Close

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 118

Domyślnie

U mnie też był w blistrze. Dodatkowo, zamiast instrukcji od mb-d10 dostałem od mb-d90.
    Wszak najwięcej mówią ci, którzy mają najmniej do powiedzenia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    O, ale dziwo! Ten newell którego oglądałem z eurortv miał biało-czerwone pudełko ze zdjęciem gripa do canona i napisanym symblem BG-D10
    Ja dokładnie oglądałem tak samo zapakowanego Newella, zresztą też w Euro. Z baterią w gripie działał tylko spust migawki. Pełna sprawność tylko z baterią w korpusie.

Domyślnie

A ja mam pytanie czy tych wszystkich gripów da się używać kompletnie bez baterii? Jedynie z baterią w korpusie. Mi grip jedynie potrzebny jest do wygodniejszego kadrowania w pionie.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    A ja mam pytanie czy tych wszystkich gripów da się używać kompletnie bez baterii? Jedynie z baterią w korpusie. Mi grip jedynie potrzebny jest do wygodniejszego kadrowania w pionie.
    Ja tak właśnie je podłączałem. Objawy opisałem wcześniej... Lipa i tyle
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Wg mnie Twoje wymagania, są bez sensu, albo coś źle napisałeś. Jak dla mnie ładowanie baterii tylko do korpusu jest czysto idiotycznym pomysłem. Po wyczerpaniu baterii trzeba odkręcić grip, wymienić baterię, założyć grip i dalej jazda. Ja mam Meike i po ostatnich przejściach mam tylko baterię w MB-D10 i wszystko śmiga dobrze na tej jednej baterii.
    Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Alpha sie da.
    Używam od 2 lat i wszystko gra.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

W Newell`u który ja posiadam także się da. Zresztą z takim samym zamysłem kupowałem grip. Fakt faktem że jeżeli chcę się naładować aku to trzeba grip odkręcić ale nie jest to znowu takie uciązliwe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Koholik Zobacz posta
    Wg mnie Twoje wymagania, są bez sensu, albo coś źle napisałeś. Jak dla mnie ładowanie baterii tylko do korpusu jest czysto idiotycznym pomysłem. Po wyczerpaniu baterii trzeba odkręcić grip, wymienić baterię, założyć grip i dalej jazda. Ja mam Meike i po ostatnich przejściach mam tylko baterię w MB-D10 i wszystko śmiga dobrze na tej jednej baterii.
    Czy bez sensu to bym nie powiedział. Daje mi to możliwość podłączania gripa jedynie w momentach kiedy tego potrzebuje, np sesja w studio bo do reportażu i tak nie używałbym pewnie. Poza tym używając 2ch baterii też musiałbym wykręcac grip do ładowania baterii wewnetrznej. Przynajmniej tak rozumiem działanie gripa do D300/700. A kolejna sprawa to taka, że jak widać gripy nieoryginalne mają problemy z prawidłowym zasilaniem z baterii. Tak więc wrzucenie ogniwa do aparatu, a nie do gripa ma jakiś tam sens.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

A kolejna sprawa to taka, że jak widać gripy nieoryginalne mają problemy z prawidłowym zasilaniem z baterii. Tak więc wrzucenie ogniwa do aparatu, a nie do gripa ma jakiś tam sens.
    no właśnie w moim przypadku pusty grip powodował rozładowanie baterii w korpusie...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    no właśnie w moim przypadku pusty grip powodował rozładowanie baterii w korpusie...
    Ja używam w Alphie baterii tylko w gripie i jest OK. Bateria jest na tyle żywotna, że nie mam potrzeby obecności dwóch baterii jednocześnie. Również w celach bezpieczeństwa trzymam druga baterię z dala od body.
    Masakrą (dla mnie) byłoby odkręcanie gripa za każdym razem, aby wyjąć baterię z korpusu.

Przy okazji pytanie, bo nigdy tak nie sprawdzałem. W przypadku, gdy bateria jest tylko w body i podpięty jest MB-D10, czy działają w nim przyciski i kursory?
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 21-11-2011 o 14:49
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów