W nowym modelu jest tak samo. Podłączasz batka pod samochód, batka pod lampę i czerpie energię bezpośrednio z aku samochodu, batek wtedy robi za "stabilizator" zabezpieczenie całego układu...
Szukaj
W nowym modelu jest tak samo. Podłączasz batka pod samochód, batka pod lampę i czerpie energię bezpośrednio z aku samochodu, batek wtedy robi za "stabilizator" zabezpieczenie całego układu...
Dziękuje za odpowiedź. A więc na stronie producent udziela trochę mylących informacji w postaci: zasilanie samochodowe:NIE
Lampki właśnie przyjechały i ...... dlaczego nikt nie powiedział, że one są takie ogromne? Już się trzęsę na myśl taszczenia ich w jakiś plenerChyba trzeba skonstruować jakąś torbę albo wózek
![]()
dlaczego są ogromne? hmm są jak standardowe lampy studyjne
a że nie sa takie małe jak głowiczki Profoto lub Bronki to upstyle że ich generatory i sterowanie zajmuje 2-3 razy tyle co batek do QT
![]()
Powiedzmy, że nie miałem okazji wcześniej przyglądać się lampom studyjnymEe tam - od dźwigania chyba nikt nie umarł. Po coś te 90 kilo odżywiam
![]()
ja wożę ze sobą na plener dwa QT 600 i 4 batki i nie jest to jakiś wielki ciężarfakt że mam fajną walizę ale to inna bajka
![]()
To są lampy kompaktowe, więc są większeMuszą gdzieś pomieścić baterię kondensatorów, do tego miejsce na chłodzenie. A lampa jedna waży coś ok. 2,5kg. Ja cały czas rozglądam się za bardzo dużą walizką na kółkach
![]()
D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.
Czy ktoś ma BD z mocowaniem do tych quantumów ? Znajomy był gdzieś na jakiejś sesji powiedział mi że ze 3 albo 4 razy "ratował" BD przed odpadnięciem. Czy mocowanie jest solidne?
Ja swojego quantuma kupiłem głównie do parasolki i przy tym sprawdza się bardzo dobrze.
fafniak, na moich QT były już akty 180tki, były BD 70cm, były stripy 200x50 i ani razu nie było problemów... znajomek chyba trafił dziwnie albo nie potrafi mocować
tutaj backstage z QT + okta 150cm: http://img36.imageshack.us/img36/5660/bmwbackstage.jpg
A używanie tych lamp tylko z parasolkami to marnowanie sprzetu![]()
Skontaktuj się z nami