Szukaj
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
ALF, daj spokój... wiesz że to się nie da ..... Jakby nie było plazm i Apple to by się żyć nie dało
No tak, najpierw kupujesz coś co nie spełnia Twoich wymagań odnośnie funkcjonalności (bo zdaje się że kupiłeś trochę "na pałę") a potem jeszcze masz jakby o to pretensje....
Ostatnio edytowane przez Strus ; 29-01-2012 o 18:20
Byłby po prostu mniejszy wybór.
A propos "landryny". Tego typu obraz cieszy się znacznie większym wzięciem niż normalny, ale to jeszcze nie znaczy, że jest lepszy. Zresztą jak w każdej dziedzinie. Efektowność jest przez masy stawiana ponad jakość. Tylko nieliczna część populacji widzi jakość jaką daje kineskop i plazma. Dla reszty, obraz jest po prostu mało kolorowy i mało jaskrawy.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
A jak sprawdzić, czy telewizor jest zgodny z DLNA? Prawdę mówiąc, przechowywanie filmów na dysku PS3 to całkiem fajna rzecz. Wygodnie się to obsługuje, wszystko w jednym miejscu, młody nauczył sie włączać sobie swoje ulubione filmy (i przewijać do ulubionych scen - w PS3 jest to naprawdę fajnie zrobione), komp nie musi chodzić. Poza tym, zrzucając film z DVD do MP4 robię upscale do 720p, a później konsola podnosi to do 1080p. I nawet to wszystko jakoś wygląda. Największą upierdliwością jest tylko przerzucanie tego z kompa do konsoli.
Hmm... No to nie wiedziałem, że Apple TV nie obsługuje HD. Troche faktycznie lipa. Chociaż z drugiej strony wszystko co teraz zrzucam na dysk jest w 720p i tragedii ni ma...
Ostatnio edytowane przez Majek ; 29-01-2012 o 21:42
PS3 ma klienta DLNA i znacznie bardziej sensownie jest trzymać multimedia na NAS-ie lub na kompie uruchomić serwer DLNA, np ps3mediaserver i odtwarzać za pomocą konsoli.
Przecież 720p to jest jak najbardziej HD. Poza tym, pomijając dostępność materiałów 1080p, trzeba mieć ekran 65" i oglądać go pewnie z mniej niż 3m. Wtedy się zauważy różnicę.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 29-01-2012 o 21:52
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
A no właśnie muszę poważnie o jakimś NASie do domu pomyśleć... Jeżeli chodzi o Apple TV i te 720p (chodziło mi o full HD rzecz jasna) to też mi się właśnie tak wydaje. Pobawiłem się ostatnio tym pudełeczkiem na ekspozycji w iSpocie przy użyciu iPada i swojego iPhone'a. Tylko akurat nie miałem pod ręką nic w wyższej rozdzielczości, żeby obejrzeć i ocenić. Akurat tak się składa, że program, którego używam do konwersji z DVD do MP4 to jest narzędzie przewidziane dla iPhone'a/iPod Touch'a (nie robiłem jeszcze próby zrzucenia strumienia z BD do MP4). Robię pstryk i mi leci, nie muszę się pierniczyć w ustawianie i takie tam. A że akurat PS3 to łyka i ładnie upscale'uje do 1080p to tak przy okazji wyszło. Może nie tyle przy okazji, bo taki był zamiar, ale działa to całkiem przyzwoicie. W każdym razie nie widać większej różnicy między obrazem podniesionym z 576 linii do 1080 bezpośrednio przez PS3 (jk to ma miejsce przy odtwarzaniu DVD w PS3), a obrazem podniesionym najpierw z 576 do 720 przez program, a później z 720 do 1080 przez konsolę. Muszę się jeszcze raz przejechać do sklepu Apple i pobawić się pudełeczkiem pod konkretnym kątem.
EDIT:
Jak włączę Media Playera, na którymś kompie, to PS3 wykrywa serwer mediów, ale nie bardzo wiem, jak mogę z poziomu konsoli dobrać się do tych mediów... Tzn. udało mi się zdjęcia udostępnić, ale chodziło to koszmarnie wolno no i tylko jpg (czyli jakieś starocie sprzed ładnych kilku lat, zanim zacząłem się bawić lustrzanką i rawami), ale już muzyki, czy filmów nie udało się odtworzyć.
Ostatnio edytowane przez Majek ; 29-01-2012 o 22:12
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Skontaktuj się z nami