Close

Strona 10 z 272 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    To tak jakbyś zadał pytanie czy do kompa kupić lepiej napęd CD czy DVD?
    Bierz BR. Swojego kupiłem głównie z uwagi większą ilość odtwarzanych formatów (np .mkv).
    nie no..... pytam bo cenowo podobnie, a jednak to BR! a co do plazm. hm....mam Lcd i nie zmieniam
    Takie tam starocie

Domyślnie

a jaka firme polecicie w tematyce BR? czy patrzac w moim przypadku BR Sony to dobry wybor, czy raczej kierowac sie w strone Pioneera. a moze cos innego godne polecenia.
    Takie tam starocie

Domyślnie

Ja kupiłem Philipsa, głownie dlatego, że jako jeden z nielicznych BR czytał nośniki NTFS.
    Ale to było rok temu więc mogło się pozmieniać mocno.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    O, przepraszam, nie zakumałem z ceną.
    troche mi drodzy moi namieszaliscie z tym PS3, bo tak...... dzis BR wystarczy ale za 2-3 lata jak synek podrosnie to zakup PS raczej nie unikniona. Wiec moze juz dzis zainwestowac w PS3???
    szkoda ze nie widzicie miny żonki z 290-350zl robi sie hm.... rzeklbym sporo drozej. ale jazda hehehehhe, pozdrawiam
    p.s. jak na razie skłaniam się na BR Sony S280. tylko tak sobi mysle nie wiem czy kiedys chociaz raz bedzie mnie stac aby zakupic sobie jakis film BR. czy ta tachnologia BR tak mozno przewyzsza DVD?
    Takie tam starocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotereks Zobacz posta
    tylko tak sobi mysle nie wiem czy kiedys chociaz raz bedzie mnie stac aby zakupic sobie jakis film BR. czy ta tachnologia BR tak mozno przewyzsza DVD?
    To wszystko zależy.
    Jeśli masz niewielki TV to różnica jest znikoma,
    im większy tym staje się bardziej widoczna.
    I jeszcze sporo zależy od jakości filmu.
    Blue Ray to to tylko nośnik o dużej pojemności,
    jeśli film jest stary i nie był odpowiednio odświeżony to jakość czasem jest na poziomie DVD.
    A ceny filmów spadają, pomijając nowości i superhity.

Domyślnie

Do tego dochodzi dużo lepszy dźwięk na BD.

troche mi drodzy moi namieszaliscie z tym PS3, bo tak...... dzis BR wystarczy ale za 2-3 lata jak synek podrosnie to zakup PS raczej nie unikniona. Wiec moze juz dzis zainwestowac w PS3???
    szkoda ze nie widzicie miny żonki z 290-350zl robi sie hm.... rzeklbym sporo drozej. ale jazda hehehehhe, pozdrawiam
    Za 2-3 lata będzie już PS4, a PS3 mocno stanieje. Nie ma sensu kupować elektroniki na wyrost.

Jeszcze pytanie - do czego to będzie podłączone? Takie odtwarzacze często nie mają dekoderów dźwięku HD (Dolby TrueHD, DTS powyżej Core) i/lub mają słabą (lub żadną) sekcję analogową - warto na to zwrócić uwagę, jeśli amplituner tego nie obsługuje.
    Mając powyższe na uwadze, to brałbym albo coś w okolicach 300zł, albo przy dużym budżecie PS3. Droższy player tylko jeśli wartość dodana (np. odtwarzanie filmów z pena/HDD) jest istotna.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Do tego dochodzi dużo lepszy dźwięk na BD.

Za 2-3 lata będzie już PS4, a PS3 mocno stanieje. Nie ma sensu kupować elektroniki na wyrost.

Jeszcze pytanie - do czego to będzie podłączone? Takie odtwarzacze często nie mają dekoderów dźwięku HD (Dolby TrueHD, DTS powyżej Core) i/lub mają słabą (lub żadną) sekcję analogową - warto na to zwrócić uwagę, jeśli amplituner tego nie obsługuje.
    Mając powyższe na uwadze, to brałbym albo coś w okolicach 300zł, albo przy dużym budżecie PS3. Droższy player tylko jeśli wartość dodana (np. odtwarzanie filmów z pena/HDD) jest istotna.
    taaaaaaaak moze juz byc PS4
    podł(ączone bedzie do Tv Sony Bravia KDL26V4500/ nie ma HD/ i dekoder Ariva 100/ tez pewnie bez HD/. Generalnie chodzi mi o to czy jak mam podobna cene to brac dobre DVD czy raczej BR. modele podalem w 1 poscie.
    Takie tam starocie

Domyślnie

Jeżeli chodzi filmy na BD, to nie musisz kupować. Odwiedź wypożyczalnię. W zasadzie wszystkie nowości kręcone są już w hajdefiniszyn i wychodzą też na Blurayu. Natomiast co do jakości, to moim pierwszym filmem obejrzanym w HD był chyba Ironman. I spowodował efekt WOW. PS3 ma jeszcze jedną zasadniczą zaletę. Pięknie upscale'uje filmy na DVD do rozdzielczości HD.

Domyślnie ?

czy BR majacy Usb - potrafi przegrac plyte na usbe, tak jak DVD majace Usb?
    Takie tam starocie

Domyślnie Jaka kamera HD Mini DV

Witam.
    Nie wiem czy odpowiedni dział. Pytam na forum nikona gdyż może ktoś także zajmuję się video reportażem lub zna się na kamerach. Chciałbym kupić, kamerą HD do kręcenia filmów ślubnych, dokładniej mój tata ale pytam w jego imieniu. Jednak że mamy dylemat co do modelu owej kamery. Mamy na "tapecie" kilka modeli.
    Np:
    CANON XH-A1s
    SONY HDR-FX1000E
    SONY HVR Z5 E
    SONY HDV HDR FX 1
    Dotychczas filmujemy SONY VX2100E, ale wypadało by przejść na HD. (Lepiej późno niż wcale) Poradzicie coś? Pozdrawiam.
    2x Canon 5D Mk III, Sigma 15mm F/2,8 FE, Sigma 85mm F/1,4, Canon 16-35L II, Canon 35L, Canon 135L, Canon 70-200 L IS II

Strona 10 z 272 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów