Close

Strona 310 z 371 PierwszyPierwszy ... 210260300308309310311312320360 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 091 do 3 100 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    No to z czym porównywać?
    Jaka jest inna alternatywa dla LR?
    IMHO Aperture jest jak najbardziej jego konkurencją.
    Jest cztery razy tańsze i może być zainstalowane tylko na OSX.
    To chyba jest zaleta OSX bo raczej nie Windows.

Co do "ubogości" to ciężko mi się wypowiadać bo używałem LR tylko parę razy i za każdym jego interface zniechęcał mnie do dawania mu dalszych szans
    Zapewne chodzi Ci o możliwości korekcji perspektywy czy dystorsji obiektywów?
    To prawda. W Aperture trzeba stosować zewnętrzne wtyczki (np. PTLens - 25$) które są jednak mniej wygodne bo działają na gotowym tiff'ie a nie jako krok edycji.

Tak czy inaczej nie każdy tego potrzebuje a znając dobrze oba programy zapewne znajdzie się coś dobrego co ma A a nie ma LR

Weź też pod uwagę proszę, że Apple nie robi hec typu "nie otworzysz nef z D300 w CS3" czym nie zmusza użytkowników do podnoszenia wersji oprogramowania "na siłę". Nie wiem czy w LR jest taka sama polityka pod tym względem jak w PS ale pewnie tak bo on też używa CameraRaw.
    rany boskie - albo ktoś tu nie rozumie o co chodzi, albo udaje

Jeden porównuje dwa rózne programy o różnej cenie, aby wykazać że apple + tańszy program jest tańszy niż PC + drugi droższy program, a inni podchwytują wybrany fragment z wypowiedzi aby wykazywać nie wiadomo co. Tak, Aperture jest podobne do LR, ma podobne funkcje, nie ma głupiej polityki Adobe dotyczącej kolejnych wersji - tylko po prostu nie usiłujcie na siłę wykazywać zupełnie innych rzeczy na tej podstawie.

Jak już pisałem można by było porównywać Corela do pakietu Adobe, więc PC wyjdzie duuuuuuuuużo taniej niż Mac, a nie tylko taniej. Można róznież przez analogiczną manipulację powiedzieć, że Nikon D90 jest dużo tańszy niż załóżmy odpowiadający mu Canon 600D bo zamiast 70-300 IS do canona (za ok. 2000 zł) kupimy Sigmę 70-300 (za ok. 500 zł) do Nikona. I to i to obiektyw, a różnicę cenową mamy sporą . Nie widzicie absurdu do jakiego takie porównywanie prowadzi? W ten sposób porównując dwie rzeczy można wykazać wszystko co się chce.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Hie, hie, hieee... Cudowny, przyjazny, wygodny (tfu!) system...
    Juz jakis czas temu stwierdzilem, z MacOS iloscia tandetnych bzdur, animacji, i niepotrzebnych wodotryskow, przewyzsza wszystko co widzialem w zyciu. To jest system dla ludzi, ktorzy lubia sobie tylko klikac, konfigurowac, organizowac pulpity i "bawic sie systemem", a nie pracowac. Nie wiem co ludzi moze pociagac do tego systemu. Chyba tylko odwieczna mentalnosc dziecka moze w nim odnalezc spelnienie. Jako system do pracy, to Mac OS ma sie jak wypicowana bulwarowka ze zlotymi felgami, nieskoprofilowymi oponami, blyszczacym lakierem i chromowanymi relingami, w zadaniu: przejechac przez poligon czolgowy.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 12-11-2011 o 11:02
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Juz jakis czas temu stwierdzilem, z MacOS iloscia tandetnych bzdur, animacji, i niepotrzebnych wodotryskow, przewyzsza wszystko co widzialem w zyciu.
    No to ciekawostka jest, bo ww cechy od zawsze były i są utożsamiane z Windows.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    No to ciekawostka jest, bo ww cechy od zawsze były i są utożsamiane z Windows.
    No widzisz jak sie pomyliles..? Jak jest z Windows, to kazdy uzytkownik tego systemu widzi. Prostota i przejrzystosc, wobec przerostu formy nad trescia w OS X.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Chłop się lekko zbulwersował. Można go zrozumieć.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

W Windows robi się jedno pstryk i wszystkie wodotryski znikają.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    W Windows robi się jedno pstryk i wszystkie wodotryski znikają.
    no przecież nie, przecież musisz kliknąć przycisk OK po wprowadzeniu zmian w zakładce ustawień
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Panowie, panowie - chyba naturalnym jest ze w systemie dla onanistow musi byc cos do onanizowania sie cos co oslodzi ten ogrom kabzy wydanej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Panowie, panowie - chyba naturalnym jest ze w systemie dla onanistow musi byc cos do onanizowania sie cos co oslodzi ten ogrom kabzy wydanej
    Jaasne, całe 120 zł za wersję full, BOX, na wszystkie kompy jakie mam równocześnie. To 1/3 ceny super Windowsa, okrojonego z co lepszych w pracy funkcji, na jeden, konkretny egzemplarz komputera... i 1/9 ceny, nareszcie w miarę normalnego Professionala / Ultimate, BOX, na różne kompy, ale nigdy równocześnie!

Strona 310 z 371 PierwszyPierwszy ... 210260300308309310311312320360 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów