Close

Strona 44 z 272 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinsk Zobacz posta
    podłączyłem na sklepie serie g panasa koło d6500 no i powiem szczeże dostał panas po dupie....i to nie opinia tylko moja tylko również klientów..
    Podłącz LCD i plazmę w domu, ustaw obok siebie w normalnie oświetlonym pokoju, przełącz tv z trybu sklepowego w normalny i wtedy porównuj.
    To, co jest prezentowane na sklepowych półkach w domu wypaliłoby Ci oczy po półgodzinnym oglądaniu
    N

Domyślnie

niezgodze się na sklepie podłączałem do bd wiadomo obraz genialny ale plus dla lcd led, potem pod N przewaga lcd led, potem pod naziemną plus dla lcd led, nie na trybie sklepowym, nigdy go nie włączam telewizory wole sam ustawiać... już 5 lat pracuje na sklepie rtv agd i jak tylko zamawiamy jakieś ciekawe tv odrazu je podłączamy testujemy i porównujemy między sobą.. w domu też testowałem w tamtym roku jak wybierałem dla siebie tv plazme oczywiście panasa bo inne firmy nie mają do nich polotu, lcd led sony ex710 i philipsa ambilighta, obraz upc z dekoderem hd..w domu też dość ostro tv mam podkręcony lubie jasny żywy obraz z podkręconymi kolorami..
    Ostatnio edytowane przez marcinsk ; 25-01-2012 o 17:49

Domyślnie

Stary, ale Ty masz duze pluca...
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oczywiście, że nie, plazma dalej lepszy obraz.

W jakim sensie dostał po d? Był mniej jaskrawy i kolorowy?
    tak to też ale oprócz tego lepsza czerń i biel, i obraz ostrzejszy na lcd led, oczywiście nie mówie że są złe tv plazmowe, ja mam poprostu takie zdaniena ich temat, i obraz bardziej podoba mi się na lcd led, niechciałbym wyjść na osobę która się w jakiś sposób wymądrza i przechwala, poprostu lubie ten temat bo z mojej branży...
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 25-01-2012 o 20:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oczywiście, że nie, plazma dalej lepszy obraz.

W jakim sensie dostał po d? Był mniej jaskrawy i kolorowy?
    Zapominasz dodac "wedlug mnie" przed prawda absolutna

Dopuszczasz do siebie ewentualnosc ze ktos lubi landryny ?

Domyślnie

tak to też ale oprócz tego lepsza czerń i biel, i obraz ostrzejszy na lcd led, oczywiście nie mówie że są złe tv plazmowe, ja mam poprostu takie zdaniena ich temat, i obraz bardziej podoba mi się na lcd led, niechciałbym wyjść na osobę która się w jakiś sposób wymądrza i przechwala, poprostu lubie ten temat bo z mojej branży...
    a mozesz odpowiedziec na moje pytanie:

jakie firmy robia TV z pasywnym 3D, a jakie z aktywnym?
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 25-01-2012 o 20:21

Domyślnie

z pasywnymi tv robi manta oraz lg, lg daje w zestawie 7 par rozwiązanie fajne efekt też dobry, plus dla mnie przy wadzie wzroku po 20 minutach oglądania nie boli mnie chore oko i głowa natomiast w aktywnych dłużej niż 5 minut nie daje rady, aktywne każda inna firma zwykle 2 pary okularów w zestawie ceny kolejnych od 250 w góre...

Domyślnie

z pasywnymi tv robi manta oraz lg, lg daje w zestawie 7 par rozwiązanie fajne efekt też dobry, plus dla mnie przy wadzie wzroku po 20 minutach oglądania nie boli mnie chore oko i głowa natomiast w aktywnych dłużej niż 5 minut nie daje rady, aktywne każda inna firma zwykle 2 pary okularów w zestawie ceny kolejnych od 250 w góre...
    ma sie rozumiec, ze pasywnych okularow nie moge uzywac do TV z aktywnym 3D?

Domyślnie

dokładnie tak.

Domyślnie

Słuchajcie...

Mam sobie LG z serii PZ550T. Myślałem, że skoro ma gniazdko na kabel ethernetowy to podłączę net i będę miał dostęp do sieci z poziomu TV. Liczyłem głownie na możliwość oglądania filmów z ipla.pl, BBC iPlayer i tym podobnych. Forum nie chciałem na nim przeglądać Niestety- nie działa. Z tego co wyczytałem gdzieś pobieżnie, PZ550T nie ma Smart TV i musiałbym dokupić skrzyneczkę, która zupgradeowałaby telewizor. W chwili obecnej w menu jedynie pokazuje się informacja, że internet jest i działa. Tyle dobrego.

No i tak siedzę sobie i myślę jakby to zrobić żebym nie musiał za każdym razem przerzucać filmów na pendrive (bo zgranie 12GB pliku dość długo zajmuje). Do tego telewizor nie obsługuje DTS, czasem przy plikach *.mkv wyskakuje informacja o nieprawidłowym pliku. Konwertuję je sobie na kompie- rebox.NET do mp4 przy nieprawidłowym pliku, Popcorn przy problemach z audio. Ale przy konwersji wcina mi napisy. O ile przy anglojęzycznym filmie to nie problem, to przy np. "71 into the fire" już dość znacząca niedogodność.

Myślałem o kupnie 3d Blu-ray playera ale wtedy musiałbym też dokupić nagrywarkę do laptopa, płyty i wypalać za każdym razem.

Jak to wszystko połączyć żeby dało się streamować filmy bezpośrednio z kompów (dwóch)? Wtedy, o ile dobrze się orientuję, DTS nie będzie problemem (o ile komputer sobie z nim radzi). I jak podłączyć telewizję przez internet?

Na chwilę obecną ze sprzętu mamy:

Telewizor (LG PZ550T)
    Xbox (bez konta gold czy jak to się tam zwie)
    2 laptopy (oba bez złącz HDMI).

Co bym chciał:
    -Oglądać filmy na TV streamowane z kompa (obsługa dwóch kompów, najlepiej bezprzewodowo mocno wskazana)
    -Oglądać filmy/programy z aplikacji typu ipla czy BBC iPlayer

Za czym powinienem się rozejrzeć i czemu tak drogo?
    Ostatnio edytowane przez Boryszuk ; 29-01-2012 o 14:23
    Pursue happiness with diligence

Strona 44 z 272 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494144 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów