Ale tutaj nie chodzi o to że ktoś wypije dwa piwa i się zastanawia nad prowadzeniem...
tylko pijesz dzisiaj i pojawia się pytanie kiedy jutro możesz usiąść za kierownicą...
Szukaj
Ale tutaj nie chodzi o to że ktoś wypije dwa piwa i się zastanawia nad prowadzeniem...
tylko pijesz dzisiaj i pojawia się pytanie kiedy jutro możesz usiąść za kierownicą...
Podpis zgodny z regulaminem forum
Tak czasem bywa. Nawet jak znasz swój organizm, to możesz trafić na słabszy dzień, jakieś początki przeziębienia itp. co sprawi, że Twój organizm nie przetworzy tak szybko alkoholu jak zwykle był to robić.
Kolega kiedyś wypił dwa piwa w pubie i to w sporym przedziale czasowym od siebie, pomiędzy nimi coś tam nawet zjadł. W nocy gdy spokojnie czekał na przystanku, patrol kazał mu dmuchać. Wyszło 0,44 promila, o włos się udało, bo od 0,5 brali na wytrzeźwiałkę.
Coś mi się to nie widzi z tym jednym piwem. Przecież to chodzi o alco we krwi, a nie w wydychanym powietrzu. Jak bym miał takie cyrki to pojechałbym do szpitala na badania krwi.
Przecież po zjedzeniu cukierka z alco czy jabłka też coś w wydychanym powietrzu będzie, ale nie znaczy to że jesteśmy na bani. MZ jest to fizycznie nie możliwe żeby po jednym piwie we krwi przekroczyć normę alkoholową.
potrzebować i mowić o tym, że się chce alkomat to zupełnie co innego niż oczekiwać, że się dostanie taki prezent - szczególnie od swojego dziecka - tu popieram poprzednika, który o tym napisał
to trochę tak jak dostać od dziecka np. paczkę starczych pieluch w prezencie (mimo iż wiemy, że potrzebujemy z uwagi na starość) - sądze, że ojciec mógłby się czuć zażenowany
szkoda, że to już nie to samo forum...
Ja się na tym nie znam. Opisałem sytuację, której byłem świadkiem. Nie chcesz, nie wierz.
Na szybko jakiś artykuł. A przecież każdy jest inaczej podatny.
http://www.motofakty.pl/artykul/dwa_piwa.html
Jedno piwo i po przespanej nocy zabrane prawo jazdy za przekroczone wskazania?
Kontrola spokojnie czekającego obywatela na przystanku autobusowym po dwóch piwach i możliwość jego wylądowania na izbie? Patrol może w takim przypadku w ogóle badać alkomatem? Chyba, że szukali byle pretekstu, żeby się na kimś wyładować.
Coraz to bardziej dziwaczne i niepokojące opowieści w tym wątku się zaczynają.
Czy dana osoba będzie zażenowana prezentem, to bardzo mocno zależy od danego "osobnika"![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-01-2012 o 15:06 Powód: gramat.
Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało
Skontaktuj się z nami