Mam d5100. Na jasnych szkłach był bf. Wysłałem do serwisu skalibrowali i po problemie. Wystarczy, że puszka i szkło są minimalnie rozregulowane w ta sama stronę i będzie problem. Po to jest serwis żeby korzystać.
Szukaj
Mam d5100. Na jasnych szkłach był bf. Wysłałem do serwisu skalibrowali i po problemie. Wystarczy, że puszka i szkło są minimalnie rozregulowane w ta sama stronę i będzie problem. Po to jest serwis żeby korzystać.
Dlatego kazda lustrzanka powinna miec mikroregulacje bo co to za polityka, zeby po zakupie kazdego obiektywu wysylac sprzet na kilka dni/tygodni do serwisu???
Wystukane na telefonie. Sorry za brak polskich liter.
D7000, N18-105 (bez AF), N35 f/1.8, SIGMA 28-80 macro II, T60 Macro f/2.0...
I doczekałem się,siostra była z wizytą i przytachała ze sobą swojego d5100.
Dwie godziny zabawy z aparatem który to posiada 18-105 nikkora oraz tamron 90.-2.8 i w mojej skromnej ocenie aparat działa prawidłowo.
Nie zauważyłem żadnych problemów w ostrzeniu AF i zrobionych zdjęciach.
Ostrość zawsze była tam gdzie powinna być.
-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-
Jak dla mnie to jest to co opisałem na 2giej stronie wątku. Układ AF w D5100/D90, czyli Nikon Multi-CAM 1000 lubi być wykalibrowany porządnie na starcie i potem śmiga miło![]()
czyli jak mam powiedzmy 5 czy 6 szkiel i chce wszystkie uzywac na starcie z d5k to musze caly ten zestaw wyslac do porzadnego wykalibrowania? A moze samo body. A jesli mam rowniez inne body to nie rozkalibruja sie one z nim po kalibracji pod d5k? Troche za duzo tego zamieszania![]()
Trochę tego...trochę tamtego...
Skontaktuj się z nami