Close

Strona 309 z 371 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319359 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 081 do 3 090 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Bawi Pana wymyślanie bzdur niestworzonych?
    uważasz że ja to wymyśliłem? mam przysłać Ci mail od pomocy Applea? uważaj bo ja nie konfabuluję udowodniając że coś jest nieskazitelne .
    -----------
    nie jestem taki genialny żeby to wymyślić. Pan z Applea czytał w instrukcji jak i co mi odpowiedzieć. Możesz poprosić też infolinie jabłuszka o odtworzenie rozmowy... jest nagrana. To tyle w temacie "udowadniania"
    Ostatnio edytowane przez krzall ; 10-11-2011 o 20:44 Powód: przemyślenie
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ta, baju baju.
    Jeśli sprzęt jest tani, łudzi się że kogoś interesuje co się z nim dzieje po sprzedaży? Kroi się ze wszystkiego, łącznie z kosztami serwisu. Widziałem przypadki odmowy naprawy gwarancyjnej bo na obudowie była zaschnięta kropelka. Ekspertyza - zalany, pomimo, że na żadnym elemencie nie było żadnych śladów cieczy. I takie firmy wymienią pogwarancyjnie bujające się zawiasy albo pękniętą obudowę. Trochę realiów...
    z Toba już dawno przestałem dyskutować - wybiórczo traktujesz to co mówią inni, a potem robisz z siebie pośmiewisko - napisano wyraźnie jeżeli jest to wada fabryczna, czyli taka, która dotyczy całej serii lub wręcz całego modelu danego producenta (np. makówki z popękaną obudową z uwagi na złe materiały użyte do jej zbudowania, np. blokujący się pedał gazu w Toyotach, np. źle działająca skrzynia biegów w jakichś niemieckich samochodach - nie pamiętam jakie to były ale chyba Audi, np. przetwornik napięcia w D5000, a na pewno o naszym "kochanym" serwisie dobrego słowa nie powiem), a nie pojedynczych egzemplarzy, gdzie serwisy robią faktycznie to co piszesz - sprzęt zalany, po uderzeniu, etc. - wszystko to było wymieniane/ naprawiane na koszt producenta, więc żaden aj waj że jabłuszko też to zrobiło

z pojedynczymi egzemplarzami niestety jest różnie - czasem serwis zrobi dobrze, czasem zacznie się wymigiwanie, jednak jak się zbierze odpowiednio duża grupa i wykaże że to nie jest wada pojedynczych egzemplarzy tylko całej serii to zobaczysz, że inaczej będzie to wyglądało
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Więc mówisz, że te żółte plamy na ekranie nie przeszkadzają?
    Nie mam żółtych plam. Widze tylko jak jest słońce że wciągnęło drobiny kurzu. Nie przeszkadza mi to.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzall Zobacz posta
    nikon w modelu chyba COOLPIX 5700 zmienił mi po gwarancji matryce. Bez słowa... a to tylko nikon
    Nikon, czy Sony (podobnie jak w niektórych modelach kompaktów Canona)?
    W sensie - kto za to płacił?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nikon, czy Sony (podobnie jak w niektórych modelach kompaktów Canona)?
    W sensie - kto za to płacił?
    nikon... a płacił nikon zresztą nie znam genezy kto komu ile i za co dostałem po wymianie aparat jak nowy i wiem że jeszcze kilka dni temu zdjęcia były nim robione ... a model sprzed kilku lat i to bedzie z 8 ? jednak stare nikony też robią zdjęcia
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

http://technowinki.onet.pl/inne/arty...9,artykul.html

"Steve Jobs, współzałożyciel Apple, przez wielu uważany za wizjonera, był nie tylko intelektualnym bohaterem. Z oficjalnej biografii dowiadujemy się, że był również człowiekiem bardzo egoistycznym, a niektóre jego zachowania graniczyły z patologicznymi."

"Wypowiedział "termojądrową wojnę" systemowi Google Android
    Steve Jobs wypowiedział "termojądrową wojnę" systemowi Google Android, ponieważ uważał, że jest to "wielkie złodziejstwo" funkcji opracowanych przez Apple. Odgrażał się, że wyda każdy grosz z zarobionych przez Apple 40 miliardów dolarów na to, aby zniszczyć Androida."

"Jobs prowadził również bardzo napięte rozmowy z byłym już prezesem Google, Erickiem Schmidtem. Schmidt został zmuszony do rezygnacji z bycia w zarządzie Apple w 2009 roku.
    - Przeznaczę moje ostatnie tchnienie, jeśli będę musiał, i wydam każdy grosz z 40 miliardów dolarów, które Apple ma w banku, aby to rozwiązać. Mam zamiar zniszczyć Androida, bo jest to skradziony produkt - powiedział Jobs do Isaacsona."

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Pewnie jescze więcej dowiemy sie jak wyjdzie biografia za 6 dni...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    http://technowinki.onet.pl/inne/arty...9,artykul.html

"Steve Jobs, współzałożyciel Apple, przez wielu uważany za wizjonera, był nie tylko intelektualnym bohaterem. Z oficjalnej biografii dowiadujemy się, że był również człowiekiem bardzo egoistycznym, a niektóre jego zachowania graniczyły z patologicznymi."

"Wypowiedział "termojądrową wojnę" systemowi Google Android
    Steve Jobs wypowiedział "termojądrową wojnę" systemowi Google Android, ponieważ uważał, że jest to "wielkie złodziejstwo" funkcji opracowanych przez Apple. Odgrażał się, że wyda każdy grosz z zarobionych przez Apple 40 miliardów dolarów na to, aby zniszczyć Androida."

"Jobs prowadził również bardzo napięte rozmowy z byłym już prezesem Google, Erickiem Schmidtem. Schmidt został zmuszony do rezygnacji z bycia w zarządzie Apple w 2009 roku.
    - Przeznaczę moje ostatnie tchnienie, jeśli będę musiał, i wydam każdy grosz z 40 miliardów dolarów, które Apple ma w banku, aby to rozwiązać. Mam zamiar zniszczyć Androida, bo jest to skradziony produkt - powiedział Jobs do Isaacsona."

To żadna wiedza tajemna, to raz. Dwa, co to wnosi do wątku, który jest na temat komputerów apple?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    To żadna wiedza tajemna, to raz. Dwa, co to wnosi do wątku, który jest na temat komputerów apple?
    wnosi to, ze Jobs to zlo wrodzone, a jego komputery z piekla rodem i jak bedziemy o nich zle pisac to w nocy ozyja i przyjda nas udusic...

myslicie, ze dlaczego tak wszyscy zachwalaja produkty Apple? bo jestesmy zastraszeni
    teraz juz wiem dlaczego moj Android nie chce wspolpracowac z moim iMac'iem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    no cóż... śmieszne jest w kontekście porównywania apple+ios z pc+winda - przy tym porównywaniu wszelkie różnice są natychmiast podkreślane jakie to super są w apple, a że aperture jest uboższe niż LR to niestety jest prawda
    No to z czym porównywać?
    Jaka jest inna alternatywa dla LR?
    IMHO Aperture jest jak najbardziej jego konkurencją.
    Jest cztery razy tańsze i może być zainstalowane tylko na OSX.
    To chyba jest zaleta OSX bo raczej nie Windows.

Co do "ubogości" to ciężko mi się wypowiadać bo używałem LR tylko parę razy i za każdym jego interface zniechęcał mnie do dawania mu dalszych szans
    Zapewne chodzi Ci o możliwości korekcji perspektywy czy dystorsji obiektywów?
    To prawda. W Aperture trzeba stosować zewnętrzne wtyczki (np. PTLens - 25$) które są jednak mniej wygodne bo działają na gotowym tiff'ie a nie jako krok edycji.

Tak czy inaczej nie każdy tego potrzebuje a znając dobrze oba programy zapewne znajdzie się coś dobrego co ma A a nie ma LR

Weź też pod uwagę proszę, że Apple nie robi hec typu "nie otworzysz nef z D300 w CS3" czym nie zmusza użytkowników do podnoszenia wersji oprogramowania "na siłę". Nie wiem czy w LR jest taka sama polityka pod tym względem jak w PS ale pewnie tak bo on też używa CameraRaw.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Strona 309 z 371 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319359 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów