Close

Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 361

Wątek: Zakup analoga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    nie sądzę. To tylko taka droga: cyfra - analog - średni - dużo średniego - duży.
    a ja powiedzial bym ze : analog>>cyfra>>droga cyfra>>analog>>sredni>>wielki
    u mnie bylo wrecz odwrotnie i ze redniego cofam sie w maly obrazek ale bardziej z ciekawosci bo widze ile tak naprawde mozna z niego wycisnac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbibxl Zobacz posta
    a ja powiedzial bym ze : analog>>cyfra>>droga cyfra>>analog>>sredni>>wielki
    u młodych opcja pierwszego analoga nie występuje. Oni zaczynali od razu od cyfry, niektórzy od drogiej cyfry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Jak się ma D700 i D300, do tego szklarnię, gripy i lampy, to można zrobić wszystko, jest na prawdę czym pracować... ale jednego brakuje... tego szelestu kliszy, tej niepewności, czy fota którą właśnie pstryknąłeś wyszła OK... może to głupie...
    Widzę w Tobie przyszłego właściciela FM3a lub F100. Chociaż jak weźmiesz do ręki F6 to się zakochasz i nie wypuścisz A foty... wyjdzie każda, jedna lepsza od drugiej.
    Pozdrawiam
    FM3a, F6, F100, D700, kilka obiektywów

Domyślnie

Trochę nie rozumiem tego argumentu o próbie rywalizacji z D700, autor wątku nic takiego nie sugerował. Nie pisał również o żadnym innym rodzaju "jakości", czy "nowych możliwościach kreacji" (które notabene tak samo mogą pochodzić ze średniego/wielkiego formatu jak i z robienia zdjęć przez dziurę w deklu).

Mówimy o zabawie, która (przy posiadaniu szkieł z systemu cyfrowego) kosztuje nas tyle co gówniany, psujący obraz filtr uv aby ze stosownym napisem typu huya jhwh zuper, przykręcony do mitycznego kreatora jakości - D700 ze złotym obiektywem.

Mam cholerną zabawę z tego sprzętu i cholerny doping, żeby właśnie nim zrobić to, z czego zadowolony będę ja, a nie jakaś daleka rodzina ze wsi. Nie dlatego, że lubię sobie utrudniać, a pewnie z prostego sentymentu do narzędzi, którymi robiono kiedyś równie świetne fotografie jak dziś.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Jeszcze dodatkowe dwa zdjęcia z tyłem aparatu i komorą kliszy/migawką. Co sądzicie??

FOTY
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Wygląda OK.
    Poproś jeszcze o fotosa tylnej ścianki od wewnątrz oraz samych zaczepów tylnej ścianki z boku.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Wewnątrz wygląda ok. Sprzedający podaje w opisie, że "aparat w 100% sprawny", więc na Twoim miejscu postarałbym się wytargować jak najniższą cenę i kupić go przez allegro. Jeśli coś będzie nie tak - zwykle udaje się odkręcić transakcję.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Wygląda na to, że udało mi się kupić F80, ale jeszcze go w łapkach nie mam. Jedyny mankament, to że body jest srebrne... mam nadzieję, że niczym się nie różni od wersji czarnej?
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Kolorem?
    Witamy na pokładzie
    I think in f-stops..
    24, 35, 50, 105

Domyślnie

Może palce nie będą się tak kleić ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów