Close

Strona 325 z 371 PierwszyPierwszy ... 225275315323324325326327335 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 241 do 3 250 z 3702

Domyślnie

O właśnie firewire... Kupiłem ostatnio dysk zewnętrzny na fotki z takim kontrolerem, by zobaczyć jak funkcjonuje. I powiem tak... Nareszcie nie wkurza mnie usypianie się dysku co chwila! Nie ma może dużych transferów, ale ich nie potrzebuję. Za to jakby się skrócił czas dostępu do danych. No i zawsze to jeden wolny port USB więcej. Jasne, że niedawno wszedł w użycie USB 3.0. Ale akurat w moim przypadku nie jest to jakaś decydująca sprawa. Wygląda za to, że dysk po prostu działa, zamiast dostawać czkawki, gdyż musi być ekologiczny i z jakiejś przyczyny obudowa nie pozwala systemowi decydować o jego pracy i usypianiu. Taka pierdółka, ale to kolejna, którą zauważyłem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldeka Zobacz posta
    Pomijając brak napędu optycznego i USB 3.0 to wydajność na poziomie średniej klasy laptopa. I od razu przypomnę że rozmawiamy o kwestii zaliczenia mini do klasy desktop i porównujemy jego wydajność do "składaka" w tej samej cenie.
    Ale taki iMac ma właśnie być alternatywą dla średniej klasy laptopa. Alternatywą z większym monitorem, osobna klawiatura i myszą. NIE stacją roboczą. Tego chyba niektórzy nie mogą załapać. To tak, jak by się ktoś pluł, po co kupować za 3 tysiące laptopa, skoro można sobie za te piniądze złożyć super składaka...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    nie prosiłem o PC tylko o apple i nie prosiłem o zabawki (a takim czymś niestety jest powyższa konfiguracja peceta)
    Ach to przepraszam, nie dostrzeglem Twego profesjonalizmu i potrzeb nim dyktowanych a o onanizm nie chce pochopnie posadzac, nie znajac Cie wystarczajaco Chyba ze sam sie okreslisz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Ale inni pisali, że zamiast stacji lepiej wydać kilka tysięcy na dodatkowego PC. No a co za tym idzie u niektórych może ciągnąć za sobą np. wspomniane 30 000 zł na licencje.
    Ale to nadal nie dotyczy różnicy w funkcjonalności.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Ale taki iMac ma właśnie być alternatywą dla średniej klasy laptopa. Alternatywą z większym monitorem, osobna klawiatura i myszą. NIE stacją roboczą.
    iMac nie jest alternatywą żadnego laptopa. To normalny pełnowartościowy komputer biurkowy ogólnego zastosowania. Nie ustępuje niczym innym komputerom z tej grupy. Oczywiście, że stacją roboczą nie jest. Stacja robocza z prawdziwego zdarzenia to Mac Pro.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

No tu się nie zgodzę. Bebechami i wydajnością bliżej mu chyba jednak do laptopa niż do komputera stacjonarnego (nie mylić ze stacją roboczą). Chodzi np. o możliwość zabudowania mocniejszej karty graficznej do pogrania. Niby szczegół, ale dosyć znaczący dla niektórych.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    No tu się nie zgodzę. Bebechami i wydajnością bliżej mu chyba jednak do laptopa niż do komputera stacjonarnego (nie mylić ze stacją roboczą). Chodzi np. o możliwość zabudowania mocniejszej karty graficznej do pogrania. Niby szczegół, ale dosyć znaczący dla niektórych.
    I jeszcze ten szczegol ze najwazniejsze elementy iMaca takie jak procesor, grafika i czipset to wersje "M" czyli Mobile. iMac to jest dokladnie laptop dokrecony do monitora, jedyna roznica to uzycie dysku 3,5".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ale to nadal nie dotyczy różnicy w funkcjonalności.
    Nikt nie pisał, że chodzi tylko o funkcjonalność.

Domyślnie

Zaczęło się od tego, że napisałeś jaki to iMac drogi. Czemu nie chcesz porównywać całości? Bo wtedy nie wyjdzie na Twoje? Porównując samą wydajność to jasne że można dużo taniej. Tak samo po co kupować S klasę skoro znajdzie się TATA o podobnych osiągach.
    Między S klasą a TATA jest przepaść pod każdym względem, między iMakiem i dobrym pecetem tylko pod względem wyglądu i systemu, bo jeśli chodzi o wydajność to mac już przegrywa a wydajność jest dla mnie najważniejsza. Komputer mi służy do pracy, nie do patrzenia się na niego, więc szukanie dla Ciebie myszki i klawiatury za 500zł żebyś uznał że dobrze całościowo porównuję peceta z makiem jest bez sensu.

Zacytuj gdzie ja pisałem, że chodzi o wydajnego kompa? Porównuje się podobne konfiguracje. Co to w ogóle ma do tematu? Wyskoczyłeś że za imaca się przepłaca - udowodniłem że nie.
    Ty dalej nie kumasz ŻE DLA MNIE NIC NIE UDOWODNIŁEŚ bo ja nie onanizuję się tak wyglądem i aluminium jak Ty. A patrząc na komputer jako narzędzie do pracy tak jak ja na niego patrze uważam że za iMaca bym przepłacił bo mogę za te same pieniądze złożyć dużo wydajniejszy sprzęt również z markowych części. Zakumaj to wkońcu.
    ;]

Domyślnie

Nikt nie pisał, że chodzi tylko o funkcjonalność.
    Ja pisałem.

Strona 325 z 371 PierwszyPierwszy ... 225275315323324325326327335 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów