Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Exclamation Laptop asus i problem z instalacja win.

Witam,

Dziś zakupiłem laptopa Asus'a. Przy instalowaniu winXP+sp2 wyskoczył Blue Screen, po ponownym uruchomieniu się komputera nie pojawia się nic poza migającym w lewym górnym rogu kursorem ( - ). Do biosa mogę normalnie wejść.
    Jeżeli ktoś wie co może być nie halo prosiłbym o pomoc.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

a dlaczego nie W7?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    a dlaczego nie W7?
    Ja dostałem kiedyś Asusa z Win7 i też się nie instaluje. Reinstalacja z dysku nie poszła. W takim przypadku firmy przysyłają instalacyjne CD za darmo. Asus kazał za to zapłacić. Przysłali instalacyjne CD i instalacja też się nie kończy. Zamiast używać cd z systemem plus dodatkowy z driverami zrobili swój program instalacyjny, który pod koniec instalacji się sypie. Dzwoniłem wielokrotnie do Asusa i powiedzieli, że przyślą kolejny CD ale muszę za niego ponownie zapłacić!!!
    Powiedziałem, że ich produkt ląduje w koszu, więcej nic z ich produktów nie kupię, a przy okazji kiedy tylko będzie okazja to im będę robił antyreklamę co z przyjemnością czynię
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

pewnie dlatego że jak patrzę na W7 zainstalowane na mocnych kompach w naszej firmie to ogarnia mnie przerażenie jak to wolno działa. Sam w przyszłym tygodniu będę miał przeprowadzkę - mam nadzieje ze będzie się dało przyspieszyć znacznie jak kiedyś w przypadku Xp.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

MARS nie wiem co rozumiesz przez mocny komputer i wolne dzialanie. U mnie win 7 dziala swietnie nawet na dosc slabym komputerze. Jak zasyfi sie system jakis niepotrzebnym softem to tak sie dzieje, ale to niezaleznie czy win7 czy XP.
    d70s + N18-70 + N55-200

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Dopiero sp3 dla XP ma sterowniki dla AHCI - prawdopodobnie w tym leży problem. Poradziłem sobie z tym dodając do obrazu iso winxp odpowiednie sterowniki (4 lata temu na Lenovo).

Dodano: Spróbuj wyłączyć AHCI w bios, może pójdzie.
    Ostatnio edytowane przez M_J ; 07-10-2011 o 19:28 Powód: dodatek
    N

Uprawnienia umieszczania postów