Tak wiec moje 4GB DDR2 sa na zbyciu, kupilem 8GB RAMu po bardzo okazyjnej cenie. Jako, ze moja plyta ma juz dwa lata mam wciaz DDR2 i do zeszlego tygodnia pracowalem na 4GB Kingstona HyperX (ktorych chce sie teraz pozbyc).
Wystarczalo mi 4GB i wydawalo mi sie, ze nie potrzebuje wiecej, znajomemu padla plyta a dobra plyte na DDR2 ciezko teraz dostac (przynajmniej poza Polska) wiec przeszedl na DDR3 i sprzedal mi po baaardzo dobrej cenie 8GB Patriota....
Moje wrazenia sa takie, roznicy zadnej i za chiny ludowe nie moge przekroczyc 3,8 GB wykorzystania RAMU, zastanawia mnie sens posiadania 8GB, jednak miec zapas to miec zapas
Czy zauwazyliscie potrzebe posiadania wiecej niz 4GB RAMu?
Znajomy twierdzi, ze wykozystuje to pracujac na RAWach seryjnie w LR a u mnie glownie pracuje NX i PS, kilka zdjec otwartych w PSie jak i jakies zdjecie w trakcie obrobki w NXie, do tego przegladarka z kilkoma zakladkami, jakis player z muzyka, jakies okienka.....i co....nic nie moge przekroczyc 4GB![]()
Dodatkowo napisze koledze KYLE, ze pozwolilem sobie wylaczyc pamiec wirtualna zeby w koncu wykorzystac wiecej niz 4GB RAMu i nic.....to normalne???
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami