Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

aż zobaczę jutro czy mam w pudełkach (bo znając mnie mogłem już rozdać komuś) i ile kosztuje przesyłka listowa do londka zdroju
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Ludzie na groma wam jakieś ograniczenia obrotów, które działa bardziej niż średnio bo manualnie. Manualnie to tak jak pisał Kyle robić to można z poziomu biosu lub AXTU - przynajmniej tak jest na mojej Asrock Z68 Extreme 3 gen3. Macie dodatkowo prócz PWM na CPU także PWM na CHassis1 i te wiatraki regulują się płynnie i automatycznie w zależności od nastawionej żądanej temperatury. Czyli przyspieszają jak temperatura wychodzi poza zakres lub zwalniają gdy poniżej. I tak w moim przypadku 90% czasu wiatraki w automacie chodzą na 770 CPU i 490 rpm budy. Ten ostatni z obudowy skręcony w biosie na minimum czyli 490 rpm.

Jak ktoś się zastanawia nad kupnem i5-2500k wystarczy dobrą płytę kupić i po zabiegu. Dodatkowo prócz regulacji wiatraków ma płynną regulację pracy CPU od 1600MHz do 4800MHz - prawie tak jak w laptopach.

Domyślnie

U mnie na płycie się tak nie da. Mam tylko opcję zwiększenia obrotów jeśli temperatura przekroczy jakąś wartość ale
    1 - nie mam możliwościa ustawienia wyjściowego pułapu
    2 - można obniżyć temperaturę górną ale dolna jest sztywno na 20 stopni. A co mi po tym jak nie ma opcji żeby procek zszedł poniżej 20 stopni ....
    Kulawo czyli

Domyślnie

Strus, to co Ty właściwie za płytę kupiłeś?

Domyślnie

Asus M4A89DTD PRO Ja ją kupiłem rok temu.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów