Close

Strona 316 z 371 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318326366 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 151 do 3 160 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Czepia się Pan słów jak urzędnik.
    nie, pokazuję Ci, że nadużywasz uogólnień - ciekawi mnie jakiego konia wybierze sobie Stig i czy ma gdzie go trzymać

Już o tym mówiliśmy. Nie ma absolutów, ale waga niedoróbek Windows jest inna niż w OSX.
    taa, mówiliśmy, ale do tej pory dowodów nie pokazałeś, oprócz oczywiście uogólnień i argumentów "jest tak, bo wszyscy o tym wiedzą że jest"

Pokazuje dokładnie czepialstwo. Nic więcej.
    napisałem, że ten filmik jest to czepialstwo - w przeciwieństwie do Ciebie jestem bardziej obiektywny i wciąż traktuję oba systemy jako narzedzie pracy, a nie ptrzedmiot kultu,

filmik to pokazuje - system jak system, ani lepszy, ani gorszy, ma elementy które wkurzają, ma elementy które się podobają - a co najlepsze dla innej osoby może być dokładnie na odwrót, coś co wkurza jedną osobę może być wspaniałe dla innej i odwrotnie - nie ma rzeczy jedynych i cudownych dla wszystkich, komuś podobają się góry, a innym ocean, jedni wolą dłubać w ziemi, a inni latać - zrozum i zaakceptuj to w końcu

Skoro jesteśmy przy tym przykładzie, lepszą analogią do laptopa ze stacją jest osobówka z przyczepą.
    niech będzie i przyczepka, chyba jednak taniej do określonego celu wychodzi niż cieżarówka, do zakupu której namawiasz
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Mam dla Was radę. Zainstalujcie windowsa 7, jest szybki i wszechstronny. Zainstalujcie na niego nakładkę OSX Transformation Pack, a będzie prawie równie piękny co Mac. Zainstalujcie dobry nie mulący komputer antywirus, nauczcie żony nie klikać w dziwne linki w mailach/gg (i sami tego nie róbcie), redtube i inne takie oglądajcie sobie na laptopie, a dzieciom zróbcie osobne konto użytkownika z ograniczeniami co by nie ściągali jakichś lewych patch'ow do gier z trojanami a będziecie spać spokojnie. Nie róbcie bajzelu na komputerze, miejcie wszystko poukładane i pokatalogowane, nie instalujcie bezużytecznych programów których nie potrzebujecie a które nawet po odinstalowaniu zostawiają sterty śmieci a system będzie działał stabilnie i bez niespodzianek.

Ludzie, czytam te Wasze wypowiedzi i nadziwić się nie mogę. O ile XP to był szajs pod tym względem (jakimś cudem sam się zamulał i trzeba było regularny format robić) o tyle odkąd kupiłem Win7 x64 ja nie wiem co to są problemy z Windowsem. Żadnych zwiech, żadnych blue screenów, żadnych zamuleń kompa, żadnych problemów ze sprzętem, zero formatów odkąd postawiłem system, a mam go baaaaaaaardzo długo, na XP to by było nie do pomyślenia - Win7 to bajka.

Jedyne problemy z systemem Windows jakie mogłyby powstać są spowodowane ich użytkownikami którzy nie znając się na sprzęcie albo sami w nim grzebią niepotrzebnie albo zlecają to komuś kto tylko udaje że się zna. Przykłady? Heh, masa! Kupujecie tanie zasilacze które mimo że dużo WATT mają na naklejce to przy minimalnych skokach napięcia piepszą podzespoły, a potem się dziwicie że przy wlączaniu gier czy innych wymagających aplikacji są blue screeny albo reset kompa. Trzymacie jednoski w zakurzonych dziurach czyszcząc je raz na rok na boże narodzenie a dziwicie się że komputer się przegrzewa i musicie co chwila zapisywać pracę żeby jej nie stracić przy restarcie. Kupujecie dyski z serii green bo tańsze a dziwicie się że system się muli, przeciez to ma 5900 obrotów i to jak się mu zechce. Mógłbym tak wymieniać i wymieniać. Właściciele maczków nie muszą się tym przejmować bo o tym wszystkim pomyśleli inżynierowie Appla, kupujący buli tyle kasy i ma problem z głowy, cieszy sie że kupił mega antonówkę która mu sie nigdy nie zwiesi za 5000zł a nie wie że mógłby kupić kompa z windą za 2000 i też by sie nie wieszała gdyby wiedział jak jej używać.

Nie chcę żadnego Mac'owca urazić, ale jak widzę ich głupie gadanie jaki to windows jest do dupy to mi się żygać chce. W XP bylo do bani, ale XP wyszło dawno temu i od dawna jest nieaktualne. Dobrze złożony sprzęt używany z głową i w odpowiednich warunkach, postawiony na win7 służy mi już ohoho bez ani jednej zwiechy mimo że to stary athlon x2 na słabej płycie asus m2n a komp chodzi czasem 24h na dobę, zdjęcia obrabiam nieraz po 12h i nigdy o 2 w nocy kończąc pracę ani mi przez myśl nie przeszło że coś może się zawiesić, wyłączyć, usunąć itp.

Także wiecie, Mac jest fajny bo ładny i wogóle, ale jak pomyśleć jaki komp można postawić na windzie za te pieniądze to sorry, ale wolę sobie nakładkę na windę zainstalować - będzie jak Mac, kupić Apple Cinema Display (taki też mam zamiar bo to dobry monitor), a jak będę chciał antonówkę to sobie kupię MacBooka i postawię obok. Jeszcze niedawno bylem napalony na Maca Pro ale jak zacząłem nad tym racjonalnie się zastanawiać to mi przeszło.
    ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    Mam dla Was radę. Zainstalujcie windowsa 7, jest szybki i wszechstronny. Zainstalujcie na niego nakładkę OSX Transformation Pack, a będzie prawie równie piękny co Mac. Zainstalujcie dobry nie mulący komputer antywirus, nauczcie żony nie klikać w dziwne linki w mailach/gg (i sami tego nie róbcie), redtube i inne takie oglądajcie sobie na laptopie, a dzieciom zróbcie osobne konto użytkownika z ograniczeniami co by nie ściągali jakichś lewych patch'ow do gier z trojanami a będziecie spać spokojnie. Nie róbcie bajzelu na komputerze, miejcie wszystko poukładane i pokatalogowane, nie instalujcie bezużytecznych programów których nie potrzebujecie a które nawet po odinstalowaniu zostawiają sterty śmieci a system będzie działał stabilnie i bez niespodzianek.
    Powyżej macie fajnie rozpisane ile rzeczy trzeba zrobić, żeby mieć namiastkę OS Xa.

Domyślnie

Nie przekręcaj mojej wypowiedzi

To nie jest namiastka OS Xa tylko stabilny system na windzie za 1/4 wartości Maca. A jedyne co przytoczyłem że trzeba zrobić na windzie a nie trzeba podobno na macu to pilnować się od wirusów i trojanów, ale czy to naprawdę jest takie trudne żeby to odbierać jako niewiadomo jaki kawał roboty do zrobienia?

Od kiedy to windows ma dążyć za Makiem? Czy to Mac jest jakimś wyznacznikiem mega profesjonalizmu szybkości itp itd? Nie. W macu poprostu inżynierowie pomyśleli za użytkownika i zapewnili stabilny system który jest stabilny nawet w rękach laika, za co biorą ogromne pieniądze. Windows też jest stabilny, tylko trzeba go używać z głową, ale za to kosztuje o niebo mniej. Dla mnie to zaleta na korzyść windowsa.
    Ostatnio edytowane przez Aeon88 ; 13-11-2011 o 14:05
    ;]

Domyślnie

będzie jak Mac
    Pytanie zasadnicze: Miał Pan Maca?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ja tam widzę o WIELE więcej punktów niż o wirusach. A jeśli chodzi o cenę to żaden argument - w Polsce nikt nie broni złożyć komputera zgodnego z OS Xem i go zainstalować. OS X kosztuje wielokrotnie mniej niż windows.

EDIT. Przepraszam bardzo - oczywiście wówczas ten sam komputer z OS Xem będzie tańszy niż z windowsem, właśnie przez koszt systemu .
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 13-11-2011 o 14:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Pytanie zasadnicze: Miał Pan Maca?
    Napisałem "będzie piękny jak Mac" a więc chodziło mi o sam wygląd jeśli komuś wygląd maca się podoba bardziej niż windy, a nie "będzie jak Mac" a to ogromna różnica. To popierwsze.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Ja tam widzę o WIELE więcej punktów niż o wirusach.
    Ale w tych pozostałych punktach są rzeczy które nie wybijają Maca nad Winde. Wirusów na pierwszym nie ma, na drugim są - tu jest punkt dla Maca. Czym się jednak różni dobrze złożony z dobrych części komputer pod windę od komputera Mac? Niczym. W pierwszym wypadku poprostu trzeba go zlożyć samemu i dobrać części odpowiednio, w drugim robią to za nas w Apple za co płacimy krocie.

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    A jeśli chodzi o cenę to żaden argument - w Polsce nikt nie broni złożyć komputera zgodnego z OS Xem i go zainstalować. OS X kosztuje wielokrotnie mniej niż windows. EDIT. Przepraszam bardzo - oczywiście wówczas ten sam komputer z OS Xem będzie tańszy niż z windowsem, właśnie przez koszt systemu .
    Ale co to ma do rzeczy? Pytanie w wątku jest jasne, "dlaczego apple Mac" a nie dlaczego OSX Lion czy Leopard. A wtedy porównanie cenowe ma ogromną ważność bo zwykły pecet jest 3x tańszy niż iMac o takich samych parametrach, nie mówiąc już o Macu Pro.

Koledzy, jesteście zapalonymi fanami maców, i notorycznie przekręcacie moje wypowiedzi pod siebie żeby wyszło że Mac jest genialny a Winda do dupy. Jak jesteście tacy cwani to zagramy w drugą stronę

CO DA MI KOMPUTER MAC CZEGO NIE MOŻE DAĆ MI KOMPUTER Z WINDOWS POZA BRAKIEM WIRUSÓW?

Dawniej programy graficzne były tylko na maca, później natywnie pisane pod maca, windows kulał, ale teraz? No dalej chłopaki, dajcie mi te miażdżące różnice warte 3krotnej przebitce w cenie, bo brak wirusów nie jest dla mnie wart kilka tys. zł.
    ;]

Domyślnie

Ale co to ma do rzeczy? Pytanie w wątku jest jasne, "dlaczego apple Mac" a nie dlaczego OSX Lion czy Leopard. A wtedy porównanie cenowe ma ogromną ważność bo zwykły pecet jest 3x tańszy niż iMac o takich samych parametrach, nie mówiąc już o Macu Pro.
    Już tu jeden taki był co twierdził tak samo, a na koniec się okazało że cena iMaca i PC z takim monitorem jest bardzo zbliżona. Radzę się cofnąć wstecz i poczytać. Oczywiście tamta osoba "zapomniała" na początku o cichym cghłodzeniu, porządnej obudowie, legalnym systemie i całej reszcie i przez kilka kolejnych stron dokładał kolejne rzeczy do configu aż ceny się zrównały. No ale tak to już jest z fanatykami PC. A jak ma ot mieć sens, to porównuj firmowe komputery z tej samej półki z komputerami apple. Uprzedzam że się mocno rozczarujesz.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 13-11-2011 o 14:35

Domyślnie

Napisałem "będzie piękny jak Mac" a więc chodziło mi o sam wygląd jeśli komuś wygląd maca się podoba bardziej niż windy, a nie "będzie jak Mac" a to ogromna różnica. To popierwsze.
    Przecież u licha, wybierając Maca, nie chodzi o wygląd GUI.

Ale w tych pozostałych punktach są rzeczy które nie wybijają Maca nad Winde. Wirusów na pierwszym nie ma, na drugim są - tu jest punkt dla Maca.
    Jeszcze raz zapytam, miał Pan Maca? Wnioskuję, że nie, więc skąd Pan może o tym wiedzieć? W mnóstwie postów w tym wątku użytkownicy piszą o zaletach i rzeczach których w Win nie ma lub są zrealizowane gorzej.

Czym się jednak różni dobrze złożony z dobrych części komputer pod windę od komputera Mac? Niczym.
    Dobry żart. Samochód marki SAM, poskładany z przypadkowych gratów też się niczym nie różni od Audi, tak?

CO DA MI KOMPUTER MAC CZEGO NIE MOŻE DAĆ MI KOMPUTER Z WINDOWS POZA BRAKIEM WIRUSÓW?
    Ma Pan kilkaset stron odpowiedzi. Różnic jest wiele, od bardzo grubych po uprzyjemniające lub upierdliwe detale.

No dalej chłopaki, dajcie mi te miażdżące różnice warte 3krotnej przebitce w cenie
    Też o tym wielokrotnie było. Mac kosztuje podobnie jak każdy inny komputer tej samej klasy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

@Aeon88
    Zaraz Ci Tom01 powie że składak to nie komputer bo nikt nie dba o jakość podzespołów (mimo że ludzie składają z dobrych części kompy za połowę ceny, które są do tego dużo bardziej wydajne a czasem się ma nawet dłużaszą gwarancję)

Tom01 też powiedział że wirusy są ale nie są problemem (nie chce mi się szukać odpowiedniego cytatu)

Na koniec chciałbym dodać że jeśli by były pisane programy/gry na linuksa tak jak na windowsa to bym sobie postawił Fedorę/Debiana i śmiał się z tej wojny

Strona 316 z 371 PierwszyPierwszy ... 216266306314315316317318326366 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów