Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    35 mamy dwie (fx przyzwoita - dx dobra). 50 cztery modele, 85 dwa (fx - dx), a 20 bardzo kapryśna (miałem 3 szt i nie trafiłem), 24 przeciętna (stara sigma ją bije pod prawie każdym względem), 28 baaardzo przeciętna, 105 i 135 (poza manual brak) - oczywiście mówię o cenach "przystępnych", nie typu 24/1,4, niech nawet te szkiełka będą wszystkie na poziomie 2,8 i oczywiście używalne od 2,8
    Nie no wybór jest, zgadza się, ale 35 DX pod FX mimo iż inni tak robią i lubią to ja nie chcę, a starsza 2.0 jednak ciut słabsza a i cena zawędrowała w górę.. Jeśli miałaby jakimś cudem wyjść 35/2.0G pokroju 50/1.8G (af-s, kolory bardziej mi się podobają w tych nowych szkiełkach, lepsza ostrość) to chętnie bym kupił nawet dopłacając sporo więcej. 1.4G aż tak nie potrzebuję.. cena, gabaryty za duże..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    35 mamy dwie (fx przyzwoita - dx dobra).
    Jak czytam takie pierdoły to mnie trzęsie. Że niby 35/1.8 jest lepsze od 35/2? Przymknij do f/11 i zrób zdjęcie.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Jak czytam takie pierdoły to mnie trzęsie. Że niby 35/1.8 jest lepsze od 35/2? Przymknij do f/11 i zrób zdjęcie.
    Otwórz na f/2.0 i zrób zdjęcie. Zależy kto z jaka przysłoną pracować lubi (co nie zmienia faktu, że 35/1.8 jest dla mnie na FX nie akceptowalna).
    x100s

Domyślnie

a inaczej nie umiesz? np na 2?

dla mnie np (nie uzywam przyslon pow. 4) jest lepszy... i mnie trzesie jak kogos trzesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LordYoghurt Zobacz posta
    Otwórz na f/2.0 i zrób zdjęcie. Zależy kto z jaka przysłoną pracować lubi (co nie zmienia faktu, że 35/1.8 jest dla mnie na FX nie akceptowalna).
    Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a inaczej nie umiesz? np na 2?

dla mnie np (nie uzywam przyslon pow. 4) jest lepszy... i mnie trzesie jak kogos trzesie
    Na 2 mogę mieć za małą GO, mam sobie ostre partie dorysować?

35/1.8 może być ok na fx, ale tylko w szczególnych zastosowaniach. Fotografia nie kończy się na f/4
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

35/1.8 może być ok na fx, ale tylko w szczególnych zastosowaniach. Fotografia nie kończy się na f/4
    35/2 jest dobra od f/4-5.6 wzwyż, ma paskudne bokeh i nie przeostrza za dobrze (brak AF-Sa). 35/1.8 przeostrza, ale jest pooowolna no i nadaje się tylko do do niektórych planów i to do f/4. Czyli w sumie wypadałoby mieć i jedną i drugą

Dlatego ja bardzo liczę, że wkrótce zobaczę nową 35/2 na poziomie 50/1.8G. A także 20mm względnie 24mm i 85mm
    x100s

Domyślnie

prosi się o czytanie ze zrozumieniem
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Odeszliśmy mocno od tematu.... Wg mnie to N35/2.0 jest od f2.8 bardzo ostra (w centrum) i nie ustępuje wersji DX Owszem N35/1.8 jest od pełnego otworu bardzo ostra i wygrywa w tym względzie z wersją 2.0... Nie jest to jednak nokaut...tylko zwycięstwo na punkty Nie moge się zgodzić z tym że N35/2.0 jest ostry dopiero w zakresie f4.0- f5.6. W tym zakresie jest baaardzo ostry w całym kadrze!!!!!!!

Domyślnie

Bo o taką ostrość mi chodzi, w całym kadrze.
    x100s

Domyślnie

A jaki to wszystko ma związek z 85/1.8G?

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów