Close

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 180

Domyślnie

Jutro idę, dziś czasu mi zabrakło.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Właśnie zgłosiłem tu http://podlaska.policja.gov.pl/pg/index.php?page=4, dałem numer telefonu itd. czekam na reakcję.

Domyślnie

I co wybrałeś z listy? "pranie brudnych pieniędzy" ?

Domyślnie

heheehe taaaa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sidek Zobacz posta
    Allegro ma to wszystko w nosie. Dla nich liczy się prowizja od sprzedaży i opłaty za wystawienie aukcji. Jeśli chcieliby się przejmować legalnością, to nie pozwolili w ogóle na sprzedać systemów w wersji OEM.
    Niby czemu? System OEM można normalnie sprzedawać. Mówię oczywiście o normalnym OEM, a nie wersji dedykowanej do sprzętu konkretnego producenta.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Chodzi o to, że powinny być sprzedawana w kategorii "komputery" z systemem operacyjnym, a nie ludzie piszą że sprzedają system OEM a drobnym druczkiem napisane, że sprzedają niby stary komputer z tym systemem OEM.
    Nikon system...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sidek Zobacz posta
    Chodzi o to, że powinny być sprzedawana w kategorii "komputery" z systemem operacyjnym, a nie ludzie piszą że sprzedają system OEM a drobnym druczkiem napisane, że sprzedają niby stary komputer z tym systemem OEM.
    Ale system OEM mozna normalnie kupic, legalnie i osobno a Microshit zezwala na instalacje OEMu samemu.....
    Rozumiem jednak o czym mowisz i zgadzam sie z tym, ze system "OEM dedykowany" nie powinien byc sprzedawany bo jest to w pelni nielegalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Ale system OEM mozna normalnie kupic, legalnie i osobno a Microshit zezwala na instalacje OEMu samemu.....
    Raczej nie do końca... zapisy z licencji OEM mówią np.:
    "Licencjobiorca musi być Producentem Systemów i zaakceptować postanowienia niniejszej licencji. Termin „Producent Systemów” oznacza producenta sprzętu OEM, podmiot montujący lub regenerujący komputery bądź podmiot preinstalujący oprogramowanie, którzy sprzedają Systemy Klienta osobom trzecim"
    lub
    "Licencjobiorca musi rozpowszechniać jednostki Sprzętu(„Sprzęt” oznacza sprzęt Microsoft zawarty w Pakiecie) razem z Systemami Klienta lub innymi składnikami sprzętu komputerowego, których producentem nie jest Microsoft."

Oczywiście można sobie iść kupić windows OEM w sklepie i nikt nie będzie pytał czy zawodowo produkujemy kompy, ale jeżeli się czepiać szczegółów to samodzielna instalacja jest użyciem niezgodnie z licencją.

Domyślnie

To sie zmienilo z W7, skladajac sobie kompa stajesz sie producentem swojego systemu
    Potwierdzenie pod telefonem do microshita

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swidy Zobacz posta
    Oczywiście można sobie iść kupić windows OEM w sklepie i nikt nie będzie pytał czy zawodowo produkujemy kompy, ale jeżeli się czepiać szczegółów to samodzielna instalacja jest użyciem niezgodnie z licencją.
    No nie bałdzo... http://answers.microsoft.com/pl-pl/w...3-83c70329320e

Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów