Close

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 97
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jak wykombinujesz jak je zasilic to wszystko mnożna zabrać.
    W tych tematach jestem zielony
    Jest jakaś metoda sprawdzona aby nie popalić lamp jakimś domowo majstrowanym akumulatorem z prostownikiem np?

Domyślnie

studiofocus , kilka stron wstecz walkowalismy temat akumulatora. jak to uwaznie przeczytasz to zalapiesz ze nie warto robic takich rzeczy samodzielnie bo niby po co?
    jesli ci nie starcza oryginalny akumulator w Dual Power to dokup sobie drugi i trzeci i ....ile tam sobie wymyslisz. i jak ci siadzie pierwszy to wymieniasz na kolejny i tak dalej.
    wiara , ze cos mozna taniej samodzielnie jest naiwna.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    gdzie nogi poniosą

Domyślnie

Czyli tylko do Dual Power jest dedykowany akumulator a do pozostałych modeli kombinowanie na własną rękę taak?

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez studiofocus Zobacz posta
    Czyli tylko do Dual Power jest dedykowany akumulator a do pozostałych modeli kombinowanie na własną rękę taak?
    Dual Power ma możliwość zasilania z 12V prądu stałego i posiadają do tego celu specjalne gniazdo. Inne Q mają w tym samym miejscu gniazdo do pilota przewodowego ( nie pomylisz, inna wtyczka ). Natomiast wszystkie możesz zasilać z generatorów do lamp na napięcie 230V prądu zmiennego, ewentualnie z generatora spalinowego przeznaczonego do elektroniki ( nie budowlanego!).

Domyślnie

używałem Q Dual Power wspomagając zasilanie batery packa z gniazda zapalniczki samochodu
    czyli... możesz kupić i naładować dowolny aku 12V i podpiąć go przewodem do quantumowego batery packa
    (bo kabelek do zapalniczki służy do wspomagania zasilania a nie do ładowania aku w packu)

przykładowo - aku o pojemności 17Ah :
    http://allegro.pl/akumulator-zelowy-...157244608.html

w moim QBP jest aku o pojemności "aż" 3 Ah - łatwo policzyć ile błysków więcej będziecie
    mieli po zakupie alternatywnego aku np takiego jak w linku

co trzeba zrobić jeszcze - wywalić wtyczkę do gniazda zapalniczki i zapewnić poprawne połączenie
    przewodu z alternatywnym aku

niebawem dokupuję drugą Dual Power (mam 300, dokupię 600) i zapewne dokupię też
    alternatywny aku z ładowarką
    Ostatnio edytowane przez m737 ; 25-02-2012 o 23:43

Domyślnie

trochę odświeżę temat - szukam sprawdzonego aku żelowego 16-18Ah do R+600 DP. Na allegro jest tego mnóstwo i sam nie wiem jaki wybrać... dopłacać do takiego http://allegro.pl/gel-akumulator-zel...177837331.html czy wziąć po prostu taki http://allegro.pl/akumulator-zelowy-...224732615.html ?
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

Ja już chyba z rok mam Acumax 13Ah, działa mniej więcej 3-5 razy dłużej niż ten dodany do QT. Na błyskaniu 1/4-1/2 starczył mi na 4 sesje po 300 zdjęć + ładowanie telefonu w plenerze + dwie trasy zasilanie pod CB dopiero wtedy padł

Domyślnie

Posiadam quantuuma dual powera 600 tego ostatniego z wyjmowaną bateria z baterry packa, juz miałem rozglądać się za dodatkowym akumulatorem żelowym gdy znalazłem stary akumulator od lampki kamerowej. Oznaczenia akumulatora które znalazłem na obudowie 12V 7AH/20HR) akumulator o tyle jest ciekawy że ma do tych klemek podpiętą żeńską wtyczkę od zapalniczki samochodowej która służy do ładowania . Plan jest taki żeby nie psuć niczego i podłaczyć akumulator przez ten przewód który jest dołączony do zestawu. Upewnijcie mnie że to dobry pomysł

Domyślnie

czekaj czekaj... jeszcze raz co chcesz zrobić z czym?

Domyślnie

battery packa przestawiam na "car" i podłączam ten mój akumulatorek kablem tym z końcówką car/battery - wtyczka do auta

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów