Close

Strona 46 z 272 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 2712
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Lubić można, ale landryna zawsze będzie mniej zdrowa, od na przykład sałaty, nie?
    Nie.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta
    Nie.
    Wobec tego, zamiast sałaty proszę podstawić coś, co jest wg Pana zdrowsze niż landrynki.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

ALF, daj spokój... wiesz że to się nie da ..... Jakby nie było plazm i Apple to by się żyć nie dało

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Dzięki za pomoc, następnym razem na pewno się zastosuję
    No tak, najpierw kupujesz coś co nie spełnia Twoich wymagań odnośnie funkcjonalności (bo zdaje się że kupiłeś trochę "na pałę") a potem jeszcze masz jakby o to pretensje....
    Ostatnio edytowane przez Strus ; 29-01-2012 o 18:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    No tak, najpierw kupujesz coś co nie spełnia Twoich wymagań odnośnie funkcjonalności (bo zdaje się że kupiłeś trochę "na pałę") a potem jeszcze masz jakby o to pretensje....
    Nie mam pretensji tylko "trzeba bylo" jakby nie odpowiada na pytanie
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    ALF, daj spokój... wiesz że to się nie da ..... Jakby nie było plazm i Apple to by się żyć nie dało
    Byłby po prostu mniejszy wybór.

A propos "landryny". Tego typu obraz cieszy się znacznie większym wzięciem niż normalny, ale to jeszcze nie znaczy, że jest lepszy. Zresztą jak w każdej dziedzinie. Efektowność jest przez masy stawiana ponad jakość. Tylko nieliczna część populacji widzi jakość jaką daje kineskop i plazma. Dla reszty, obraz jest po prostu mało kolorowy i mało jaskrawy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Majek, czy twoj TV jest kompatybilny DLNA? Moze zainteresuj sie Mezzmo. U mnie sprawdza sie wysmienicie.
    Co do AppleTV, brak 1080p calkowicie dyskwalifikuje te urzadzenie.
    A jak sprawdzić, czy telewizor jest zgodny z DLNA? Prawdę mówiąc, przechowywanie filmów na dysku PS3 to całkiem fajna rzecz. Wygodnie się to obsługuje, wszystko w jednym miejscu, młody nauczył sie włączać sobie swoje ulubione filmy (i przewijać do ulubionych scen - w PS3 jest to naprawdę fajnie zrobione), komp nie musi chodzić. Poza tym, zrzucając film z DVD do MP4 robię upscale do 720p, a później konsola podnosi to do 1080p. I nawet to wszystko jakoś wygląda. Największą upierdliwością jest tylko przerzucanie tego z kompa do konsoli.

Hmm... No to nie wiedziałem, że Apple TV nie obsługuje HD. Troche faktycznie lipa. Chociaż z drugiej strony wszystko co teraz zrzucam na dysk jest w 720p i tragedii ni ma...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 29-01-2012 o 21:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    A jak sprawdzić, czy telewizor jest zgodny z DLNA? Prawdę mówiąc, przechowywanie filmów na dysku PS3 to całkiem fajna rzecz. Wygodnie się to obsługuje, wszystko w jednym miejscu, młody nauczył sie włączać sobie swoje ulubione filmy (i przewijać do ulubionych scen - w PS3 jest to naprawdę fajnie zrobione), komp nie musi chodzić. Poza tym, zrzucając film z DVD do MP4 robię upscale do 720p, a później konsola podnosi to do 1080p. I nawet to wszystko jakoś wygląda. Największą upierdliwością jest tylko przerzucanie tego z kompa do konsoli.
    PS3 ma klienta DLNA i znacznie bardziej sensownie jest trzymać multimedia na NAS-ie lub na kompie uruchomić serwer DLNA, np ps3mediaserver i odtwarzać za pomocą konsoli.

Hmm... No to nie wiedziałem, że Apple TV nie obsługuje HD. Troche faktycznie lipa. Chociaż z drugiej strony wszystko co teraz zrzucam na dysk jest w 720p i tragedii ni ma...
    Przecież 720p to jest jak najbardziej HD. Poza tym, pomijając dostępność materiałów 1080p, trzeba mieć ekran 65" i oglądać go pewnie z mniej niż 3m. Wtedy się zauważy różnicę.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 29-01-2012 o 21:52

Domyślnie

A no właśnie muszę poważnie o jakimś NASie do domu pomyśleć... Jeżeli chodzi o Apple TV i te 720p (chodziło mi o full HD rzecz jasna) to też mi się właśnie tak wydaje. Pobawiłem się ostatnio tym pudełeczkiem na ekspozycji w iSpocie przy użyciu iPada i swojego iPhone'a. Tylko akurat nie miałem pod ręką nic w wyższej rozdzielczości, żeby obejrzeć i ocenić. Akurat tak się składa, że program, którego używam do konwersji z DVD do MP4 to jest narzędzie przewidziane dla iPhone'a/iPod Touch'a (nie robiłem jeszcze próby zrzucenia strumienia z BD do MP4). Robię pstryk i mi leci, nie muszę się pierniczyć w ustawianie i takie tam. A że akurat PS3 to łyka i ładnie upscale'uje do 1080p to tak przy okazji wyszło. Może nie tyle przy okazji, bo taki był zamiar, ale działa to całkiem przyzwoicie. W każdym razie nie widać większej różnicy między obrazem podniesionym z 576 linii do 1080 bezpośrednio przez PS3 (jk to ma miejsce przy odtwarzaniu DVD w PS3), a obrazem podniesionym najpierw z 576 do 720 przez program, a później z 720 do 1080 przez konsolę. Muszę się jeszcze raz przejechać do sklepu Apple i pobawić się pudełeczkiem pod konkretnym kątem.

EDIT:
    Jak włączę Media Playera, na którymś kompie, to PS3 wykrywa serwer mediów, ale nie bardzo wiem, jak mogę z poziomu konsoli dobrać się do tych mediów... Tzn. udało mi się zdjęcia udostępnić, ale chodziło to koszmarnie wolno no i tylko jpg (czyli jakieś starocie sprzed ładnych kilku lat, zanim zacząłem się bawić lustrzanką i rawami), ale już muzyki, czy filmów nie udało się odtworzyć.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 29-01-2012 o 22:12

Domyślnie

EDIT:
    Jak włączę Media Playera, na którymś kompie, to PS3 wykrywa serwer mediów, ale nie bardzo wiem, jak mogę z poziomu konsoli dobrać się do tych mediów... Tzn. udało mi się zdjęcia udostępnić, ale chodziło to koszmarnie wolno no i tylko jpg (czyli jakieś starocie sprzed ładnych kilku lat, zanim zacząłem się bawić lustrzanką i rawami), ale już muzyki, czy filmów nie udało się odtworzyć.
    Ja wchodzę po prostu w udostępniony katalog i przeglądam listę. Działa nawet ok, choć jeden film mi się przycinał.
    Pursue happiness with diligence

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Cytat:
    Napisał ALF Zobacz post
    Nie.
    Wobec tego, zamiast sałaty proszę podstawić coś, co jest wg Pana zdrowsze niż landrynki.
    Porównywanie dwóch różnych rzeczy nie ma sensu bez rozsądnego punktu odniesienia. Dla człowieka dryfującego na krze, landrynka może być ratunkiem, sałata nie. Co jest dla niego zdrowsze?
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 46 z 272 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów