Close

Strona 302 z 371 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 011 do 3 020 z 3702

Domyślnie

"Bo oni nie stworzyli dużo nowych rzeczy tylko udoskonalili produkty istniejące do tego stopnia, że z niszowych stają sie mega popularnymi. Na takiej zasadzie działają."

Ja już mam trochę lat a coś tam jeszcze pamiętam. To może polecę lekturę Wikipedii.

Domyślnie

Wiek to akurat marny argument
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    EPICKI
    A co to w ogóle znaczy? Jakaś nowomoda słowotwórcza.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peter Zobacz posta
    "Bo oni nie stworzyli dużo nowych rzeczy tylko udoskonalili produkty istniejące do tego stopnia, że z niszowych stają sie mega popularnymi. Na takiej zasadzie działają."

Ja już mam trochę lat a coś tam jeszcze pamiętam. To może polecę lekturę Wikipedii.
    1 telefonu nie wymyślili tylko udoskonalili w ten sposób, że pragną go miliony.
    2 rynku muzycznego mp3 nie wymyślili tylko przekształcili w ten sposób, że korzystają z niego miliony
    3 odtwarzacza mp3 nie wymyślili tylko zaprezentowali taki który chciało używać miliony
    4 nie wymyślili pierwszego komputera ale zaczęli jako pierwsi na świecie sprzedawać komputery dla mas Apple II, teraz sprzedają miliony swoich
    5 interfejs graficzny wymyslił xerox ale sie wycofał i apple rozwinął tą idee i teraz używają tego miliony
    Więc przykładów jest sporo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    I tu tkwi sedno niezrozumienia. Nie może Pan sobie złożyć Della ani Apple. Nie może Pan sobie wybrać części z których jest zrobiony. Może Pan tylko wybrać wersje z oferowanych przez producenta. Tak jak kolor lakieru w samochodzie czy wersję silnikową. Nie może Pan sobie zażyczyć fotela z Ferrari do Opla.
    ależ możesz - wszystko jest kwestią ceny - w samochodach kupowanych w salonie możesz sobie na upartego wybrać dowolny kolor w myśl "stwierdzenia klient nasz pan, klient płaci i ma" - jaki problem skoro samochód jest i tak robiony pod zamówienie konkretnego klienta, czytaj konkretne elementy są wstawiane do samochodu np. wybrany silnik, wybrana skrzynia biegów, wybrane siedzenia, wybrane koła, to pomalują Ci go nawet w kwiatki jak zapłacisz, wstawią ci fotel z Ferrari - zapłacisz, masz, a że może absurdalne pieniadze - kto bogatemu zabroni?

przecież to wasz argument pro mac
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    być może (nie sprawdzałem nawet) - to był już żart pisany jak rechotałem ze śmiechu, porównywanie Aperture i Lightrooma oraz FCP i Premiere było na tyle śmieszne, że zaraz mi się przypomniało jak mnie koledzy przekonywali że Linux jest lepszy niż Windows dla mnie, bo gimp jest taki sam jak PS
    Możesz zaryzykować śmierć ze śmiechu i odrobinę rozwinąć temat?
    Przeczytałem trzy razy Twój wywód i nie ogarniam. Przepraszam - nie mam się czym chwalić

Co jest śmieszne?
    Aperture jest odpowiednikiem LightRooma i dodatkowo ze cztery razy tańsze.
    Na FC z tego co wiem ludzie pracują zawodowo i nie narzekają.

Gdzie jest kruczek?
    Że to robi Apple i może sztucznie zaniżyć cenę programu aby zmusić ludzi do zakupu swoich komputerów?

W naszym kraju raczej ta metoda nie zadziała bo koszt komputera to przeważnie tylko hardware
    Może dlatego Apple jest popularne w krajach bardziej zamożnych gdzie ludzie płacą za wszystko. Nie wiem.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Możesz zaryzykować śmierć ze śmiechu i odrobinę rozwinąć temat?
    Przeczytałem trzy razy Twój wywód i nie ogarniam. Przepraszam - nie mam się czym chwalić

Co jest śmieszne?
    Aperture jest odpowiednikiem LightRooma i dodatkowo ze cztery razy tańsze.
    Na FC z tego co wiem ludzie pracują zawodowo i nie narzekają.

Gdzie jest kruczek?
    Że to robi Apple i może sztucznie zaniżyć cenę programu aby zmusić ludzi do zakupu swoich komputerów?

W naszym kraju raczej ta metoda nie zadziała bo koszt komputera to przeważnie tylko hardware
    Może dlatego Apple jest popularne w krajach bardziej zamożnych gdzie ludzie płacą za wszystko. Nie wiem.
    no cóż... śmieszne jest w kontekście porównywania apple+ios z pc+winda - przy tym porównywaniu wszelkie różnice są natychmiast podkreślane jakie to super są w apple, a że aperture jest uboższe niż LR to niestety jest prawda

na corelu też ludzie zawodowo pracują, między innymi ja korzystam, ale nie zmienia to faktu ż ejest uboższy niż zestaw Adobe, nie będę zatem używał tego jako argumentu że PC jest lepsze i tańsze bo ma tańszego Corela, a mac gorszy bo go nie ma

czy w naszym kraju koszt oprogramowania jest nieistotny... może. aczkolwiek moje zeznania podatkowe mówią co innego - raczej zaryzykowałbym stwierdzenie, że w krajach zamożnych ludzie kupują to co potrzebują i np. do zaprojektowania wizytówki nie kupują (tudzież nie ściągają z torrentów Corela czy Illustratora) tylko robią to w prostych darmowych lub tanich programikach do tego celu, ale takowe są na każdy niemal komputer (może z wyjątkiem Odry )
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Przecież Pan jak wnioskuję Maca nie ma, nie wie Pan z czego ani jak zrobiony.
    Do wyciągania odpowiednich wniosków wystarczy mi kilka ogólnie znanych faktów o jakości obudów, monitorów, kastrowaniu pod pozorem nieprzydatności z istotnego sprzętu/złączy i inne zagrywki oszczędnościowe.

Zresztą, skoro istnieją takie rzesze wyznawców iBelieve, to muszą też istnieć wyznawczy iDon'tBelieve i iDon'tGiveAFsck. Naturalna kolej rzeczy.
    Ja w wyjątkowość Maków nie wierzę, bo sam kiedyś używałem takich super zaawansowanych technologicznie i genialnych jakościowo sprzętow za 5x większą kasę niż wszystko dookoła, choć nie spod znaku nadgryzionego jabłka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    To samo mozna powiedziec o Samsungu, HTC czy co tam jeszcze chcesz, sprzedaja w milionach i miliony go pragna

2 rynku muzycznego mp3 nie wymyślili tylko przekształcili w ten sposób, że korzystają z niego miliony
    W czasach sprzed tego "udoskonalenia" z rynku mp3 korzystaly miliony, ba po tym niesamowitym wynalazku wciaz korzystaja z rynku dziesiatki milionow ludzi i wcale nie korzystaja z produktu Apple

3 odtwarzacza mp3 nie wymyślili tylko zaprezentowali taki który chciało używać miliony
    To samo mozna stwierdzic o kazdej innej firmie

4 nie wymyślili pierwszego komputera ale zaczęli jako pierwsi na świecie sprzedawać komputery dla mas Apple II, teraz sprzedają miliony swoich
    Inni sprzedaja kilka razy wiecej, Acer group w 2010 sprzedalo ponad trzy razy wiecej laptopow niz Apple

5 interfejs graficzny wymyslił xerox ale sie wycofał i apple rozwinął tą idee i teraz używają tego miliony
    Windows uzywaja setki milionow

Jak chcesz sie bawic w pokazanie wyzszosci Apple przes statystyki to niestety ale to raczej wykaze cos odwrotnego. W kilku produktach np iPad prowadza ale w telefonach wyprzedzil ich samsung, w komputerach nie sa nawet w pierwszej trojce, o okienkowym systemie nie wspomne zeby Cie nie dobijac. Niestety.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Knorr też jest dla mas i co z tego? Nie każdy jest otępiały i ślepo podąża za modą i trendami.
    Chodziło mi poprzednio o rzeczywisty wkład a nie gadżeciarstwo.
    Apple nie udoskonalił pci, ata, scsi, usb. A postscriptu czy mpeg nie mógł. Polecam Wikipedię.
    W telefonie udoskonalili obudowę. Jakość techniczna rozmowy od tego się nie polepszyła...

Strona 302 z 371 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów