Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 76
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    @tom
    Po pierwsze dolozylbym powazniejszy cooler do procesora ( np noctua NH-D14 ) zeby podkrecic sprzet na 4.5GHz. To jest spokojny i stabilny poziom OC, a daje sporo.
    RAMu 2x 4GB ~1600MHz CL9 minimum
    PLyty glowne wole Gigabyte, ale ten asus to niezkla konstrukcja.
    Z dyskiem SSD jeszcze bym poczekal troche.
    Zasilacz wole corsaira i raczej 600W+ jezeli ma byc mocna grafa.
    Pracowalem 10 lat jako IT Manager, mialem pod nadzorem pare dosc waznych serwerowni i stabilnosc komputera jest dla mnie swietoscia - w zwiazku z tym nie robie czegos takiego jak podkrecanie komputera, pod zadnym wzgledem

Dotychczas uzywalem Gigabyte, ale ostatnio jestem z nich nieco nie zadowolony, z ostatnich 10ciu 3 musialem wymienic z racji wad fabrycznych. Ten Asus ma niemalze idealne opinie uzytkownikow, wiec zaufam tym co juz uzywaja SSD uzywam juz od dluzszego czasu, rozne, w sprzedanej stacji roboczej mialem Agility 3 wlasnie i bylem bardzo zadowolony, taki tez wiec bedzie nastepny Co do zasilacza, grafy nie planuje zadnej, wbudowana w i5 jest dla mnie idealna, nie spodziwam sie zeby komp pobieral wiecej niz 200W wiec nie bede wydawal wiecej na zasilacz - wzial bym nawet 400W ale ten konkretny ma swietne opinie, wiec znow zaufam uzytkownikom

Dzieki za porady.

Domyślnie

Teraz kwestia OC wyglada inaczej niz kiedys AMD sprzedaje PHenoma 955 w kilku odslonach rozniacych sie jedynie mnoznikiem. W wiekszosci przypadkow gdybysmy sami podniesli ten mnoznik otrzymalibysmy wyzszy model bez zmiany procesora. kolejny przyklad: 1090T i 1100T. Intel robil podomnie, ale zadziej. Zazwyczaj ( a szczegolnei w ostatnim okresie ) wypuszcza duzo rozniacych sie od siebie ( bardziej lub mniej ) konstrukcji. i5-2500K przez samo podniesienie mnoznika da sie podciagnac do 4.0GHz na stockowym coolerze bez zadnego problemu. Komp nie bedzie mniej stabilny, jedynie troche wieksze temperatury przy pelnym obciazeniu. Po zalozeniu powazniejszego coolera ~200PLN walimy mnoznik na max i mamy 4.5GHz dzialajace zupelnie stabilnie z jedynie minimalna korekta napiecia. Przeprowadzilem 24h test OCCT podkreconego do 14.5GHz 2500k bez zadnych problemow i na umiarkowanych temperaturach.

Ja jestem zadowolony z Gigabyte GA-ex58-UD5. Technologia UD5 / 7 etc jednak troche daje jezeli chodzi o odporowadzenie ciepla i wytrzymalosc. Ten Asus to dobra plyta i na pewno bedziesz zadowolony ( raczej? ).
    Ja z SSD bym poczekal na spadek cen tej "3 generacji", chociaz te 2-3 tygodnie, ale ceny w stanach to zupelnie inna sprawa.
    Jezeli nie chcesz osobnej grafy to najmniejszy zasilacz byle renomowanej firmy. Ja preferuje corsaira i podpisze sie wszystkimi 8 konczynami ( 4 + HT ) pod zasilaczami gaming.
    d70s + N18-70 + N55-200

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Teraz kwestia OC wyglada inaczej niz kiedys AMD sprzedaje PHenoma 955 w kilku odslonach rozniacych sie jedynie mnoznikiem. W wiekszosci przypadkow gdybysmy sami podniesli ten mnoznik otrzymalibysmy wyzszy model bez zmiany procesora. kolejny przyklad: 1090T i 1100T. Intel robil podomnie, ale zadziej. Zazwyczaj ( a szczegolnei w ostatnim okresie ) wypuszcza duzo rozniacych sie od siebie ( bardziej lub mniej ) konstrukcji. i5-2500K przez samo podniesienie mnoznika da sie podciagnac do 4.0GHz na stockowym coolerze bez zadnego problemu. Komp nie bedzie mniej stabilny, jedynie troche wieksze temperatury przy pelnym obciazeniu. Po zalozeniu powazniejszego coolera ~200PLN walimy mnoznik na max i mamy 4.5GHz dzialajace zupelnie stabilnie z jedynie minimalna korekta napiecia. Przeprowadzilem 24h test OCCT podkreconego do 14.5GHz 2500k bez zadnych problemow i na umiarkowanych temperaturach.

Ja jestem zadowolony z Gigabyte GA-ex58-UD5. Technologia UD5 / 7 etc jednak troche daje jezeli chodzi o odporowadzenie ciepla i wytrzymalosc. Ten Asus to dobra plyta i na pewno bedziesz zadowolony ( raczej? ).
    Ja z SSD bym poczekal na spadek cen tej "3 generacji", chociaz te 2-3 tygodnie, ale ceny w stanach to zupelnie inna sprawa.
    Jezeli nie chcesz osobnej grafy to najmniejszy zasilacz byle renomowanej firmy. Ja preferuje corsaira i podpisze sie wszystkimi 8 konczynami ( 4 + HT ) pod zasilaczami gaming.
    To prawda ze nowe procki grzeja sie znacznie mniej od starszych generacji wiec zapewne OC jest bezpieczniesze niz kiedys - zawsze bylem bardzo przeciwny i wolalem kupic wyzszy model procka. Z ciekawosci go podkrece i zobacze jak sobie poradzi z Prime95. Z tym ze ja nawet nie potrzebuje az takiej mocy - teraz mialem 2 x XEON 3GHz, cztery rdzenie i spokojnie mi starczalo. A i5 nawet przy nominalnym taktowaniu bedzie o WIELE wydajniejszy od tego co mialem. Glownie zalezy mi na SATA3 i tym zeby podlaczyc nastepne SSD jako "cache" do talerzowki - glowny ogranicznik dla mnie to dyski sa.

Agility3 to 250zl obecnie w US, jest promocja wiec nawet sie nie zastanawiam

Co do zasilacza, tez duzo dobrego slyszlalem o nich, firma bardzo dobra ogolnie. Z tym ze znow, nie potrzebuje

Domyślnie

i5-2500K przez samo podniesienie mnoznika da sie podciagnac do 4.0GHz na stockowym coolerze bez zadnego problemu
    Przy czym przy taktowaniu domyślnym temperatury są już wysokie (i5 2400 BOX cooler, na 2500 nie wierzę że jest lepiej). Miałem do czynienia z i5 2400 BOX ... podkręcanie na takim chłodzeniu i5 2500K do 4 Ghz to już moim zdaniem katowanie (choćby soniczne, w sumie na domyślnych też było tego i5 2400 słychać po obciążeniu, a właściwie to tandetne BOX chłodzenie). Swoją drogą nie radzę kupować od kogoś używanego procesora "K" - nie wykluczone że po trzech latach będzie to już zdechlak (zależy jak katowany) ... a gwarancja będzie przeszłością.
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 21-09-2011 o 09:55

conik
    Gość

Domyślnie

skoro z hameryki ciagniesz to jak wyglada kwestia cla i vatu?

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    skoro z hameryki ciagniesz to jak wyglada kwestia cla i vatu?
    Bardzo prosto - wyjmuje z pudelek i pakuje do walizki, w razie pechowej kontroli na lotnisku, mowie ze sa to uzywane czesci ktore warte sa $150 Jak na razie mialem takie trzy, i jak na razie dzialaly, choc jednym razem celnik oponowal ze jest to warte wiecej i ze bede musial zaplacic ze 300zl oplat, na co odparlem ze jak mam 300zl zaplacic To moze sobie Pan celnik to wziasc, i na tym sie skonczylo Jak zawsze, zalezy od szczescia

Dla tego wlasnie sie zastanawialem mocno nad stacja robocza, bo tego juz tak nie przywiezie niestety. Trzeba slac i pchac przez urzad celny w wiekszosci przypadkow, a mienie jeszcze mi nie przysluguje.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Brrr, zawsze można też dołożyć do poczty dyplomatycznej.

Aż słabi, gdy się to czyta.
    Medice, cura te ipsum.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Brrr, zawsze można też dołożyć do poczty dyplomatycznej.

Aż słabi, gdy się to czyta.
    A z czym to ma slabic ? Ze niby przemyt okropielny uskuteczniam ?

Domyślnie

A zamknąć go odrazu, że tylko o tym pomyślał ...
    totalna amatorka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    ...grafy nie planuje zadnej, wbudowana w i5 jest dla mnie idealna...
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów używa tylko i wyłącznie grafiki procesora do obróbki zdjęć w LR/ innym sofcie???
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów