Close

Strona 8 z 272 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 2712

Domyślnie

Krzysztof, no to super Gratki !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Aż się w głowie myśl rodzi czy przypadkiem nie jesteś na pensji samsunga . Ostatnio wszelkiej maści marketingowcy uprawiają tego typu marketing szeptany po różnych forach.
    no super to wykombinowałeś , na szczęście moje życie nigdy nie zmusiło mnie do pracy dla kogoś, i do wstawania przed 9-tą

PS.
    wiesz. co jak co ale "my" z branży foto raczej mamy wymagania co do obrazu, kalibracji i wyobrażenie co to biel, kontrast, czerń...

parę testów
    - http://www.hdtvtest.co.uk/news/index.php?s=51d690
    - http://www.televisioninfo.com/conten...DTV-Review.htm ( 6500 ale to taka numeracja na usa - to ten sam model )
    - http://reviews.cnet.co.uk/tvs/samsun...view-50004164/
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 29-11-2011 o 23:23

Domyślnie

Mogę zdecydowanie potwierdzić zachwyt Krzysztofa choć dużo taniej udało mi się kupić....i jestem tylko niedzielnym oglądaczem zaznaczam ze jestem zwykłym użytkownikiem i nie mam nic wspólnego z interesem zarobkowym w tej dziedzinie.. moim zdaniem jest to bardzo dobry stosunek ceny do jakości
    deee

Domyślnie

Tego modelu nie ma w mniejszym rozmiarze? Bo 46 to max jaki mnie interesuje

Domyślnie

Krzysztof - testy testami ale mnie interesuje jedna zasadnicza kwestia o której pisałem. Czy telewizor wydaje jakieś dźwięki? Syczy (oglądałem kilka Samsungów u znajomych, każdy syczał, wysoki , przeszywający dźwięk coś a'la syk cewek zwiększający się w miarę wzrostu jasności wyświetlanej sceny, serwisanci twierdzą, że to matryca), buczy, szumi (wiatraki, inne dziwactwa)?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Krzysztof - testy testami ale mnie interesuje jedna zasadnicza kwestia o której pisałem. Czy telewizor wydaje jakieś dźwięki? Syczy (oglądałem kilka Samsungów u znajomych, każdy syczał, wysoki , przeszywający dźwięk coś a'la syk cewek zwiększający się w miarę wzrostu jasności wyświetlanej sceny, serwisanci twierdzą, że to matryca), buczy, szumi (wiatraki, inne dziwactwa)?

Znajdź plazmę która nie wydaje jakiegokolwiek dźwięku... jak stanę nad telewizorem, z głową 50cm od otworów w tylnej obudowie słyszę zasilacz. A mam słuch więcej niż dobry, powiedziałbym doskonały, albo... "nadsłuch" . Słyszę dźwięki na które jeszcze nikt nie zwrócił uwagi, a ja już reaguje - jak pies , słyszę najmniejsze falowanie dżwieku marnego gramofonu, itp. Każdy egzemplarz TV może pracować inaczej, ba dziś może być cichy, za rok już nie, ale co to znaczy nie ? Kiedy ekran plazmy jest całkiem jasny wtedy zasilacz pracuje głośniej - o drugiej w nocy przy całkowicie wyłączonym dźwięku stojąc przy telewizorze usłyszysz jego pracę - to normalne. jak słyszysz to podczas "normalnego" oglądania TV - to nienormalne. Ma na to wpływ nawet rodzaj powierzchni ściany za telewizorem i jego odległośc od niej - inaczej odbija się dźwięk emitowany przez zasilacz z tyłu plazmy która wisi na ścianie i to np. z cegły, a inaczej jak stoi 25cm od ściany na której jest tłoczona tapeta - praw fizyki się nie zmieni. Teraz nie słyszę żadnego dźwięku z plazmy siedząc na środku, naprzeciwko niej, jakieś 2.5 m a wentylator leżącego na kolanach Lenovo T410 ledwo szumi, najgłośniejszy jest zegarek stojący na kolumnie 3m z boku, a czasem dobiega szum dysku z N-ki. Są plazmy z chłodzeniem wentylatorami, ten model ma chłodzenie pasywne - więc wiatraków nie ma (na to chyba należy zwrócić uwagę przy wybieraniu Tv) zasilacz - to raczej kwestia przypadku? eksploatacji ? listwy przepięciowej ? nie wiem - słyszę ciągle Panasoniki buczą, Samsungi buczą - no nie wiem, pewnie się trafiają i takie -jak wiele innych rzeczy - zwłaszcza w elektronice. Ale generalizowanie - że każdy kupiony Tv ( i to Samsung) buczy w sposób wpływający na komfortowe przebywanie w jego otoczeniu to chyba aż tak źle nie jest.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-11-2011 o 21:26 Powód: orto. ("egzemplaż")

Domyślnie

Plazma która nie wydaje żadnych dźwięków - proszę uprzejmie - stare Kuro mojego kumpla. Bodaj 40".
    No to chyba jestem nienormalny Telewizor w obecnej chwili ma głośność na 8 w Panasoniku. Słyszę wyraźne świergotanie dobiegające z ekranu. Siedzę od niego jakieś 3 metry.
    Słyszę też w moim Necu 2490wuxi, który po wyłączeniu kompa delikatnie piszczy i muszę go wygaszać guzikiem na obudowie bo nie zasnę bez tego.
    Słyszę też piski cewek w zasilaczu, które ostatnio doprowadzają mnie do szału.
    Może jestem przewrażliwiony na wysokie częstotliwości ale niestety nie tylko ja to słyszę w domu...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Też najbardziej obawiałem się głośnej pracy,syczenia buczenia,ale chyba miałem dużo szczęścia bo trafiłem na bezszelestny model
    deee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szymon-00 Zobacz posta
    Też najbardziej obawiałem się głośnej pracy,syczenia buczenia,ale chyba miałem dużo szczęścia bo trafiłem na bezszelestny model
    Albo nie masz wyczulonego sluchu :P
    Moj Panas tez bzyczy przy bardzo jasnych scenach, ale juz sie przyzwyczailem i nie zwracan na to uwagi
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Okazuje się, że za "hałas" TV jest odpowiedzialny zasilacz. Jak zwykle dużo czytam przed zakupem sprzetu. Na pewnym forum trafiłem na taką historię: facetowi nie chciano uznać reklamacji, wkurzył sie i wymienił zasilacz odpłatnie. Teraz ma niemal bezgłośny odbiornik. Wniosek niewesoły - producent dopuszcza pewien poziom hałasu. Jest rozrzut w produktach - niestety. Ktos może trafić na dobry egz, kto inny na zły. Wykorzystałem dziś DDD i własnie do mnie coś jedzie. Byle mi nie buczał
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 8 z 272 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów