Kolejny raz wychodzisz poza rame tematu- podajesz szkła za kilka tysięcy. Nawet z Twojej ramki wynika że 105 wybrałeś na af-s jak mniemam.... więc więcej luzu a w temacie jest do wydania 1500 zł. Chcesz mnie zakrzyczeć i masz prawo - polemizujesz z faktami -masz prawo. Sam choćby silnik jest plusem... Ceny cenami, uważam że w tym przedziale cenowym jaki zakłada autor zostaje waski wybór- a kupowanie na zapas.... To lepiej może nic nie kupic bawić się co się ma. I za jakiś czas kupić fajny zestaw oparty na nowocześniejsze body i kilka fajnych szkieł.
A z dobrej matrycy do nawet z ciemniejszym szkłem uzyskasz dużo więcej niż słabą matrycą i jaśniejszem szkłem. Pomijam tu już nawet jakość na największym otworze. Wybacz ale obrażany i wyśmiewany przez wielu kit jest ostrzejszy i mniej mydlany. przykładowo co w szkle Nikkor AF 24 mm f/2.8D jest takiego dobrego. Ostrość na brzegu dla f2,8 leży , winetowanie na f2,8 spore ... Ja oczywiście pewnie się mylę ale płacić za to ponad 2.000 .... zddzierstwo.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami