Close

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 125

Domyślnie

W tym momencie są cztery ciekawe propozycje, jeżeli chodzi o bieda-lajki. Nie ma w nich co prawda matrycy FF, ale w dużym uproszczeniu dają podobny efekt co FF z niewypasionym standardowym szkłem: Nex z CV35/1.4 (CV40/1.4), Nex z CZ24/1.8 (AF!), Fuji X-Pro1 ze swoim kitem (AF!) oraz dowolne u43 z CV25/0.9. Według mnie tylko pierwsza propozycja jest odpowiednio sexy jeżeli chodzi o rozmiar. Pentax chyba dał sygnał, że nie zamierza wchodzić na tę półkę, widzę tu natomiast mocny akcent lojalnościowy. To już jest coś. Ja jestem na tak.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 03-02-2012 o 00:13

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Bardzo chętnie zamieniłbym swoje piątki na 2 puszki canona bez luster do których mogę podpiąć elki - ale af musialby działać i nie mogłyby mieć tak małych gabarytów jak nex. Może N/C pójda tą drogą - dzięki temu nie zabiją sprzedaży setek obiektywów..., no i ff
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    Bardzo chętnie zamieniłbym swoje piątki na 2 puszki canona bez luster do których mogę podpiąć elki - ale af musialby działać i nie mogłyby mieć tak małych gabarytów jak nex. Może N/C pójda tą drogą - dzięki temu nie zabiją sprzedaży setek obiektywów..., no i ff
    Trochę nie rozumiem - jak lubisz ogórkowate obiektywy w stylu 35/1.4L, po co zmniejszać puszkę, która jest z nimi bardzo poręczna (5d) i już niewiele jej rozmiar wnosi? Myślałem, że zależy nam wszystkim na nieprzyciągającym wzroku sprzęcie, który da małokompromisowy obrazek - wymieniłem moim zdaniem najlepsze w tej kategorii.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Brak klepania lustra, brak mechaniki, brak zaciemniania wizjera to zalety nad lustrem
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    Brak klepania lustra, brak mechaniki, brak zaciemniania wizjera to zalety nad lustrem
    Podstawowa zaleta względem lustra IMHO to niezajmowanie przestrzeni, w której lustro się porusza. Pentax dał na to całkiem ciekawą receptę: wykorzystajmy tę przestrzeń na optykę obiektywu. Będzie dwa w jednym: naleśniki bardzo naleśnikowate i używanie spadkowych szkieł bez przejściówek, z pełną funkcjonalnością. Dla mnie to brzmi dobrze, co powie rynek - zobaczymy, zwykle mówi niestety nie tak jak chcę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikie_001 Zobacz posta
    czy to jest ten sam bagnet K, znany od czasow K1000?
    Ale coś nie pasuje, bagnet K, ale odległość od matrycy.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Ale coś nie pasuje, bagnet K, ale odległość od matrycy.
    Stąd ten ohydny ryj. Odległość matrycy od bagnetu jest taka, jak w K-lustrzankach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    W tym momencie są cztery ciekawe propozycje, jeżeli chodzi o bieda-lajki. Nie ma w nich co prawda matrycy FF, ale w dużym uproszczeniu dają podobny efekt co FF z niewypasionym standardowym szkłem: Nex z CV35/1.4 (CV40/1.4), Nex z CZ24/1.8 (AF!), Fuji X-Pro1 ze swoim kitem (AF!) oraz dowolne u43 z CV25/0.9. Według mnie tylko pierwsza propozycja jest odpowiednio sexy jeżeli chodzi o rozmiar. Pentax chyba dał sygnał, że nie zamierza wchodzić na tę półkę, widzę tu natomiast mocny akcent lojalnościowy. To już jest coś. Ja jestem na tak.
    Jesteś w błędzie, najlepszym wyborem bieda Leica jest Ricoh GXR z modułem A12 LM (a niedługo będzie też A16 LM).
    http://ricoh-gr-diary.blogspot.com/2...ny-nex-5n.html
    http://www.stevehuffphoto.com/2011/1...xr-comparison/

gary, ale za 2500PLN nie masz FF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Jesteś w błędzie, najlepszym wyborem bieda Leica jest Ricoh GXR z modułem A12 LM (a niedługo będzie też A16 LM).
    Rzeczywiście, zapomniałem o tym - też fajna propozycja.

Domyślnie

no ale jak sie ma ostrzenie na lcd w trybie zombie do lejkowego dalmierza?
    Völkchlor

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów