nie wiem, prawdę mówiąc średnio mnie to interesuje

shaolin1
    Gość

Domyślnie

chłopaki co to za ciśnienie się tu wytwarza? Chyba komuś się emocje udzieliły

Domyślnie

Zapewne nie mi . Napisałem tylko, że zadzwoniłem do Nikona w celu uzyskania informacji odnośnie dostępności aparatu. Na głupie pytania są głupie odpowiedzi

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Aparat będzie jak będzie, prawdę mówiąc chyba czasem i Nikon Polska potrafi się pomylić i nie zawsze ma precyzyjne informacje. Przecież chyba nikt z nas tu nie ma takiej mocy żeby zrobić coś aby puszka była w sklepach szybciej, tudzież na czas. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać a nie panikować

Domyślnie

Większość wypowiadających się z troską o termin pokazania się body w sklepach zapewne nie ma zamiaru jej kupić, jak sądzę.
    Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Wiekszosc zdjec, ktore robie "na dzis" za dwa sa zapomniane, bo trzeba zrobic kolejne.
    I myślisz, że w ten sposób staniesz się drugim HCB ? Zdjęcia maja być dobre. Tyle. Nie ma takiego światła jakie potrzebne do tego co się chce osiągnąć - nie ma zdjęć. Kiedys to było ISO niższe (400?), teraz z postępem jest wyższe (3200?). Więc kiedy było łatwiej? Teraz tobie, czy kiedyś HCB ?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Większość wypowiadających się z troską o termin pokazania się body w sklepach zapewne nie ma zamiaru jej kupić, jak sądzę.
    I myślisz, że w ten sposób staniesz się drugim HCB ? Zdjęcia maja być dobre. Tyle. Nie ma takiego światła jakie potrzebne do tego co się chce osiągnąć - nie ma zdjęć. Kiedys to było ISO niższe (400?), teraz z postępem jest wyższe (3200?). Więc kiedy było łatwiej? Teraz tobie, czy kiedyś HCB ?
    Bardzo dobrze powiedziane. Nic dodać, nic ująć !!
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

HCB nie robił zdjęć w polskich halach "sportowych"... Nie wysyłał ich w trakcie imprezy do redakcji... Itp itd...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

shaolin1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Kupią, nie kupią. Iść do sklepu obejrzeć na żywo, pomacać, potargować się mogą
    Nie mniej takie odważne osądy czasem mogą być mylne Panie Jacku

PS.
    Ja tam już wcześniej zaznaczyłem że mam swoje D... i przy nim zostaje, do końca świata :P więc mnie prosze w to nie mieszać

Domyślnie

bylo? http://blog.warehouseexpress.com/nik...uction-review/

How much better is the high ISO compared to the D3s?

Obviously the big question on everyone’s lips as it’s not widely documented yet. The answer is, ‘on paper’, one stop over the D3s in the comparable ISO ranges. However, with the new Expeed 3 processor and the way it processes and handles the sensor data, in actual use it may feel like more than that. And what does that mean? Well, simply put, it’s like the difference between the D3 and the D3s which is around 1 to 1/2 stops, but when you compare the images from both cameras, the D3s images just have a different feel to them and the noise is more aesthetically pleasing than simply being a stop or so better. I didn’t upgrade my D3 to a D3s for a year initially because I thought one stop wasn’t going to make much difference, but once I used one and realised it wasn’t just about the measurable number, but how that translated to the actual images, I switched. And so that’s what we should hopefully see here with the D4, that although it’s ‘only’ one stop better, the files it produces should have a more aesthetically appealing look to them that goes beyond a measurable ISO figure.

Domyślnie

"Auto-ISO users (myself included) will be happy to know you can now turn the feature on and off by holding down the ISO button on the back of the camera and turning the front control wheel"
    REWELACJA
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 129 z 348 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów