Close

Strona 11 z 37 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    Może lepiej pożycz od kogoś aparat?
    A'propos. Jak zakończyła się Twoja sprawa z pożyczonym obiektywem?
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    A'propos. Jak zakończyła się Twoja sprawa z pożyczonym obiektywem?
    idzie w dobrą stronę, koleś, lub jego matka, zapłaci.
    Po wszystkim poproszę SuperQa o przywrócenie wątku (zdjął go na moją prośbę). I wszystko opiszę.

Domyślnie

to nie lepiej wielki format od razu?

hehehe
    Völkchlor

Domyślnie

Miałem F80, fajny był sprzęt. Ale za nim nie tęsknię. Dla mnie jest dziwne, że posiadacz D700 rozwaza zakup F80. Ale gusta są różne. Miałem parcie na kliszę a owszem, ale skończyło się to zakupem Kiev'a 6C. Kosztował mnie 200zł razem z obiektywem Wołna 90. Jest wielki a pryzmat jego waży tyle co połowa F80 Da się nim zrobić fajne foty. Proponowanie wielkiego formatu to taka kpinka?
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Proponowanie wielkiego formatu to taka kpinka?
    nie sądzę. To tylko taka droga: cyfra - analog - średni - dużo średniego - duży.

Domyślnie

heh, a ja chciałem tylko spróbować analoga... nie bez przyczyny mały format i nie bez przyczyny nikon - mam kilka szkieł do tego :]
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Proponowanie wielkiego formatu to taka kpinka?
    No tak. Autor chce kupić na początek proste niedrogie body zeby zobaczyć co i jak, bo nie jest pewien czy pomysł z filmem się sprawdzi, a ty proponujesz od razu średni format.
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    heh, a ja chciałem tylko spróbować analoga... nie bez przyczyny mały format i nie bez przyczyny nikon - mam kilka szkieł do tego :]

Nie chciałem nikogo urazić. Mały obrazek do spróbowania to zenith z heliosem i niecała stówka. Klisza moim zdaniem ma jeszcze sens przy slajdach na małym obrazku. Próba rywalizacji z D700 to średni format, jakiś Ilford 100 i można powalczyć w b/w
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Nie chciałem nikogo urazić. Mały obrazek do spróbowania to zenith z heliosem i niecała stówka. Klisza moim zdaniem ma jeszcze sens przy slajdach na małym obrazku. Próba rywalizacji z D700 to średni format, jakiś Ilford 100 i można powalczyć w b/w
    Nie zrozum mnie źle... nie po to chce (a właściwie moja żona) analogowy mały obrazek, żeby konkurować z D700. Po prostu przyszedł czas na "powrót do korzeni". Chcemy się pobawić w analogową b/w fotografię, bo można w domowych warunkach wywołać kliszę i w domowych warunkach przenieść ją na papier.

Jak się ma D700 i D300, do tego szklarnię, gripy i lampy, to można zrobić wszystko, jest na prawdę czym pracować... ale jednego brakuje... tego szelestu kliszy, tej niepewności, czy fota którą właśnie pstryknąłeś wyszła OK... może to głupie...

To tak jak kiedyś w sklepie pstryknąłem kilka fotek sony nex5 i czegoś mi brakowało, coś było nie tak... nie wiedziełem o co chodzi dopuki nie pstryknąłem po powrocie do domu swoim D300 - w sony nie klapnęła migawka .
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Mały obrazek do spróbowania to zenith z heliosem i niecała stówka.
    No i właśnie potem po takim zestawie ludzie mówia ze mały obrazek to lipa.

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    tej niepewności, czy fota którą właśnie pstryknąłeś wyszła OK
    No z Zenitem to nie bedziesz nawet pewien czy się dobrze zwinęła o ile nie urwała
    Völkchlor

Strona 11 z 37 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów