Close

Strona 289 z 371 PierwszyPierwszy ... 189239279287288289290291299339 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 881 do 2 890 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie wzbudzaj się tak, bo Ci się pytajniki z wykrzyknikami kićkają...
    Za to Tobie chronicznie ogonki i kreski uciekają.

1:1, co dalej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Rotfl, ot wyjaśnienie fenomenu
    uczciwie i logicznie ... jak ma się 250 zł do sprzętu wartego 4500 zł za 5 lat spokoju ? człowieku kup sobie maca to zobaczysz o czym piszę ... ja jestem informatykiem i mam trochę tego w pracy ... do obrabiania fotek chce mieć ciszę ! .. a pamięć włożyłem za 70 zł więc nie wiem czemu się tak unosicie !
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Za to Tobie chronicznie ogonki i kreski uciekają.
    No proszę... Zacytowałeś coś, co przeczy temu, co pod cytatem napisałeś. A jak nie kumasz, to sprawdź co znaczy "chronicznie". Na sam koniec jeszcze naucz się odróżniać faktyczne błędy (wykrzyknik po pytaniu?), od zwykłego lenistwa. :P
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    uczciwie i logicznie ... jak ma się 250 zł do sprzętu wartego 4500 zł za 5 lat spokoju ?
    Spoko, dodatkowa gwarancja (czy też raczej ubezpieczenie, bo do tego właściwie taka gwarancja się sprowadza) może być przydatne. Rozbawienie wynika z tego jakimi kitami raczył cię sprzedawca żeby ci tylko to ubezpieczenie wcisnąć.

Swoją drogą 250 zł to faktycznie niewiele. To nie jest przypadkiem kwota roczna?

Domyślnie

No proszę... Zacytowałeś coś, co przeczy temu, co pod cytatem napisałeś. A jak nie kumasz, to sprawdź co znaczy "chronicznie". Na sam koniec jeszcze naucz się odróżniać faktyczne błędy (wykrzyknik po pytaniu?), od zwykłego lenistwa. :P
    Widzę że brakło argumentów a jad ciągle w żyłach buzuje. Niby powiedziało się dość ale powstrzymać się trudniej?

Poza tym cytowałem kogoś nie coś. Chyba że myślisz inaczej, nie wnikam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Spoko, dodatkowa gwarancja (czy też raczej ubezpieczenie, bo do tego właściwie taka gwarancja się sprowadza) może być przydatne. Rozbawienie wynika z tego jakimi kitami raczył cię sprzedawca żeby ci tylko to ubezpieczenie wcisnąć.

Swoją drogą 250 zł to faktycznie niewiele. To nie jest przypadkiem kwota roczna?
    nie rocznie i nie mam pod ręką umowy ale to jest któryś z tych pakietów http://www.saturnpolska.com/uslugi/gwarancja-plus
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Widzę że brakło argumentów a jad ciągle w żyłach buzuje. Niby powiedziało się dość ale powstrzymać się trudniej?
    Widzę, że Ty ciągle żyjesz dysputą "Mac vs. PC". Tyle, że nie zauważyłeś, że w tym momencie chodziło o coś innego. Mianowicie o Twój jad właśnie, który zaślepił Tobie fakt, iż dwa pytania zakończyłeś wykrzyknikami. Taki byłeś wzburzony, że wykrzyczałeś te pytania zapominając, że to jednak nadal pytania.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Widzę, że Ty ciągle żyjesz dysputą "Mac vs. PC". Tyle, że nie zauważyłeś, że w tym momencie chodziło o coś innego. Mianowicie o Twój jad właśnie, który zaślepił Tobie fakt, iż dwa pytania zakończyłeś wykrzyknikami. Taki byłeś wzburzony, że wykrzyczałeś te pytania zapominając, że to jednak nadal pytania.
    Darujmy sobie...

Domyślnie

no właśnie darujcie sobie bo mam tu ważniejsze sprawy do obadania niż wasze wykrzykniki i ogonki

mianowicie, dlaczego apple mac już tu chyba 1000x napisali, mnie interesuje inna sprawa. Otóż chciałbym się przesiąść na maca (nie pytajcie dlaczego) ale jest kilka rzeczy których na macu nie zrobię, np nie pogram, więc nie chcę całkowicie z windowsa rezygnować. Nie chcę mieć też dwóch komputerów bo bym zbankrutował, wiem że można na macach z intelem istalować winde, wiem że są dwa sposoby: boot camp i parallel coś tam, ale nie wiem np:

1. jak się ma odczyt dysku z systemem plików maca przez winde i na odwrót - jak się ma odczyt przez maca dysku z NTFS (słyszalem że jest tylko odczyt, bez zapisu - to prawda?) Pytam o to bo mam dysk SSD i HDD, obecnie na SSD mam win7, na HDD mam zapasową instalkę win7 + partycję na prywatne dane + partycję na firmowe dane. Po przejściu na maca chciałbym mieć na SSD system OS X, na pierwszej partycji HDD win7 (np z bootcampa), na drugiej dane prywatne i na trzeciej dane firmowe. Dobrze by było żeby obydwa systemy mogły z tych plikow na drugiej i trzeciej partycji HDD korzystać (np w razie gdyby SSD odmówił posłuszeństwa albo poprostu chciałbym pograć na windzie) - da się tak zrobić? jeśli tak to jaki system plików ma mieć 2 i 3 partycja na HDD żeby zarówno OSX jak i win7 umiały odczytać/zapisać tam dane?

2. czy tworzenie takiego boot campa nie wpływa na wydajność OSX? albo czy winda nie chodzi gorzej niż jak by byla np jedynym systemem na kompie? może to banalne pytania ale jestem laik jeśli chodzi o Mac'a...

3. czy w iMacu da się wymienić procesor na nowszy bez wymiany całej płyty? i czy da się wymienić kartę graficzną czy jest wlutowana w plytę?

4. czy w Mac'u Pro da się wymienić procesor na nowszy/szybszy czy tylko ramy i grafikę?

5. kiedy stanieje Mac Pro?

Jak mi pomożecie z tymi problemami to możecie dalej kłucić się o ogonki
    ;]

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    uczciwie i logicznie ... jak ma się 250 zł do sprzętu wartego 4500 zł za 5 lat spokoju ? człowieku kup sobie maca to zobaczysz o czym piszę ... ja jestem informatykiem i mam trochę tego w pracy ... do obrabiania fotek chce mieć ciszę ! .. a pamięć włożyłem za 70 zł więc nie wiem czemu się tak unosicie !
    Nie wiem czy wiesz, ale to co kupiles w Saturnie to nie jest Apple prawdziwe Jest tu pewien specjalista od Apple o niku Tom01 ktory naprawde sie zna na temacie i w tym watku gdzies wczesniej pisal ze prawdziwe Apple czy DELLe kupuje sie tylko na stronie producenta, a jesli sprzet pochodzi od autoryzowanego dytrybutora to juz nie jest ten sam komputer. Wiec dales sie nabic w butelke podwojnie, kupujac niby Apple i niby gwarancje

Cytat Zamieszczone przez Aeon88 Zobacz posta
    zapytales
    1. to co oba systemy widza bez problemu to FAT32, inaczej Apple ma problemy z NTFSem a Win z Applowym systemem plikow. Tak wiec jak chcesz miec dwa systemy i korzystac z tych samych dyskow to czeka Cie "powrot do przeszlosci"

2. nie, nie wplywa

3. iMac to jest laptop w wiekszej obudowie wiec plyta glowna to jest jedyny element tego komputera. Procek mozesz wymienic bo mocowanie jest standardowe ale roznie bywa z tym. Poczytaj na necie, czasem dziala a czasem nie, zalezne to jest od rodzaju procka i co plyta zobaczy. Proby i bledy, ale zapewne znajdziesz kogos na necie kto juz probowal wiec bez bledow moze sie obejsc czasem

4. da sie, Mac Pro to "normalny" komputer

5. NIGDY, z czasem zniknie tylko z niego pare "niepotrzebnych" rzeczy jak to mialo miejsce z kontrolerem RAID

Strona 289 z 371 PierwszyPierwszy ... 189239279287288289290291299339 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów