...nie ma! Ja używałem nawet 16GB
Szukaj
...nie ma! Ja używałem nawet 16GB
Podobnie jak bradley.
używałem 16Gb Lexara, 16 Sandiska i wielu ósemek i ani razu zwiechy nie było.
warto dopłacić do lepszej karty (ULTRA 8Gb mająca 30Mb/s kosztuje 80zł więc żaden wydatek) sama prędkość odczytu zdjęć jest widoczna i to sporo. Co do zapisu też jest różnica miedzy starymi Ultrami które miały 15Mb/s a nowymi które mają dwa razy więcej nawet na takim czołgu jak s5 jest widoczna
Poza tym samo zgrywanie na kompa jest zauważalna różnica![]()
A co powiecie na Pretec CF 8GB x233 na papierze wyniki całkiem całkiem![]()
Miałem taką ale 16Gb do s5tki. działało cudnie. Niestety dla d700 jest już za wolna bo mimo wszystko widać różnicę miedzy nią a Sandisk ULTRA
ale Sandisk chodzi szybciej, szczególnie jeśli chodzi o podgląd zdjęć itp. Jak włączam podgląd na Sandisku to nie czekam, mam momentalnie. Jak włączam na Pretecu czekam 2-3s...
ale zapisuje nieźle![]()
Oj koledzy czytam wasze wypowiedzi bo sam zaczynam "pukać" głową o ścianę co zrobić. Foce D80 z kitem 18-135 już jakiś czas brakowało mi światła - wiec dokupiłem jeszcze sb700, ale wciąż brakuje tego "czegoś" i teraz pytanie czy iść w stronę lepszego szkła (docelowo lepszej puchy) z systemu Nikona, czy zastanowić się nad zmianą i drogą w stronę tak zachwalanego przez was fufu ? I drugie pytanko jakie szkło "uniwersalno-portretowe", portretowe polecali byście do d80 ? bardzo dziękuję
Za sugestie podpowiedzi będę wdzięczny
dominas 85: Nikkor 85mm f/1.4D IF Autofocus jest ekstra. Bardziej uniwersalne, ale w stronę tele to 80-200 f2.8
Skontaktuj się z nami