Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Pomysł średni...
    Jak bym od syna taki otrzymał (choć on takiego faux pas by nie popełnił), to czułbym się urażony.

Pzdr.
    To chyba zależy od osoby, mój tata bardzo się ucieszył z takiego prezentu. Zdradził mi, że myślał o tym aby sobie kupić własnie alkomat.

Co do alkomatu to dostał własnie ten model sam model, o którym wspominałeś.

Kupiony tutaj
    http://www.spy-shop.pl/alkomat-cyfro...000-p-213.html

Domyślnie

Szukaj alkomatu z sensorem elektrochemicznym - jest lepszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez owieczkax18 Zobacz posta
    jaki jest koszt takiej co 6-cio miesięcznej kalibracji ?

Domyślnie

ok 60-70 pln. Kalibracja co 6-12 miesięcy, w zależności od częstości użytkowania i przestrzegania zasad. O ile się orientuje to w alkomatach z sensorem elektrochemicznym koszt kalibracji ok 100-150 pln.

Domyślnie

owieczkax18, jaki polecasz?
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

hmm kupiłam tacie ten podlinkowany, wiem że używa, może nie za często i zawsze na drugi dzień. Używa go już ponad 2 miesiące, choć nie za długo, ale wszystko działa jak na razie dobrze. Warto mieć na uwadze przy zakupie aby np. pierwsza kalibracja była za darmo i w dobrym serwisie. Moim zdaniem trzeba spróbować znaleźć tzw. złoty środek pomiędzy ceną zakupu, a kosztami użytkowania (kalibracja) i tym do czego ma służyć. Jeśli do celów domowych i nikt nie będzie robił tzw. "zawodów" kto wiecej ma promili, powinnien posłużyć
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-01-2012 o 09:51 Powód: pis. ("narazie")

Domyślnie

Nie polecam alkomatu. Mialem taki naprawde dobry, za 300 zl. Po kilku miesiacach rozkalibrowal sie. Ponowna usluga to (wtedy) 60 zl co pol roku. Podziekowalem. Poza tym, nawet jak mialem go od nowosci to pomimo uzytkownia go zgodnie z instrukcja (a warto ja przeczytac) wyniki byly zaskakujace.
    Po prostu: Piles? Nie jedz!

Domyślnie

Hmm... kurcze, no wiele sprzecznych opinii, muszę się zastanowić

Na pewno nie będzie służyć do zawodów, kto ma więcej promili, a właśnie czy na drugi dzień można jechać.
    Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II

Domyślnie

To Ci powiem, że ten na sensorze półprzewodnikowym po umyciu zębów pastą Blendamed wykazuje 0,8 promila Nie wiem jak ten elektrochemiczny ale moim zdaniem jest pod wym względem lepszy.

Domyślnie

Czy warto tak ryzykować?
    Sprzęt za 200-300 zł a w razie problemu przechlapane do końca życia...

Jeśli pojawia się myśl - "Chyba powinienem sprawdzić alkomatem" to dla mnie już jest wystarczający powód do nieprowadzenia...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów