Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Domyślnie

Bardzo wam dziękuję Wszystkim za odpowiedzi

tu kilka fotek nowych zrobionych przez przypadek http://www.mojalbum.com.pl/Album=T7IKGS6Z

Domyślnie

I ja pogratuluję zakupu - a byłem w podobnej sytuacji Tyle, że od początku wiedziałem, że będzie to Nikon - padło na D90 z racji kilku innych zalet które niekoniecznie mogą mieć dla Ciebie znaczenie. Do zestawu doszedł obiektyw 18-105 VR z racji, że nie korzystałem nigdy z ogniskowych większych niż 8X i nie odczuwam (póki co) takiej potrzeby

Teraz pozostaje tylko robienie zdjęć i składanie grosz do grosza na kolejne szkła, statyw, torbę, lampę -ehhh ta studnia dna nie ma hehe

Pozdrawiam

Domyślnie

Witam Wszystkich
    udałem się dzisiaj na krótki spacer celem "uczenia" się aparatu. Nie mogłem usiedzieć w domu. No cóż pogoda nie dopisywała, pochmurno i mgliście. Słońca też nie było. Zakupiony sprzęt spisał się znakomicie. Szkiełko również, muszę przyznać, że jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Cały czas gdzieś się obawiałem wyboru sprzętu i znów mile mnie zaskoczył

http://www.mojalbum.com.pl/Album=YI8R8VLE

Postanowiłem zrobić również kilka portretów i zobaczyć jak obiektyw rysuje. Tu znów mimo oświetlenia i pogody zaskoczony zostałem pozytywnie. Kilka fotek poniżej. Oczywiście wszystkie zdjęcia robione tym samym obiektywem 18-200 VRII

http://www.mojalbum.com.pl/Album=OWBKNRES

Jestem Ciekaw Waszych opinii, a niezdecydowani i na kupnie sprzętu mogą zobaczyć jak to rysuje w rękach totalnego amatora.

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek42 Zobacz posta
    Witam Wszystkich
    udałem się dzisiaj na krótki spacer celem "uczenia" się aparatu. Nie mogłem usiedzieć w domu. No cóż pogoda nie dopisywała, pochmurno i mgliście. Słońca też nie było. Zakupiony sprzęt spisał się znakomicie. Szkiełko również, muszę przyznać, że jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony. Cały czas gdzieś się obawiałem wyboru sprzętu i znów mile mnie zaskoczył

http://www.mojalbum.com.pl/Album=YI8R8VLE

Postanowiłem zrobić również kilka portretów i zobaczyć jak obiektyw rysuje. Tu znów mimo oświetlenia i pogody zaskoczony zostałem pozytywnie. Kilka fotek poniżej. Oczywiście wszystkie zdjęcia robione tym samym obiektywem 18-200 VRII

http://www.mojalbum.com.pl/Album=OWBKNRES

Jestem Ciekaw Waszych opinii, a niezdecydowani i na kupnie sprzętu mogą zobaczyć jak to rysuje w rękach totalnego amatora.
    Witaj
    na wstępie gratuluje zakupu. jak podobnie jak Ty robiąc zdjęcia d5100 mam nieschodzącego z twarzy rogala, mimo tego że minęło już parę ładnych miesięcy jak go kupiłem.
    tak a propos Twoich zdjęć, nie wiem czy to już schiza od czytania wątku o d7000 ale niektóre ze zdjęć portretowych masz lekko według mnie niewyraźne. nie wiem czy to już moje sfiksowane oko czy może ręka Ci ze szczęścia drży ?
    Ostatnio edytowane przez eBarciu ; 19-11-2011 o 19:42
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Hej
    to chyba ręka bo robiłem je szybko bo pies szarpał, poza tym światło było już kiepskie, no nic obiecuję poprawę.
    A jak masz D5100 to może podpowiesz mi jak ustawić aby numerował zdjęcia dalej a nie zaczynał znów od 001? Nie wiem jak to ustawic

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Red face

Hej
    to chyba ręka bo robiłem je szybko bo pies szarpał, poza tym światło było już kiepskie, no nic obiecuję poprawę.
    A jak masz D5100 to może podpowiesz mi jak ustawić aby numerował zdjęcia dalej a nie zaczynał znów od 001? Nie wiem jak to ustawic
    szczerze? ... nie wiem nigdy mnie ta opcja nie interesowała. puszki ani instrukcji nie mam przy sobie więc w tym temacie nie pomogę.
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Strona 162 instrukcji - ustawienia osobiste S3.
    A tak BTW: nie dostałeś z aparatem instrukcji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Strona 162 instrukcji - ustawienia osobiste S3.
    oczywiście d3.

Domyślnie

"Cały czas gdzieś się obawiałem wyboru sprzętu"

Nawet tak nie myśl. Idealny zestaw jeśli idzie o stosunek możliwości do wagi
    (przy zastosowaniu uniwersalnym, czyli spacerowo - edukacyjno - jakimśtam).

Sprzęt zmieniaj, kiedy aktualny zacznie ograniczać i będziesz już wiedział
    czego potrzebujesz.

Teraz oswajaj się ze sprzętem, zgłebiaj arkana sztuki i pokazuj zdjęcia.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Witam
    dzięki arkana sztuki staram się zgłębić

Co do nr stron to w D3100 jest to zrobione inaczej, instrukcję mam więc będę się starał dziś powalczyć z tą numeracją

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów