Close

Strona 54 z 338 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 3379

Domyślnie

Strus, a ile IOPS masz na tych 2 momentusach? ^^ Jaki random read/write? Bo odczyt sekwencyjny to jedno, a realne wykorzystywanie dysku to inna sprawa :P
    (wedle filozofii Microsoftu); "pamiec nieuzywana, to pamiec stracona"
    Wg filozofii informatykow raczej Kazdy dobry system uzywa nieprzydzielonego RAMu aby przyspieszyc pracee systemu, io etc. ( cache ).
    Ostatnio edytowane przez Kurtz ; 08-11-2011 o 19:22
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Strus, a ile IOPS masz na tych 2 momentusach? ^^ Jaki random read/write? Bo odczyt sekwencyjny to jedno, a realne wykorzystywanie dysku to inna sprawa :P

HD Tune: AMD 2+0 Stripe/RAID0 Benchmark

Transfer Rate Minimum : 90.4 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 209.4 MB/sec
    Transfer Rate Average : 158.8 MB/sec
    Access Time : 15.8 ms
    Burst Rate : 108.2 MB/sec
    CPU Usage : -1.0%

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A przy okazji. 1,5 GB z uruchomiona przegladarka? U mnie (Win 7 x64), przy uruchomionych; Thunderbird, Chrome, Windows Media Player, Miranda, Total Commander, NOD32 i Samurize, znika ~900 MB.
    U mnie FF spokojnie potrafi zezrec 2GB ramu. Ba, Total Commander potrafil wciangac 1GB, ale wiedzialem ze w tym przypadku to blad drugiej bety v8. Przy beta 8 jest juz ok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    U mnie FF spokojnie potrafi zezrec 2GB ramu.
    Z tego FF akurat slynie...

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Ba, Total Commander potrafil wciangac 1GB, ale wiedzialem ze w tym przypadku to blad drugiej bety v8. Przy beta 8 jest juz ok
    Nooo... To juz by byla abstrakcja, gdyby manager plikow zarl 1 GB. 8mka rozumiem w wersji x64? Dostrzegles jakies sensowne plusy w stosunku do 32-bitowej 7mki?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nooo... To juz by byla abstrakcja, gdyby manager plikow zarl 1 GB. 8mka rozumiem w wersji x64? Dostrzegles jakies sensowne plusy w stosunku do 32-bitowej 7mki?
    Ani trochę, chociaż przyznaję że wykorzystuję TC raptem do kilku operacji (chociaż bez niego, to jak bez ręki).

Domyślnie

Ja nie wiem, co Wy robicie z tym FF. Chyba jak otworzycie pierdylion zakładek. Ale czy wtedy przeglądanie czegokolwiek ma w ogóle sens? Jak mam więcej niż 20, góra 30, to zaczynam je zamykać, bo po prostu skakanie między nimi zaczyna być mało wygodne i irytujące. A i tak wtedy FF nie bierze więcej, niż 300, może 400 MB.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Ja nie wiem, co Wy robicie z tym FF. Chyba jak otworzycie pierdylion zakładek. Ale czy wtedy przeglądanie czegokolwiek ma w ogóle sens? Jak mam więcej niż 20, góra 30, to zaczynam je zamykać, bo po prostu skakanie między nimi zaczyna być mało wygodne i irytujące. A i tak wtedy FF nie bierze więcej, niż 300, może 400 MB.
    Ja mam po 30-50 czasami pootwierane co wynika z poszukiwań pod różne potrzeby. Dodatek do FF Tree Style Tab to błogosławieństwo przy zarządzaniu nimi. I ten dodatek - a właściwie jego brak - jest jedyną przeszkodą, żeby się przesiąść pod Chrome.

No ale to już poważny off-topic z mojej strony. Już się nie wychylam
    Nikoś DX, 10-200, dwie świeczki i takie tam

Domyślnie

Strus, jak mozesz to podaj screen z CrystalDiskMark
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magician Zobacz posta
    Ja mam po 30-50 czasami pootwierane co wynika z poszukiwań pod różne potrzeby. Dodatek do FF Tree Style Tab to błogosławieństwo przy zarządzaniu nimi. I ten dodatek - a właściwie jego brak - jest jedyną przeszkodą, żeby się przesiąść pod Chrome.

No ale to już poważny off-topic z mojej strony. Już się nie wychylam
    Nie wiem co to Tree Style, ale i FF i Chrome mają grupowanie zakładek zaimplementowane w wersji podstawowej. W chromie nie wiem jak się to otwiera, ale w FF np. Ctrl+shift+e.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    W chromie nie wiem jak się to otwiera, ale w FF np. Ctrl+shift+e.
    O! Czlowiek uczy sie caly czas

Strona 54 z 338 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów