Close

Strona 62 z 348 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 3475

Wątek: Nikon D4

Domyślnie

No ale zadam pytanie inaczej, w 5DMK2 tez go nie mieli, tak? Wiec tam nie przeszkadzal?

Z gory mowie, ze ja sie kreceniem nie zajmuje, wiec pytam po prostu z ciekawosci. Jakbym palnal jakas oczywista glupote to tez z gory prosze o wybaczenie

Domyślnie

Dotychczas nie mieli praktycznie wyboru (tylko GH1/GH2 mogli kupić jak chcieli większą jakość -ale niestety to nie mały obrazek, szum większy itd). Teraz wybór już będzie.

zerknij na różnice w jakości (7D vs GH2): http://www.eoshd.com/wp-content/uplo...m-shootout.jpg -warto o to powalczyć
    Ostatnio edytowane przez Fatman ; 12-01-2012 o 22:16
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

25900 zapowiada sie wir w portfelu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    25900 zapowiada sie wir w portfelu.

no to ciekawe komu go sprzedadza...

Cytat Zamieszczone przez qciek Zobacz posta
    a skad cena?

z kosmosu. nie bedzie tak drogo
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 13-01-2012 o 11:50

Domyślnie

ja generalnie jestem załamany ceną :/
    mam trochę odłożone + trochę za moje body i miało styknąć na D800 a tu doopa do kwadratu - D800 body zdecydowanie nie dla mnie, D4 też nie całkiem ale mimo wszystko jednak zdecydowanie lepszy (poza gripem, którego wolałbym nie mieć) ale cena zapowiada się zdecydowanie nie z tej bajki. to body byłoby ok w cenie około 14-15 kpln (biorąc pod uwagę obecny wysoki kurs jak i bonus za nowość przy wejściu powiedzmy 17-18 kpln) ale zapowiadające się 20 kpln ? - paranoja.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    ja generalnie jestem załamany ceną :/
    mam trochę odłożone + trochę za moje body i miało styknąć na D800 a tu doopa do kwadratu - D800 body zdecydowanie nie dla mnie, D4 też nie całkiem ale mimo wszystko jednak zdecydowanie lepszy (poza gripem, którego wolałbym nie mieć) ale cena zapowiada się zdecydowanie nie z tej bajki. to body byłoby ok w cenie około 14-15 kpln (biorąc pod uwagę obecny wysoki kurs jak i bonus za nowość przy wejściu powiedzmy 17-18 kpln) ale zapowiadające się 20 kpln ? - paranoja.
    a w czym jest gorsze od d3s że powinno przy premierze kosztować tyle samo co D3s "end of life" ?
    Ostatnio edytowane przez Pawel Pawlak ; 12-01-2012 o 23:29
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

to też trochę kwestia rozwoju technologicznego. to tak jak z telewizorami albo innym sprzętem elektronicznym. sam chyba wspominałeś o tym, że d3 było na wejściu tańsze niż d2x na zejściu.
    -edit-
    w szczytowym momencie można było trafić d3s w okolicach 13,5 kpln w europejskiej dystrybucji
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    Tyle, ze ja sobie tak mysle, ze to poki co nie bedzie chyba killer feature, ktory sklonilby kogos do migracji C/N. W tym sensie, ze Ci ktorzy kreca dSLR i to powaznie juz raczej od dawna siedza w Canonie i do N z tego powodu raczej by chyba nie poszli.....
    Pamietajmy, że każda puszka to jakiś sygnał dla rynku. Połowa informacji o D4 dotyczy filmowania. Wiadomo, że w roku 2012 nikon nie zrównoważy ilości filmujących body canona. Ale chodzi także o lata następne, o sygnał dla rynku. Niektórzy wi=olą nikona i będą woleli filmującego nikona, o ile będzie dawał pewne (wysokie) minimum jakości.

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    sam tytuł już swoje robi
    d4 jest porównywany do c5dmk2(semi pro puszka studyjna, nie oszukujmy się ale tak jest) hasselblad h4d i pentax d645
    Tym porównaniem to ja bym się w ogóle nie przejmował. Były zestawienia hasela z telefonem komórkowym itd itd. Poczekajmy na niezależne profesjonalne laboratorium, albo na własne testy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qciek Zobacz posta
    a skad cena?
    Dzisiaj w wywiadzie dla Digital Foto Video przedstawiciel Nikon Polska wyraźnie powiedział 25900 PLN.
    Przegięcie :/ 10 tys. drożej od D3s na starcie ! Jak w przyszłości stanieje do 20 tys. to będzie dobrze
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Strona 62 z 348 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów