Jest taki mądry cytat z pana Alberta Einsteina - "Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi".Foć syna czym masz, niech ma pamiątkę.
Szukaj
Jest taki mądry cytat z pana Alberta Einsteina - "Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi".Foć syna czym masz, niech ma pamiątkę.
to be a rock and not to roll
Poniżej 2000 zł (ca 1600) kosztuje niestety tylko AF 85
A ja bym chętnie widział 150/2.0VR ewentualnie 105/1.4. Takie nocno-portretowo-koncertowe tele![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
50/1.8G jest lepszy od 50/1.4G, natomiast rzeczywiście jest znacznie lepszy od 50/1.8D. Znacznie.
Może być? Bo przyznam, że jedyne w czym 50/1.4G jest lepszy to Bokeh, a 50/1.8D jest jeszcze lepszy cenowo. Ostrością obydwa na 1.8 przegrywają z 50/1.8G. Sorry, ale ciągłej mantry o cudowności żółwia 50/1.4G (miałem TRZY) nie mogę słuchać. Magia 1.4, hę?![]()
Wracając do 85/1.8G to chętnie poproszę, wraz z 35/2.0G - wówczas zamienię moje 85/1.4G na te dwa szkiełka. To tak marząc "za kolegami".![]()
A ja bym chciał poprawioną 50 1.4 G z szybszym af i ostrością od pełnej dziury. Niestety nie można mieć wszystkiego![]()
Trochę tego...trochę tamtego...
35 mamy dwie (fx przyzwoita - dx dobra). 50 cztery modele, 85 dwa (fx - dx), a 20 bardzo kapryśna (miałem 3 szt i nie trafiłem), 24 przeciętna (stara sigma ją bije pod prawie każdym względem), 28 baaardzo przeciętna, 105 i 135 (poza manual brak) - oczywiście mówię o cenach "przystępnych", nie typu 24/1,4, niech nawet te szkiełka będą wszystkie na poziomie 2,8 i oczywiście używalne od 2,8
puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności
Skontaktuj się z nami