Close

Strona 127 z 328 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Tam nie bylo miejsca, zeby sie przyblizac i oddalac w szybkim tempie bo bym sie zabil o wozek, krzesla i ludzi

Domyślnie

Widzę, że jeszcze nie było - AF w D4
    http://nikond4.fotopolis.pl/index.ph...n-d4-autofokus

Biorę się do czytania
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopolis.pl
    Autofokus Nikona D4 zyskał kilka nowych rozwiązań funkcjonalnych. Świetnie działa nowa funkcja, która automatyczne przełącza pola AF przy zmianie kadru między pionowym a poziomym. Po aktywowaniu jej w menu, aparat zapamiętuje położenie aktualnie używanego pola AF, a po zmianie orientacji korpusu przełącza na inne pole leżące mniej więcej w tym samym miejscu kadru (dobrze ilustruje to poniższa grafika). Jest to szczególnie przydatne rozwiązanie przy szybkiej fotografii reportażowej.
    Mowilem o tym zaraz po prezentacji, to bedzie bardzo przydatne.

Domyślnie

Nie tylko to. Ta zmiana trybów też będzie się lepiej sprawdzać (w szczególności wtedy, gdy nie odrywamy oka od wizjera). Punkty wspomagające oznaczone kropką - czemu nie I przede wszystkim zwiększenie czułości Dla mnie, posiadacza D700 różnice będą odczuwalne

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To ja jeszcze szybko rozwine, to przeskakiwanie punktu AF przy obrocie aparatu, bo tam na rysunku troszke tu uproscili Na prezentacji mowili, ze po pierwszym obrocie punkt AF przeskoczy nie na skrajny boczny (tak jak na rysunku) tylko nizej (mam nadzieje, ze to zrozumiale ), wiec jak ktos bedzie chcial zeby przeskakiwal na skrajny przy kolejnych obrotach to musi sobie pomoc dzojstikiem i ten punkt wybrac. Kazdy kolejny obrot juz bedzie ok Chyba, ze mnie oszukali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    To ja jeszcze szybko rozwine, to przeskakiwanie punktu AF przy obrocie aparatu, bo tam na rysunku troszke tu uproscili Na prezentacji mowili, ze po pierwszym obrocie punkt AF przeskoczy nie na skrajny boczny (tak jak na rysunku) tylko nizej (mam nadzieje, ze to zrozumiale ), wiec jak ktos bedzie chcial zeby przeskakiwal na skrajny przy kolejnych obrotach to musi sobie pomoc dzojstikiem i ten punkt wybrac. Kazdy kolejny obrot juz bedzie ok Chyba, ze mnie oszukali
    Niech przeskakuje jak chce dobry patent. Wreszcie dżojstiki ! To ustrojstwo w D700 jest czasem irytujące.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    To ustrojstwo w D700 jest czasem irytujące.
    Dlaczego tylko w D700 cie irytuje? Tak było we wszystkich nikonach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Irytowało mnie to we wszystkich modelach które miałem
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zgadza się (a zastanawiałem się - napisać w liczbie mnogiej czy pojedynczej ? ). Właśnie minęła mi dopiero druga rocznica jak jestem w systemie Nikona i od początku pracuję na D700. Ten wybierak jest jedyną (?) - jedną ze słabszych stron tego świetnego body. Wiem, w gripie jest dżoj ale większość zdjęć robię w poziomie.

Domyślnie

Czy po premierze sklepowej D4 nikon zaprzestanie produkcji D3s? Słyszeliście coś może na ten temat?
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Strona 127 z 328 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów