Close

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 125

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Jest już tyle bezlusterkowców DX do wyboru i koloru, że pozostaje czekać na pierwszą firmę która zrobi bezlusterkowego FX.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    A po polsku?
    Acan Śli prawi, iżli przednio że ten aparat gotowe HDRa użytkownikowi zapodaje, a ten miast bruszyć może pocziwać, delektując się gotowemi plikami. Drzewiej jeno NEXy i poślednie kompakta to mieli. Nawet D4 od kitajskiego Nikona nie ma takiego obstalunku.
    Völkchlor

Domyślnie

Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Acan Śli prawi, iżli przednio że ten aparat gotowe HDRa użytkownikowi zapodaje, a ten miast bruszyć może pocziwać, delektując się gotowemi plikami. Drzewiej jeno NEXy i poślednie kompakta to mieli. Nawet D4 od kitajskiego Nikona nie ma takiego obstalunku.
    Ma... to akurat z optycznych, ale w prasowce anglojezycznej tez bylo cos w tym guscie.
    Funkcja HDR (High Dynamic Range, wysoka rozpiętość tonalna)
    Funkcja HDR umożliwia zrobienie jednego prześwietlonego i jednego niedoświetlonego zdjęcia za jednym wyzwoleniem migawki. Rozpiętość można zwiększyć maksymalnie do 3 EV dla różnych efektów, z pełnym nasyceniem i przejściami tonalnymi. Miękkość granic pomiędzy dwiema ekspozycjami można dopasować, by uzyskać bardziej naturalny wygląd.

Ale to nie temat o HDR w D4

Czyzby jednak N V+J1 nie byly takie straszne? Skoro Pentax wypuscil cos straszniejszego...

Domyślnie

no cóż taka jest przyszłość Nikona. Zresztą do dziś się dziwiłem dlaczego nikt nie wpadł na pomysł żeby zachować swój bagnet przechodząc na bezlusterkowca. No ale od czego mamy Pentaxa.

Domyślnie

Grzeje go, grzeje, nikt nie lubi przegrywać.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Ja przepraszam, ale o co w tym aparacie chodzi? Największą zaletą bezlusterkowców mają być chyba małe wymiary, a tutaj zastosowanie bagnetu K wymusza odległość bagnetu od matrycy taką jak w lustrzankach, więc główne założenie jest z miejsca skreślone. Do tego wygląd. I co z tego, że na dzień dobry ma się dostęp do całej gamy szkieł, skoro - znowu - te szkła są masakrycznie wielkie! Cenowo pewnie też wyjdzie jak za lustrzankę niższej klasy.

Widać, że wszystkie firmy strasznie eksperymentują z tym nowym segmentem bezlusterkowców. Wszystko się tu zmienia jak w kalejdoskopie, gdybym miał coś takiego kupić, to bałbym się, że po roku przestanie być wspierane na rzecz czegoś nowszego i lepszego. Brakuje tu jakichś standardów.

Wg mnie ideałem byłby malutki korpus z matrycą DX i z kompletem kilku szkieł nalesników - najlepiej stałek ze światłem w granicach 2,0 - 2,8. Nie musi to być zaraz cała gama ogniskowych, wystarczyłyby 2-3 PORZĄDNE szkiełka w rozsądnym rozmiarze. Do tego ew. jakiś konwerter. Najbliżej tego opisu są NEXy, ale tam brakuje fajnych szkieł.

Cytat Zamieszczone przez raider Zobacz posta
    Jest już tyle bezlusterkowców DX do wyboru i koloru, że pozostaje czekać na pierwszą firmę która zrobi bezlusterkowego FX.
    Taki aparat już dawno powstał, nazywa są M9
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Taki aparat już dawno powstał, nazywa są M9
    Nie no to wiem, choć filmów HD nie kręci (lol).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Największą zaletą bezlusterkowców mają być chyba małe wymiary,
    Jak dla mnie to najwiekszą zaletą ma byc brak lagu migawki, brak mechanizmu lustra, mały hałas (brak lustra), brak zaciemnienia wizjera na czas naswietlenia, mały nie musi być byle by był FF
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    Jak dla mnie to najwiekszą zaletą ma byc brak lagu migawki, brak mechanizmu lustra, mały hałas (brak lustra), brak zaciemnienia wizjera na czas naswietlenia, mały nie musi być byle by był FF
    M9

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów