Close

Strona 259 z 371 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309359 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 581 do 2 590 z 3702

Domyślnie

Przeszukując zakamarki Internetu doszukałem się informacji że pod Linuxem ta grafika także stwarza problemy.

Ja w ogóle do Mackintosha a w zasadzie OS X przekonałem się po przygodzie z mocnym Hackintoshem, którego ciągle mam i pomijając już Windowsa okazuje się że ten Hackintosh działa stabilniej i lepiej niż oryginalny Mac...

Tak poważnie to liczę na szybkie rozwiązanie problemu w sumie świeżutkiej konstrukcji...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Mimo wszystko jesteśmy dość zadowoleni z naszych komputertków i raczej nie szukamy powodów by dokopywać "blaszakowcom" z byle powodu
    Bo najpierw trzeba by jakis sensowny powod znalezc... My (jesli juz uparles sie, zeby podzielic fotografow w zaleznosci od tego, jakiego narzedzia uzywaja do obrobki zdjec) tez nie "dokopujemy" dla samej dzikiej satysfakcji. Wszystko to jedynie efekt stawiania (przez niektorych) komputerow Apple'a na poziomie niedostepnym dla innego sprzetu elektronicznego. Stek bzdur i legend, jakie przychodzi czytac w argumentach dla "Dlaczego Apple MAC?", wola o pomste do nieba. Jak sie czyta banialuki o tym, ze Apple sie nie psuje, system dopasowany i przetestowany przez geniuszy, chodzi bez zajakniecia, zawieszek i zawsze perfekcyjnie i wydajnie, a nagle te banialuki szlag trafia, bo wychodza takie kwiatki jak np. ten, to jak zareagowac? Zreszta, o tym jaka jest prawda, to "my" tez wiemy, bo nikt przed "nami" nie zamyka forum o sprzecie Apple, na ktorym az roi sie od problemow. Wesoly jest jedynie fakt, ze wlasnie w tym hermetycznym watku, na forum Nikona, przez cwierc tysiaca wpisow, nikt z solidarnych uzytkownikow Mekow nie wychylil sie z zadnym problemem, jakoby chcac udowodnic, ze ich piesni sa najprawdziwsza prawda a nie jedynie bajaniami. I nagle jeden z nich sie w koncu wylamuje, i pokazuje cyrk, jakiego nie widzialem na zadnym PC przez cale 16 lat, jakie mam z nimi kontakt.
    Kazdy rozsadny czlowiek wie, ze to tylko kupa elektronicznego zlomu, takiego samego jak w PC i z nieco innym systemem operacyjnym, wiec nie moze byc nad-komputerowa, jak probuja ja rysowac jej fani. Smiech z tych bzdetow jest tym wiekszy, im bardziej fanboye Apple'a probuja bronic "boskosci" tych komputerow.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    .....pokazuje cyrk, jakiego nie widzialem na zadnym PC przez cale 16 lat, jakie mam z nimi kontakt.
    Co nie dowodzi , ze na pc pod win cyrkow nie ma.

Kilka przykładów :
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=178824

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=193538

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=192317

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=189815

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=89248

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=172762

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=185864

Dalej nie chciało mi się szukać.

I w każdym z podanych przeze mnie powyżej wątków mogłem napisać, ze śmieszna mnie goście którzy piszą w wątku o makach, ze Piece pod win są takie boskie (szczególnie te składane) i bezproblemowe bo tu takie cyrki, o których ja na maku przez 7 lat nie słyszałem. Nie pisze, bo byłoby to ..... Sam sobie dopisz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    Co nie dowodzi , ze na pc pod win cyrkow nie ma.
    Nikt nie napisal, ze nie trafiaja sie wcale. Niemniej jednak nie jest to znowu az taki odsetek, jak rysuja to fani Apple'a. Wg nich jest tylko czarno i bialo; PC z Windows jest do dupy, bo codziennie kazdemu stwarza problemy, a na Makach wszyscy pracuja szybko i wydajnie, i ani razu nie spotkali sie z zadnymi klopotami. Czujesz te subtelna roznice?

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    I w każdym z podanych przeze mnie powyżej wątków mogłem napisać, ze śmieszna mnie goście którzy piszą w wątku o makach, ze Piece pod win są takie boskie (szczególnie te składane) i bezproblemowe bo tu takie cyrki, o których ja na maku przez 7 lat nie słyszałem.
    Moglbys dopisac -- owszem, gdyby ludzie z problemami w PC, krytykowali w tym watku maszyny Apple. Tyle, ze dyskusje na tematy sprzetu, tocza sie raczej w gronie ludzi majacych juz jakies doswiadczenie z komputerami, wiedza chociaz z grubsza (bez wdawania sie w niuanse na poziomie skomplikowania ukladow scalonych) co w nich siedzi, i wiedza doskonale, ze elektronika to elektronika i naklejka z nazwa, czy ladniej uformowana konstrukcja z blachy i plastiku -- g... za przeproszeniem zmienia! Zarowno moj komputer z Windows, jak i wielu tutaj uzytkownikow PC, nie wiesza sie ani nie sprawia zadnych takich problemow, o jakich pisza uzytkownicy Apple. Jednoczesnie zarzekaja sie, ze ich komputery dzialaja jak marzenie, co z kolei przeczy ostatni watek dyskusji, jak i multum watkow na forach dla uzytkownikow Makow.
    Nikt rozsadny nie deklasuje bezpodstawnie sprzetu Apple'a. Tu chodzi o wyssane z palca bzdury opowiadane przez fanboyow. Chca, niech uzywaja -- to ich sprawa, ze w bialy dzien pozwalaja sie rz..c w d... Tyle, ze argumentacja ich wyboru, a co za tym idzie, przekonywanie innych, stojacych przed zakupem komputera, jest jedna, wielka bzdura. Mak jest wolniejszy, gorzej wyposazony niz byle skladak (wspomniane braki USB3, eSATA, na sile upchniety kiepski ekran), w wiekszosci niemozliwy do prostego rozbudowania (utrata gwarancji przy samodzielnym otwarciu "maski", a serwisowo montowane podzespoly 2-3x drozsze niz w sklepach), miewa rownie kiepskie podzespoly jak byle skladak ze sklepiku w suterynie, bywa, ze cale serie wypuszczane sa z wadami (np. kurzace sie matryce i inne takie kwiatki), rowniez zdarzaja mu sie bledy w systemie (tak, tak... rowniez uzytkownicy PC trafiaja na relacje z zestawem problemow, po wypuszczeniu nowej wersji MacOS), problemy podczas eksploatacji (zarowno soft jak i hard) rowniez miewa, i do tego 3x drozszy niz skladak. Wg fanboyow jest calkowicie odwrotnie (tylko ceny nie potrafia ukryc, wiec porownuja w tej kwestii biurowego iMaca do stacji graficznej DELLa czy HP). Rozumiem te cala gadzetowa otoczke, te magie szarosci jednolitego interfejsu, rozumiem te prostote designu, a nawet jestem w stanie zrozumiec, ze sa ludzie, ktorzy daja sie zrobic w konia na "amazing". Tylko, ile mozna czytac klamstw o tym, ze sie nic nie wiesza, nic sie nie psuje, bo na Apple to jest NIEMOZLIWE?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Chca, niech uzywaja -- to ich sprawa, ze w bialy dzien pozwalaja sie rz..c w d...
    O przepraszam, ja się nie czuję rżnięty.

Zapłaciłem za znakomite wzornictwo i wzornictwo faktycznie jest znakomite. A komputery od lat są na tyle stabilne i szybkie, że gigahertz czy gigabajt w prawo czy w lewo dawno przestały mieć jakiekolwiek znaczenie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zapłaciłem za znakomite wzornictwo i wzornictwo faktycznie jest znakomite.
    I to jest jedyne racjonalne stwierdzenie.
    Marketing i wzornictwo potrafią uczynić, że znajdą się ludzie, którzy przez 259 stron forum będą bronić jak niepodległości swoich urządzeń. Urządzeń tak samo tępych, zawodnych i wyprodukowanych z tych samych podzespołów co reszta komputerowego złomu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zapłaciłem za znakomite wzornictwo i wzornictwo faktycznie jest znakomite.
    A to akurat jest jedyne sensowne wytlumaczenie. Na wzornictwie ujac im nie mozna. Tyle, ze w tym watku chodzilo raczej o wydajny sprzet do pracy nad zdjeciami, a nie mebel do ikeowego kompletu w domu, ani laptoka do trzymania "poziomu" na spotkaniach z yuppies z warszawki.
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yans Zobacz posta
    I to jest jedyne racjonalne stwierdzenie.
    Marketing i wzornictwo potrafią uczynić, że znajdą się ludzie, którzy przez 259 stron forum będą bronić jak niepodległości swoich urządzeń. Urządzeń tak samo tępych, zawodnych i wyprodukowanych z tych samych podzespołów co reszta komputerowego złomu.
    Fakt, w tym marketingu i wzornictwie jest coś, co powoduje, że przez te 259 stron Ci ludzie znajdą godnych sobie oponentów, którzy będą do upadłego pisać im, że nie mają racji.

Pozdrawiam, miłośnik czarnych, kanciastych laptopów

Edit:
    A to akurat jest jedyne sensowne wytlumaczenie. Na wzornictwie ujac im nie mozna. Tyle, ze w tym watku chodzilo raczej o wydajny sprzet do pracy nad zdjeciami, a nie mebel do ikeowego kompletu w domu, ani laptoka do trzymania "poziomu" na spotkaniach z yuppies z warszawki.
    No nie żartuj, że ktokolwiek jeszcze pamięta o co chodziło w tym wątku

Domyślnie

Nie wiem jakich ktoś musiałby użyć argumentów i jak bardzo musiałby nie liczyć się z faktami żeby udowadniać mi że jestem wielbłądem... Sprzedaję kompy od 10 a używam od 20 lat. Desktopy to 99% Windowsy, routery, firewalle i serwery www, pocztowe czy plików to OpenBSD i FreeBSD (dziś już niestety nie zajmuję się BSD). Do kiedy mam czas na zabawę w obsługę mogę siedzieć na PC z Windows ale po pół roku z Hackintoshem to jednak Apple kupiłem a nie HP, Della czy Lenovo. Tak samo z resztą jak po kilku innych, N61, HTC HD, N900, BlackBerry mam Iphona i Ipada i uważam że wyprzedzają o epokę inne, których używałem.

Problem jaki mam nie ma nic do mojej oceny sytuacji, za dużo sprzętu przerobiłem żeby nie wiedzieć że to się po prostu zdarza...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    ...mam Iphona i Ipada i uważam że wyprzedzają o epokę inne, których używałem.
    Zwłaszcza jeśli chodzi o flash'a i mms'y.
    Aha, i zapewne bluetooth bez możliwości przesyłania plików też wyprzedza epokę.

A może chodziło Ci o debila o imieniu Siri, który jest zamknięty w nowym ajfonie. Bo ten to wyprzedza ze dwie epoki.

Yts emejzing...
    Ostatnio edytowane przez yans ; 30-10-2011 o 23:15

Strona 259 z 371 PierwszyPierwszy ... 159209249257258259260261269309359 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów