Close

Strona 29 z 328 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 3475

Wątek: Nikon D4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

aaa i jeszcze w takim tech manual CPS do canona 1dx bylo, ze przy ktoryms wyzszym ISO fps 1dx spada do 10fps
    niestety nie mam manuala ani nie pamietam tej wartosci

Domyślnie

dac mu przezroczyste lustro jak w starych jedynkach canona i bedzie 15 fps... bardzo bardzo podoba mi sie to rozwiazanie. tylko musialo byc takie sobie skoro juz nikt go nie stosuje... ciekawe jaka strata swiatla byla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    dac mu przezroczyste lustro jak w starych jedynkach canona i bedzie 15 fps... ciekawe jaka strata swiatla byla.
    30%

Cene D4 obstawiam na 21 000 do 27 000

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xMAREKx Zobacz posta
    30%
    30%... raczej niemozliwe...

Domyślnie

30%... raczej niemozliwe...
    Producent podawał 1/3 EV straty, a początkowo było chyba jeszcze słabiej.
    Czyżbym się zamotał z procentami ?

Domyślnie

dac mu przezroczyste lustro jak w starych jedynkach canona i bedzie 15 fps... bardzo bardzo podoba mi sie to rozwiazanie. tylko musialo byc takie sobie skoro juz nikt go nie stosuje... ciekawe jaka strata swiatla byla.
    Ależ stosuje. Sony. I zobacz ile fps ma amatorska lustrzanka slt A55 choćby.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

obstawiam 26999 PLN

Domyślnie

Jeśli cena z początkowych 27000 spadnie w kwietniu-maju do 22000 to będzie dobrze. O ile droższy od D4 jest 1Dx ?
    Ostatnio edytowane przez burton ; 08-01-2012 o 08:39
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Eh, uwielbiam to forum. Przeczytanie tego wątku dało mi z 20 razy więcej niż przeglądanie newsów.

Powiem tak- Nikon wykonał kawał solidnej roboty. Puszka sprawia wrażenie przygotowanej w porozumieniu z userami, dostosowana do ich potrzeb.
    To nie jest rewolucja, tylko ewolucja najlepszej puszki na świecie.
    Oczywiste są teraz porównania z Canonen. Jednak zarówno N jak i C to korporacje, więc chyba nie musimy się zastanawiać 'czemu Nikon totalnie i definitywnie nie zniszczył Canona".
    Są korporacje, ważny jest kontekst. Oczywiście, Ja tylko wróże z fusów Ale chyba fajnie sobie powróćyć:
    -Może D4 to ewolucyjna puszka przejściowa, a Nikon szykuje coś naprawdę grubego? "Teraz nie na to czas"
    -Nikon D3 to ogromny i spektakularny sukces Nikona. Fantastyczne opinie, legenda ale przede wszystkim bardzo mocna rzesza userów, którzy czekali na następce. Może N sobie policzył, że w tym momencie ważna jest solidna rozbudowa, dopieszczenie, ewolucja a nie rewolucja coby niezniechęcić profesjonalistów, którzy nie mają złudzeń?

Oh, przyjemnie się zastanawiać.

Ale najprzyjemniejsze jest to, że D4 JUŻ JEST. Nie jest wirtualną propozycją i papierowym szpanem a gotową, profesjonalną puszką FX.
    Fajne wieści

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    Puszka sprawia wrażenie przygotowanej w porozumieniu z userami, dostosowana do ich potrzeb.
    No własnie nie do końca
    Proszę wskaż, choć jednego właściciela D3/D3s, który nie chciał by choć po jednym punkcie krzyżowym po bokach, nawet kosztem 2 takich punktów z okolic środka kadru.....
    Jeśli chodzi o mnie to pierwsza i najważniejsza zmiana jakiej bym chciał w swoim D3.

Puszka jest raczej przygotowana w porozumieniu z konkurencją i księgowymi To w pierwszej kolejności..... userzy gdzieś tam pod koniec są....
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Strona 29 z 328 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów