Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Domyślnie

Jest taki mądry cytat z pana Alberta Einsteina - "Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi". Foć syna czym masz, niech ma pamiątkę.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Poniżej 2000 zł (ca 1600) kosztuje niestety tylko AF 85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    Jest taki mądry cytat z pana Alberta Einsteina - "Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi". Foć syna czym masz, niech ma pamiątkę.
    Dobre

Domyślnie

A ja bym chętnie widział 150/2.0VR ewentualnie 105/1.4. Takie nocno-portretowo-koncertowe tele
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    50/1.8G nie jest lepszy od 50/1.4G, natomiast rzeczywiście jest nieco lepszy od 50/1.8D. Nieco.
    50/1.8G jest lepszy od 50/1.4G, natomiast rzeczywiście jest znacznie lepszy od 50/1.8D. Znacznie.

Może być? Bo przyznam, że jedyne w czym 50/1.4G jest lepszy to Bokeh, a 50/1.8D jest jeszcze lepszy cenowo. Ostrością obydwa na 1.8 przegrywają z 50/1.8G. Sorry, ale ciągłej mantry o cudowności żółwia 50/1.4G (miałem TRZY) nie mogę słuchać. Magia 1.4, hę?

Wracając do 85/1.8G to chętnie poproszę, wraz z 35/2.0G - wówczas zamienię moje 85/1.4G na te dwa szkiełka. To tak marząc "za kolegami".

Domyślnie

A ja bym chciał poprawioną 50 1.4 G z szybszym af i ostrością od pełnej dziury. Niestety nie można mieć wszystkiego
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson09 Zobacz posta
    A ja bym chciał poprawioną 50 1.4 G z szybszym af i ostrością od pełnej dziury. Niestety nie można mieć wszystkiego

No to lecimy dalej.. A ja bym chciał...
    Mix 1.4G i 1.8G, czyli szybkość AF, celność, ostrość, soczewkę asferyczną i całość ze światłem 1.2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez P.R.P. Zobacz posta
    No to lecimy dalej.. A ja bym chciał...
    Mix 1.4G i 1.8G, czyli szybkość AF, celność, ostrość, soczewkę asferyczną i całość ze światłem 1.2
    za cenę 50/1,8D
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    za cenę 50/1,8D
    No ba! Jak wszyscy. ;D A już poważnie to chciałbym, żeby Nikon odswieżył 35/2.0 w wersji G.. Małe gabarytowo, ostre z af-s szkiełko, z lepszymi brzegami itd. bo 1.4G nie potrzebuję, a 24-70G męczy jako spacerniak, no a 50/1.8G za wąskie.. Wiem, marudzę jak typowy Polak..

Domyślnie

35 mamy dwie (fx przyzwoita - dx dobra). 50 cztery modele, 85 dwa (fx - dx), a 20 bardzo kapryśna (miałem 3 szt i nie trafiłem), 24 przeciętna (stara sigma ją bije pod prawie każdym względem), 28 baaardzo przeciętna, 105 i 135 (poza manual brak) - oczywiście mówię o cenach "przystępnych", nie typu 24/1,4, niech nawet te szkiełka będą wszystkie na poziomie 2,8 i oczywiście używalne od 2,8
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów