Close

Strona 345 z 371 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 441 do 3 450 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Jakims cudem przegapilem. Boskie! Komentarze także!
    Ale pierdoły...
    Opcja "Restart automatically if the computer freezes" po pierwsze, nie jest to ani niczym dziwnym ani nowym. Jest spotykana w większości serwerów, w tym we wszystkich z kartami zdalnego zarządzania. Chodzi o samodzielne poradzenie sobie w sytuacji awaryjnej. Tym bardziej, że Lion może robić jako serwer, więc funkcjonalność serwerowa jest jak najbardziej wskazana. Po drugie, gdyby system rzeczywiście zawisał na modłę windowsową, funkcja nie miałaby szans działać. Bo niby jak wówczas wykonałby analizę, że zawisł i wykonał restart? Istnienie takiej opcji dowodzi więc czegoś zupełnie przeciwnego niż autor próbuje szydzić.

Cytat Zamieszczone przez marcys Zobacz posta
    Co do systemu, owszem bardzo fajny ale szczególnej wyższości nad Win 7 nie zauważyłem. (...) Macbook Pro podłączony pod monitor zewnętrzny miał mi też zastąpić komputer stacjonarny.
    Zatem niech Pan to samo zrobi w Windows. Jak już Pan osiwieje przy ustawianiu rozdzielczości, kolejności ekranów i poprawianiu ustawienia które będzie się rozsypywać przy byle okazji, dostanie Pan jeszcze dodatkową zagadkę w postaci przypinania profili do monitorów i ładowania korekcji. Maca się po prostu podłącza i wszystko jest.

Problemy z Adobe mogą wynikać stąd, że Apple i Adobe jakoś nie bardzo się ostatnio lubią. Osobiście nie miałem do tej pory kłopotu z żadnym programem od Adobe i nie miał nikt bezpośrednio znany, ale to owo się słyszy w Internecie. X-Rite Mach3 nie działa na polskiej wersji OSX. Trzeba na czas kalibracji przełączyć język na Angielski. Nowszy I1 Profiler działa już poprawnie.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-11-2011 o 14:04
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Problemy z Adobe mogą wynikać stąd, że Apple i Adobe jakoś nie bardzo się ostatnio lubią. Osobiście nie miałem do tej pory kłopotu z żadnym programem od Adobe i nie miał nikt bezpośrednio znany, ale to owo się słyszy w Internecie. X-Rite Mach3 nie działa na polskiej wersji OSX. Trzeba na czas kalibracji przełączyć język na Angielski. Nowszy I1 Profiler działa już poprawnie.
    To akurat nie jest efekt animozji, ale konsekwencja notorycznych zmian, zwrotów i siup w systemach Apple. W OS-X Lion nie ma już Rosetty, więc o ile i1Profiler będzie, o tyle np. wspomniany i1Match 3 przestanie działać.

Domyślnie

Zatem niech Pan to samo zrobi w Windows. Jak już Pan osiwieje przy ustawianiu rozdzielczości, kolejności ekranów i poprawianiu ustawienia które będzie się rozsypywać przy byle okazji, dostanie Pan jeszcze dodatkową zagadkę w postaci przypinania profili do monitorów i ładowania korekcji. Maca się po prostu podłącza i wszystko jest.
    Ponieważ już któryś raz do tego wracasz:
    Używam takiego rozwiązania od 4-5 lat, rozsypało się RAZ. Czasem, ktoś, gdzieś - ma problemy, ale nie dramatyzujmy.

Domyślnie

a tak z innej beczki to majac Lion moge przeskoczyc o jeden nizej (dopiero miesiac temu przesiadlem sie na snow, a i do jednego programu potrzebuje rosetty)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Używam takiego rozwiązania od 4-5 lat, rozsypało się RAZ. Czasem, ktoś, gdzieś - ma problemy, ale nie dramatyzujmy.
    A ja jeżdżę po ludziach, ustawiam im monitory i widzę jakie cyrki dzieją się w konfiguracjach wielomonitorowych. Jakoś to działa przy komputerze stacjonarnym, ale przy laptopie, gdzie się odłącza, podłącza, zdecydowanie nie jest to bezobsługowe i przewaga makówek jest w tej kwestii miażdżąca.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

A ja jeżdżę po ludziach, ustawiam im monitory i widzę jakie cyrki dzieją się w konfiguracjach wielomonitorowych. Jakoś to działa przy komputerze stacjonarnym, ale przy laptopie, gdzie się odłącza, podłącza, zdecydowanie nie jest to bezobsługowe i przewaga makówek jest w tej kwestii miażdżąca.
    Moze powinni zglosic sie do kogos kto bedzie umial to zrobic raz a dobrze ?
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Uzywasz rozsadku i logiki w rozmowie z fanboyem Apple Gud lak

Domyślnie

Ale pierdoły...
    A no pewnie... Wszystkie problemy, które przeszkadzają ludziom w pracy to są pierdoły...

Po drugie, gdyby system rzeczywiście zawisał na modłę windowsową, funkcja nie miałaby szans działać. Bo niby jak wówczas wykonałby analizę, że zawisł i wykonał restart?
    Czyli jest jeszcze lepiej. Nie potrafi zabić zawieszonego tasku, tylko musi się cały zresetować!

Problemy z Adobe mogą wynikać stąd, że Apple i Adobe jakoś nie bardzo się ostatnio lubią.
    Nooo... jesli to ostatnio tyczyłoby sie takze okresu opracowywania CS 4 (a od tego czasu już parę ładnych latek minęło), co nie jest bez znaczenia, bo CS4 również się wykłada jak podałem w linkach do wiadomości z grupy newsowej, to pewnie miałbyś rację.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

To prawda. Choć jest to mz. raczej kwestia gów..ych sterów producentów kart graficznych, jest z tym sakramencki Meksyk.
    A już największą porażką są grafiki wrzucone do procków i5/i7 Intela...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Moze powinni zglosic sie do kogos kto bedzie umial to zrobic raz a dobrze ?
    Ludzie sobie sami kupują monitory i próbują ustawić jak chcą. A że nie działa to tak jak na Macu, to nie mój problem. Ja tylko mogę pomóc, ale z g bicza się nie ukręci. Można z tym walczyć do usranej śmierci a i tak Windows zrobi jak zechce. Zdecydowanie wolę podłączenie kabelka w makówce i po sprawie.

A no pewnie... Wszystkie problemy, które przeszkadzają ludziom w pracy to są pierdoły...
    Wspomniana sprawa jest zwykłym czepialstwem. Próbą naśmiewania się z poważnej funkcji systemu, tylko dlatego że ktoś nie ma pojęcia do czego ona jest. Z ciekawostek, Windows Server takiego ficzera nie ma, rozwiązanie sytuacji awaryjnej jest wspomagane oprogramowaniem serwera a w razie niezadziałania - sprzętowo, czyli DRAC robi pstryk power-off, power-on.

Czyli jest jeszcze lepiej. Nie potrafi zabić zawieszonego tasku, tylko musi się cały zresetować!
    Potrafi, potrafi.

Nooo... jesli to ostatnio tyczyłoby sie takze okresu opracowywania CS 4 (a od tego czasu już parę ładnych latek minęło), co nie jest bez znaczenia, bo CS4 również się wykłada jak podałem w linkach do wiadomości z grupy newsowej, to pewnie miałbyś rację.
    Nie mogę nic na ten temat powiedzieć, bo nie widziałem nigdy problemów z CS4.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-11-2011 o 14:42

Strona 345 z 371 PierwszyPierwszy ... 245295335343344345346347355 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów