Close

Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 298

Wątek: Before - After

Domyślnie

Tym razem before-after w wersji animowanej, ale niestety do odklikania. Efekt widoczny raczej tylko w ten sposób, więc proszę wybaczyć formę. O co chodzi? Chodzi o zdjęcia ze zbyt bliskiej odległości (poniżej 2m powiedzmy). Które na pozór wyglądają normalnie. Dopiero po przesunięciu właściwego suwaczka i porównaniu efektów, okazuje się, że jednak cały czas coś było nie tak. Jeżeli portretujecie szkłami o ogniskowej poniżej 85mm - te animacje są dla was!
    Klikamy w nazwę pliku po "Download" i oglądamy (ta bardziej "okrągła" wersja to zdjęcie pokazane na forum):
    http://speedy.sh/K33T4/dist1.gif
    http://speedy.sh/VDDs9/dist2.gif
    http://speedy.sh/dvvJA/dist5.gif

I na koniec sposób naprawy problemu (suwak raczej rzadko będzie do końca - trzeba wyczucia):

Domyślnie

mOSAd: właśnie to w PSie znalazlam Naprawdę fajna funkcja I przydatna będzie

Domyślnie

Witam. Zdjęcie cyknięte kilka lat temu kompakcikiem, uznałem za nadające się do kosza (grom wie czemu w ogóle je zrobiłem???) Niemniej po obróceniu i użyciu funkcji Negatyw otrzymałem coś co zostawiłem w kompie jako "Bocian" w jakimś piorunowym klimacie...
    Zima idzie, sople będą i może ktoś wykorzysta mój pomysł. Acha duży szacunek dla prezentowanych tu prac i umiejętności ich Autorów, moje wypociny to jak pięść do oka... Pozdrawiam

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
    AMATOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Oryginał i zabawa w dwie przeróbki w stylu popularnych ciepłych crossów (potraktowane jako ćwiczenie). N105/2.8VR makro, f/4, 1/250s, ISO 800.

Modyfikacje (LR):
    - Split Toning - wyszukanie odpowiednich kolorów cieni i świateł, światła lekko zielonkawe, seledynowe, cienie to jakaś mdła czerwień; wszystko z umiarem
    - Balans bieli - tak by jeszcze zachować trochę oryginalnych kolorów
    - Tone Curve - rozjaśnione głębokie czernie (shadows) prawie maksymalnie, jasne cienie (darks) przyciemnione
    - Wzmocnione recovery, fill light, obniżony kontrast i saturacja
    - Korekta kanałów kolorów HSL (hue, saturation, luminance) tak by sprowadzić je blisko pomarańczy/brązów
    - Wzmocnione celowo odszumianie w celu wygładzenia, wyostrzanie z mocniejsza maską, delikatne ziarenko, winieta
    Każde zdjęcie jest inne. Raz stworzony "preset' działa w pewnych granicach i trzeba go dostosować za każdym razem. Wszystko mieszamy pod własny gust. Więcej jest tu przyglądania się kolorom, eksperymentowania z jasnościami i kolorami niż gotowca i tajemniczych presetów.
    Tylko mi się tak wydaje czy Wam też? mianowicie, strasznie długa szyja i ręka ??? jakoś nie naturalnie, zmieniałeś coś ?
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Krewna Jar-Jara z Gwiezdnych wojen
    Nikon

Domyślnie

Sokolnik wrzuć autoportret, zobaczymy jak blisko Tobie do ideału . Nic tu nie było manipulowane. Ludzie są różni, a przez nietypowy punkt widzenia, można budowę ciała podkreślić lub zatuszować. Tu jest podkreślona, gdyż zdjęcie z dołu. Długa szyja to fajna rzecz, tylko droższe szaliki...

Domyślnie

poza tym jest jedna zasada netykiety której nie zawsze przestrzegają tutejsi... Nie ocenia się samej modelki jako kobiety. Może być paskudna, może być brzydka jak noc listopadowa ale w dobrym tonie jest pominięcie tego i skupienie się na rzeczach ważniejszych, np światło, kadr, ostrość...

Domyślnie

Ja tutaj stanę "w obronie" Sokolnika
    Mnie też zwróciła uwagę szyja i ręka, ale nie sądzę żeby pytanie Sokolnika miało na celu wytknięcie jakichkolwiek cech modelki.
    Powszechnie wiadomo, że wydłużanie szyi to jeden z zabiegów "upiększających" w tzw fotografii okładkowej. Myślę że pytanie Sokolnika było na miejscu, tym bardziej, że mowa tu o obrabianiu zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Ja tutaj stanę "w obronie" Sokolnika
    Dzięki

Nie będę wrzucał autoportretu bo nie mam czasu. Po za tym ja moim pytaniem nie wytykam błędów tylko pytam, bo odniosłem wrażenie że rękę i szyję ma nienaturalnie długa. Zdjęcia piękne, kadr, ostrość i te kolory, cud miód !
    Może tylko takie wrażenie optyczne.
    pozdro

po za tym ja nie napisalem niczego w tym stylu "brzydka modelka, dlugie łapy i szyja, zmień modelkę następnym razem itp."
    napisałem: "Tylko mi się tak wydaje czy Wam też? mianowicie, strasznie długa szyja i ręka ??? jakoś nie naturalnie, zmieniałeś coś ?"
    zwróciłbym ponownie uwagę na słowa WYDAJĘ (MI SIĘ) i ZMIENIAŁEŚ COŚ (W ZDJĘCIU, POPRZEZ OBRÓBKE) ?
    ETYKIETY ZNAM I STARAM SIĘ PRZESTRZEGAĆ.

MUSZĘ SIĘ BRONIĆ - TO CHYBA ZROZUMIAŁE
    Ostatnio edytowane przez sokolnik ; 16-01-2012 o 14:45
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Fajny temacik od dziś będę śledził...
    a może i tez z czasem coś wrzuce

Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów