Close

Strona 45 z 272 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 2712
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Dzięki. Właśnie podłączyłem Xboxa do Windowsa ale... na mkv się wykłada a przy avi nie odtwarza napisów.

Szukamy dalej.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Hmm... Mnie ostatnio zaintrygowało AppleTV. Jedyny minus, to brak obsługi mkv i innych takich wynalazków. Jedynie MP4 i generalnie empegopochodne. Ale przynajmniej masz to w kompie. Pudełeczko AppleTV podłączasz do telewizora i do Wi-Fi i z kompa z zainstalowanym iTunes lub z ajfona/ajpada streamujesz obraz do telewizora.

EDIT:
    Ja obecnie filmy w formacie MP4 przerzucam na pendrivie do PS3 na dysk. Tylko najpierw ten film muszę przerzucić z DVD do MP4. O ile z DVD nie ma większego probelmu, tak z BD już są schody. Tzn nie wiem, czy są, bo nie próbowałem, a napęd BD do kompa kupiłem dosłownie 2 tygodnie temu.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 29-01-2012 o 15:36

Domyślnie

Ale z Apple to ja mam tylko Bramley'e w kuchni

W tej chwili walczę z windows media center ale krzyczy mi o słabym sygnale (od kompa do xboxa są może ze 3m, po drodze drukarka i pozostałości kominka :/). Xbox powinien się bezproblemowo dogadać z Windowsem, przecież oba to produkty Małego miękkiego

A przerzucanie na pena też jest dość upierdliwe na dłuższą metę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Hmm... Mnie ostatnio zaintrygowało AppleTV. Jedyny minus, to brak obsługi mkv i innych takich wynalazków. Jedynie MP4 i generalnie empegopochodne. Ale przynajmniej masz to w kompie. Pudełeczko AppleTV podłączasz do telewizora i do Wi-Fi i z kompa z zainstalowanym iTunes lub z ajfona/ajpada streamujesz obraz do telewizora.

EDIT:
    Ja obecnie filmy w formacie MP4 przerzucam na pendrivie do PS3 na dysk. Tylko najpierw ten film muszę przerzucić z DVD do MP4. O ile z DVD nie ma większego probelmu, tak z BD już są schody. Tzn nie wiem, czy są, bo nie próbowałem, a napęd BD do kompa kupiłem dosłownie 2 tygodnie temu.
    Majek, czy twoj TV jest kompatybilny DLNA? Moze zainteresuj sie Mezzmo. U mnie sprawdza sie wysmienicie.
    Co do AppleTV, brak 1080p calkowicie dyskwalifikuje te urzadzenie.
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 29-01-2012 o 15:42
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Ja wczoraj kupiłem Samsunga 46 cali serii 7000 i powiem wam że jestem zaczarowany tym telewizoro-komputerem
    Kupiłem wieszak na linkach i teraz mam na ścianie obrazek. telewizor plus mocowanie do ściany to łącznie ok 4,5cm.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

No i coś ten Windows Media Center nie śmiga za szybko. Chodzi jak Windows, powoli i się długo zamyśla.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Dopuszczasz do siebie ewentualnosc ze ktos lubi landryny ?
    Lubić można, ale landryna zawsze będzie mniej zdrowa, od na przykład sałaty, nie?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Słuchajcie...

Mam sobie LG z serii PZ550T. Myślałem, że skoro ma gniazdko na kabel ethernetowy to podłączę net i będę miał dostęp do sieci z poziomu TV. Liczyłem głownie na możliwość oglądania filmów z ipla.pl, BBC iPlayer i tym podobnych. Forum nie chciałem na nim przeglądać Niestety- nie działa. Z tego co wyczytałem gdzieś pobieżnie, PZ550T nie ma Smart TV i musiałbym dokupić skrzyneczkę, która zupgradeowałaby telewizor. W chwili obecnej w menu jedynie pokazuje się informacja, że internet jest i działa. Tyle dobrego.

No i tak siedzę sobie i myślę jakby to zrobić żebym nie musiał za każdym razem przerzucać filmów na pendrive (bo zgranie 12GB pliku dość długo zajmuje). Do tego telewizor nie obsługuje DTS, czasem przy plikach *.mkv wyskakuje informacja o nieprawidłowym pliku. Konwertuję je sobie na kompie- rebox.NET do mp4 przy nieprawidłowym pliku, Popcorn przy problemach z audio. Ale przy konwersji wcina mi napisy. O ile przy anglojęzycznym filmie to nie problem, to przy np. "71 into the fire" już dość znacząca niedogodność.

Myślałem o kupnie 3d Blu-ray playera ale wtedy musiałbym też dokupić nagrywarkę do laptopa, płyty i wypalać za każdym razem.

Jak to wszystko połączyć żeby dało się streamować filmy bezpośrednio z kompów (dwóch)? Wtedy, o ile dobrze się orientuję, DTS nie będzie problemem (o ile komputer sobie z nim radzi). I jak podłączyć telewizję przez internet?

Na chwilę obecną ze sprzętu mamy:

Telewizor (LG PZ550T)
    Xbox (bez konta gold czy jak to się tam zwie)
    2 laptopy (oba bez złącz HDMI).

Co bym chciał:
    -Oglądać filmy na TV streamowane z kompa (obsługa dwóch kompów, najlepiej bezprzewodowo mocno wskazana)
    -Oglądać filmy/programy z aplikacji typu ipla czy BBC iPlayer

Za czym powinienem się rozejrzeć i czemu tak drogo?
    Marek, bo trza się było rozglądac zanim kupiłeś TV. Dostosować TV do swoich potrzeb. A tak to będziesz teraz walczył

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Marek, bo trza się było rozglądac zanim kupiłeś TV. Dostosować TV do swoich potrzeb. A tak to będziesz teraz walczył
    Dzięki za pomoc, następnym razem na pewno się zastosuję
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 29-01-2012 o 16:08 Powód: pis. ("napewno")

Strona 45 z 272 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów