Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 97

Domyślnie

Wiem wiem - no cóż - nie mam teraz z nim kontaktu. Ale mam wrażenie że chyba mówił o sytuacji którą widział...No ale to bez znaczenia teraz - jak widz/czytam zakładaliście dużo cięższe klamoty niż BD . Ja generalnie mam lampy markoflesza i do nich mam różne ustrojstwa.
    Powiedzcice Czy któreś softboxy mają możliwosć swobodnego kręcenia nimi dookoła osi lampy ?

Domyślnie

większość w zasadzie nie spotkałem się jeszcze z takim który nie dałby się obkręcić no chyba że kwadratowy bo to nie ma sensu

Domyślnie

Ale chodzi mi o taką możliwość żeby bez odblokowywania mocowania dało się swobodnie kręcić.
    Widziałem takie "sztywne" i to mnie zaskoczyło mocno.

Domyślnie

no masz w środku śrubę. albo dokręcasz i masz na sztywno, albo odkręcasz i kręcisz softem do woli

Domyślnie

rozumiem ze śruba jest w mocowaniu samego softboxa?

Domyślnie

śruba jest w bowensie ale niestety od wewnątrz (przynajmniej u mnie - w chińczykach i quantuumach) żeby obracać softem muszę w tych większych odrywać kawałek poszycia przy mocowaniu, a w tych mniejszych 3a odrywać dyfuzor. Pewnie że można odkręcić na stałe i tak zostawić na całą sesję, ale potem nie da się zdjąć softa z lampy bo się obraca

Domyślnie

marudzenie...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie

W plener można zabrać jedynie quantuumy Dual Power? Czy np r+300 digital czy s400 też można?

Domyślnie

Jak wykombinujesz jak je zasilic to wszystko mnożna zabrać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Na finale WOŚP stała taka fajna ciężarówka z generatorami prądu. Starczyłoby pewnie na 100kW ciągłego i jeszcze coś do zasilenia notebooka by było.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów