Close

Strona 288 z 371 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298338 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 871 do 2 880 z 3702

Domyślnie

Pewnie działa to jak w przypadku markowego sprzętu... Nikona. Przy bardziej skomplikowanych naprawach płacisz jak za zboże, ale praktycznie jedyną opcją jest firmowy (choć niekoniecznie polski) serwis.

Domyślnie

jezeli na gwarancji to wiadomo
    w moim starym MBP padla grafika, a jako ze laptop to musza wymienic cala plyte glowna - koszt ok 1300zl. przy okazji wyczyszcza

Domyślnie

hahaha to mam laptopa na części a przynajmniej matrycę można wystawić na alledrogo dzięki za pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    hahaha to mam laptopa na części a przynajmniej matrycę można wystawić na alledrogo dzięki za pomoc
    Witam
    w wawce jest kilka miejsc gdzie warto podzwonić. Serwisują takie urządzenia z jabłuszkami i nie są mocno autoryzowani więc roboczogodzina jest trochę tańsza. Weź np Agmet na Zalipiu. Zadzwoń i zobaczysz co Ci powiedzą.
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    Pomijając walkę OSX/Windows. Wie ktoś gdzie naprawić taki sprzęt:
    MacBook, najprawdopodobniej wysiadło zasilanie bo ponoć się włącza po wyjęciu baterii, odłączeniu zasilacza odczekaniu ileś tam no i też raz na tysiąc pytałem w 2 serwisach we Wrocławiu i nikt nie chce tego zrobić najchętniej Wrocław/Opole
    Mam takiego samego smiecia, jutro wraca z trzeciej juz naprawy. Pierw przestal sie wlaczac, w Cortlandzie powiedzieli 1900zl za wymiane plyty glownej, w nieapplowym serwisie powiedzieli 1300zl za to samo, w J-COM serwisie - http://www.j-com.pl/ - wzieli 600zl za naprawe ktora opisali "wymiana przetwornicy". Potem padla klwiatura, wiec wymienili ja tez razem nastepnym, teraz polecial bo przestal ladowac baterie ale powiedziano mi ze to raczej ladowarka, jako ze u nich "zaskoczyl" choc dopiero po godzinie wiec spodziewam sie ze to bedzie znowu cos, jako ze moja ladowarka dziala. Serwis ogolnie polecam, a jeszcze bardziej polecam naprawic i pozbyc sie tego dziadostwa. Za te same pieniadze mial bym DELLa Precision, to mi sie Apple zachcialo. Madry polak po szkodzie.

Uprzedzajac pierniczenie fanboyow/onanistow spod znaku jabuszka podam link do rankingu niezawodnosci laptopow przez najwieksza na swiecie firme serwisowa przeprowadzonego, gdzie Apple jest na CZWARTYM miejscu. A jak kupowalem Maka to mi mowiono ze te komputery sie praktycznie nie psuja, hehe - http://www.idg.pl/news/352699/laptop...ba.i.sony.html

"Apple w połowie stawki nie jest żadnym zaskoczeniem. Niespodzianką jest za to ASUS, który - jak okazało się z naszej analizy - oferuje najmniej awaryjny sprzęt"- powiedział wiceprezes marketingu w SquareTrade.
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 07-11-2011 o 18:58

Domyślnie

chłopak sprzedający mi macbooka pro w saturnie w katowicach uczciwie ostrzegł, że jak zepsuje się podczas gwarancji to naprawić i natychmiast sprzedać ... może coś w tym jest, że to tak precyzyjne urządzenie, że nie opłaca się naprawiać ... dlatego przekonał mnie do wykupienia dodatkowej gwarancji Saturna na 5 lat z tego co pamiętam, a za 5 lat lub wcześniej i tak poleci do kosza bo się zestarzeje technologicznie ... dla pocieszenia podam, że służbowe lapki też padają jak muchy !
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    dlatego przekonał mnie do wykupienia dodatkowej gwarancji Saturna na 5 lat
    Rotfl, ot wyjaśnienie fenomenu

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witus Zobacz posta
    chłopak sprzedający mi macbooka pro w saturnie w katowicach uczciwie ostrzegł, że jak zepsuje się podczas gwarancji to naprawić i natychmiast sprzedać ... może coś w tym jest, że to tak precyzyjne urządzenie, że nie opłaca się naprawiać ... dlatego przekonał mnie do wykupienia dodatkowej gwarancji Saturna na 5 lat z tego co pamiętam, a za 5 lat lub wcześniej i tak poleci do kosza bo się zestarzeje technologicznie ... dla pocieszenia podam, że służbowe lapki też padają jak muchy !

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac Sa tak precyzyjnymi komputerami jak KAZDY INNY laptop w tym przedziale cenowym A powod dla ktorego nie oplaca sie ich naprawiac po gwarancji jest dokladnie tym samym powodem dla ktorego "upgrade" z 2GB pamieci na 4GB kosztuje u Apple 400zl (wartosc rynkowa 70zl) czy "upgrade" dysku z 500GB do 1TB kosztuje 600zl (wartosc rynkowa 130zl) - czyli polityka cenowo-marketingowa Apple popularnie zwana "waleniem jeleni w rogi"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac Sa tak precyzyjnymi komputerami jak KAZDY INNY laptop w tym przedziale cenowym A powod dla ktorego nie oplaca sie ich naprawiac po gwarancji jest dokladnie tym samym powodem dla ktorego "upgrade" z 2GB pamieci na 4GB kosztuje u Apple 400zl (wartosc rynkowa 70zl) czy "upgrade" dysku z 500GB do 1TB kosztuje 600zl (wartosc rynkowa 130zl) - czyli polityka cenowo-marketingowa Apple popularnie zwana "waleniem jeleni w rogi"
    Masz laptopa? Zakładam że masz... Masz do niego torbę? Po co!!! Nie daj się walić po rogach w reklamówce taniej, jak chcesz żeby było bardziej wytrzymale a niewiele drożej możesz użyć worka po ziemniakach!
    Niektórych stać ... Z resztą kto każe u Apple kupować!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Po co!!!
    [...]
    Z resztą kto każe u Apple kupować!
    Nie wzbudzaj się tak, bo Ci się pytajniki z wykrzyknikami kićkają...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 288 z 371 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298338 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów