Close

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 101

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mziol Zobacz posta
    Po wyjściu od tego **** zadzwoniłem od razu do serwisu na Przyszłości 14, gdzie bardzo miła Pani powiedziała że oczywoście i jak najbardziej takie rzeczy objęte są gwarancją i żebym tylko dostarczył sprzęt.
    Chyba na Postępu!?

Domyślnie

no pewnie że tak

już poprawione dzięki

Domyślnie

i nie zapomnij napluć mu w gębę- a najlepiej ośmiesz go przy klientach- to ma wielki skutek
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Wiem, który to pan. Gdy poszukiwałem 50/1,8D nie godził się na podpięcie do mojego body, bo stwierdził, że nie ma takiej potrzeby, a on obowiązku. Faktycznie, obowiązku nie ma, ale co za problem udostępnić ze 3 szt., z których bym wybrał dobrze trafiającą. On by zyskał klienta, a ja produkt.

Po prostu wszystko zależy od ludzi, z którymi się współpracuje (oczywiście, niektóre firmy mają z góry ustalone jakieś warunki). W tym samym sklepie pracuje starsza miła Pani, i z nią zawsze można spokojnie pogadać i nie ma problemu z wybraniem szkła i podpieciem pod body.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

Komplet D5100 z obiektywem N18-105 wrócił po tygodniu z serwisu. Body miało BF. Teraz jest cacy. Kupiłem sobie jakiś czas temu N35/1,8D i tu z kolei obiektyw trafiał z przodu ostrością. Serwis - nie powiem tu złego słowa - ogarnął się w 2 dni!!! Ostrość jest teraz OK, tylko mydło jak u kolegi @mziola. Ręce opadają. Myślicie, że da się to zareklamować?

Domyślnie

To widzę jednak, że nie tylko d7000 mają problemy z af
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    To widzę jednak, że nie tylko d7000 mają problemy z af
    Może dotyczyć każdej lustrzanki, bądź szkła, bez względu, czy to Nikon, Canon, czy Pentax.
    D700+Grip
    N28 1,8G | N50/1,8D | N85/1,8D | SB 700

D5200+18-55

Domyślnie

Ja jutro odsyłam swojego D90 na kalibrację AF do wzorca co jest popularnym zabiegiem w tym układzie AF, a to ten sam co w D5100.
    Więcej szczegółów tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=181705
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

U mnie D 5100 podpięty z 35mm/1.8 mydło ręce opadają wcześniej miałem D7000 i zdjęcia tragedia teraz z tym body takie same problemy wczoraj wysłałem notkę do serwisu o kalibrację odpisali mi że mam przesłać nefy i zadecydują czy nadaje się do kalibracji
    Nikon

Domyślnie

Bo na Taiwanie, w Japonii i w ogóle z tamtej strony świata mają skośne oczy - pewnie kalibracja przebiega pod ich modę i przyzwyczajenia

A poważniej - co jest chyba nie tak z kontrolą jakości w Nikonie. I chyba pozostaje się cieszyć, że ich zalało. Jest szansa, że jak ustawią nowe maszyny, na powrót wszystko skonfigurują to takie buble nie będą już trafiały na rynek.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów