Close

Strona 300 z 371 PierwszyPierwszy ... 200250290298299300301302310350 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 991 do 3 000 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jakim kurde fanatyzmem? Zielonego pojęcia Pan jak widać nie ma o czym rozmawiamy i do wszystkiego przylepia etykietkę "składanie". Dziwnym trafem idealnie ona pasuje do strategii obrony/ataku składaczy popularyzujących brednie że każdy komputer jest składakiem.
    Jezus co za brednie - weź się Tomaszu zajmij swoimi sprawami, a nie bredź o czymś o czym nie masz pojęcia i nawet nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem, a następnie dorabiasz ideologię. Najpierw czepiłeś się słowa selekcjonowany, potem zacząłes czepiać się tego składania - Ty wogóle zastanawiasz się co piszesz?

Może to trafi do Ciebie - czy jeżeli samodzielnie zbuduję samochód to jest to samochód czy tylko to co wyjdzie z fabryki opla, mercedesa, audi jest samochodem? Zatem np. Arrinera nie jest samochodem w sensie rozumienia Toma01.

Prosiłem o coś? Łaskawie proszę albo zejść na ton jaki przystoi cywilizowanej dyskusji albo się ode mnie odczepić.
    polecam zrobić to samo - czepiasz się pierdół, sformułowań, aby udowodnić swoje racje, jak Ci się wykazuje logicznie że nie masz racji zaczynasz się rzucać bez sensu - pomyśl zanim coś piszesz

PS prośba do moderatora - zaczyna to być bez sensu - jakby można było prosić o usunięcie tej arcyciekawej dyskusji na temat tego czy apple jest pcetem czy nie - rozumne osoby wiedzą o co chodzi, fanatycy i tak nie zostaną przekonani
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Pan też tego nie rozumie?

Przykład: Celem jest zrobienie sałatki z ogórków. Jeden ma ogródek, zaplanował grządki, zasiał ogórki, podlewał, zebrał umył i zrobił sałatkę. Drugi kupił w warzywniaku, umył i zrobił sałatkę. Jest różnica?

(...)

Ja chyba widze, ze to Pan nie umie czytac ze zrozumieniem i odnosi sie tylko do tej czesci wypowiedzi, do ktorej jest Panu wygodniej.

Napisalem, ze kazdy komputer to skladak. Czy to komputer kupiony w sklepie na polce, czy to komputer zlozony przeze mnie w domu z czesci, czy to Dell zamowiony z czesci jakie sobie wybralem, czy Apple. Kazdy z tych komputerow zostal zlozony z czesci jakie ktos wczesniej sobie wybral... tak jak w Pana saladce.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    tak jak w Pana saladce.
    Jak to przeczyta Ekonet to środki uspokajające będzie musiał zażyć żeby przywrócić normalne ciśnienie.

Domyślnie

Ja chyba widze, ze to Pan nie umie czytac ze zrozumieniem i odnosi sie tylko do tej czesci wypowiedzi, do ktorej jest Panu wygodniej.

Napisalem, ze kazdy komputer to skladak. Czy to komputer kupiony w sklepie na polce, czy to komputer zlozony przeze mnie w domu z czesci, czy to Dell zamowiony z czesci jakie sobie wybralem, czy Apple. Kazdy z tych komputerow zostal zlozony z czesci jakie ktos wczesniej sobie wybral... tak jak w Pana saladce.
    Tylko że składając komputer z części dostępnych w sklepie "skazany" jestem na projekt Asusa / Gigabyte / Intela / MSI / itd. Tworząc / kupując swój projekt też składam komputer ale wg moich potrzeb i wymagań a nie wg. tego co mi inny producent narzuca.

Widziałeś PC o wielkości Mini (jest przynajmniej jedna płyta, która to umożliwia ale z zasilaniem na zew. jak w laptopie, czyli się nie liczy ) albo laptopa z Thunderbolt (jest jakieś Vaio ale pół roku po Apple) i nie ważnie czy to potrzebne czy nie. Chcę Ci tylko otworzyć oczy czym różni się składak od składaka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Jak to przeczyta Ekonet to środki uspokajające będzie musiał zażyć żeby przywrócić normalne ciśnienie.
    oops, faktycznie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Tylko że składając komputer z części dostępnych w sklepie "skazany" jestem na projekt Asusa / Gigabyte / Intela / MSI / itd. Tworząc / kupując swój projekt też składam komputer ale wg moich potrzeb i wymagań a nie wg. tego co mi inny producent narzuca.
    Przepraszam bardzo, ale czy wchodzac na strone Apple moge zlozyc sobie komputer z takich czesci jakie sobie zazycze, czy jednak z takich czesci jakie Apple daje mi do wyboru? Chyba sam sobie w kolano strzeliles.

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Widziałeś PC o wielkości Mini (jest przynajmniej jedna płyta, która to umożliwia ale z zasilaniem na zew. jak w laptopie, czyli się nie liczy ) albo laptopa z Thunderbolt (jest jakieś Vaio ale pół roku po Apple) i nie ważnie czy to potrzebne czy nie. Chcę Ci tylko otworzyć oczy czym różni się składak od składaka...
    Ja wiem czym sie rozni skladak od skladaka i nie trzeba mi tlumaczyc, a co do Thunderbolt, powiedz mi prosze ile jest urzadzen z tym interfejsem, nie liczac Apple Thunderbolt Display i maciezy Promise.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Na nowy samochód z salonu tez mówicie składak ??? Dla mnie składak to rzecz którą np. złożyłem w domu (komp czy rower itd) a nie produkt gotowy kupiony w sklepie. Sorki nie pojmuje logiki takiego myślenia. Nie każdy komputer to składak. Może został złożony w fabryce ale to produkt gotowy. To tyle ode mnie na temat dziwnej definicji składaka...

Domyślnie

Napisalem, ze kazdy komputer to skladak. Czy to komputer kupiony w sklepie na polce, czy to komputer zlozony przeze mnie w domu z czesci, czy to Dell zamowiony z czesci jakie sobie wybralem
    I tu tkwi sedno niezrozumienia. Nie może Pan sobie złożyć Della ani Apple. Nie może Pan sobie wybrać części z których jest zrobiony. Może Pan tylko wybrać wersje z oferowanych przez producenta. Tak jak kolor lakieru w samochodzie czy wersję silnikową. Nie może Pan sobie zażyczyć fotela z Ferrari do Opla.

Przepraszam bardzo, ale czy wchodzac na strone Apple moge zlozyc sobie komputer z takich czesci jakie sobie zazycze, czy jednak z takich czesci jakie Apple daje mi do wyboru? Chyba sam sobie w kolano strzeliles.
    Słowo "składanie" jest używane i rozumiane w zupełnie innym znaczeniu i poważnym nieporozumieniem jest nazywanie tak każdego wyboru.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-11-2011 o 12:41
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Taak? Jaki projekt będzie szybszy i stabilniejszy, szyty na miarę, przeznaczony do współpracy z określoną ilością komponentów czy uniwersalny, który musi zaspokoić wymóg poprawnego działania z dużą ilością innych urządzeń. Twierdzisz że czy to Dell, Apple czy ktokolwiek inny składa komputer, to składak. Jednak chyba nie, różnicę Ci wyłuszczyłem. Nie rozumiesz czym jest trzymanie się standardu (w tym wstecz) żeby taki Asus pasował do obudowy z 2009 roku? Apple może sobie do nowego Maca Pro zaprojektować od nowa płytę bo projektuje też obudowę i całą resztę.

Jak już tak Cię boli Apple to zerknij w bebechy stacji roboczych Della czy HP i zobacz co tam masz w środku.

Ja wiem czym sie rozni skladak od skladaka i nie trzeba mi tlumaczyc,
    Obawiam się że tylko teoretycznie.

a co do Thunderbolt, powiedz mi prosze ile jest urzadzen z tym interfejsem, nie liczac Apple Thunderbolt Display i maciezy Promise.
    Po pierwsze pisałem że proszę nie wnikać czy to potrzebne.
    Po drugie jak się okaże że potrzebne to wszyscy na to polecą. Tym właśnie różni się tworzenie składaka Apple od składaka made in GeparD.
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 10-11-2011 o 12:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    podobie jak nie wierze w to ze 54 % uzywa i mowi ze jest dobre, a 78% gospodyn domowych mowi ze nie widzi roznicy
    Alez to prawda! Trzeba jedynie doczytac ten maly druk, z ktorego dowiemy sie, ze badania byly przeprowadzone na probie 100 kobiet napotkanych w centrum handlowym (a ktore wczesniej widzialy reklamy przy wejsciu itd.). Pamietajmy, ze nie mozna klamac w reklamie. Manipulowac oczywiscie tak.
    Wystarczy powiedziec, ze zarobisz 1000 zl na zleceniu. Nikt nie dodal, ze brutto i ze trzeba miec wlasna modelke (wizaz itd.)

... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 300 z 371 PierwszyPierwszy ... 200250290298299300301302310350 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów