Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Emiraty

Domyślnie

Czytając Tytuł "EMIRATY", spodziewałem się czegoś fajnego. A tu nic. Ziarniste foty z paprochami, kolor wyprany. Takie foty (jakość) uszły by w jeszcze w latach 80-90 tych ubiegłego wieku.
    Jeśli był taki zamiar, to raczej nie trafiony pomysł.
    Pokazałeś przykład jak można zepsuć pamiątkę z podróży, do miejsca gdzie powstają cuda współczesnej architektury. Fakt, że próbowałeś się zmierzyć z reportażem, ale ostatnia fota (22) temu przeczy, pierwsza zresztą też, bo nie wiadomo czy chciałeś pokazać hotel czyli architekturę czy też duchy plaży.

Jeszcze jeden dowód na to że analog powinien już ze sceny zejść (przynajmniej w takim wykonaniu).

Sorry że tak z grubej rury, ale nie podoba mi się.
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 02-11-2011 o 20:05

Domyślnie

Tia ziarno i wyprane kolory .....widząć ostatnio kalendarzyk z HDR do potęgi i wyostrzenie na 10000 to jest to co ma dominować w XXI wieku! Ale dla mnie to właśnie takie zdjęcia przyciągają na dłużej i coś przekazują. Nie musi być ostro bo po co? Nie musi być bajecznie kolorowo ( odruchy wymiotne) ale właśnie tak jak tutaj.

Pozdrawiam
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Lublin/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelpiotrm Zobacz posta
    Tia ziarno i wyprane kolory .....widząć ostatnio kalendarzyk z HDR do potęgi i wyostrzenie na 10000 to jest to co ma dominować w XXI wieku! Ale dla mnie to właśnie takie zdjęcia przyciągają na dłużej i coś przekazują. Nie musi być ostro bo po co? Nie musi być bajecznie kolorowo ( odruchy wymiotne) ale właśnie tak jak tutaj.

Pozdrawiam
    Nareszcie ktoś kto potrafi docenić coś więcej niż "ładne kolorki". Dobra czaro-biała fotografia zawsze się obroni, bo pozwala się skupić na tym co jest tematem zdjęcia, a nie na kolorach. Za 10 lat nikt o HDR nie będzie pamiętać, a czarno-białe zdjęcia będzie się robić nadal.

Dla mnie 7 i 22 naprawdę dobre!

Życzę powodzenia i niezbaczania w stronę oczoje*nych HDR i innych wynalazków. Bo niestety w dzisiejszych czasach słabe zdjęcia próbuje się nadrabiać "efektowną" obróbką.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-11-2011 o 10:19 Powód: pis. ("na prawdę")
    Nikon D300 / D90/ D70 | T 12-24 |S 24-70 f/2.8 | N 70-200 VR | 35 f/1.8 | N 50 f/1.8 D| 85 f/1.8 | SB-600 | SB-900 | Lee Filters ND |

Domyślnie

7,16 i 22 bardzo mi się podobają, reszta nie zachwyca strasznie, no i ciekwa ta plaza - daj więcej takich smaczków
    F50; F80; S3 Pro; D90; 28 2,8; 50 1,4; 50 1,8; 18-55 VRII, 17-55 2,8; 24-120 2,5-5,6D; 35-105 3,5-4,5; AF 80-200 2,8; SB-900; YN-460, Franka Solida III, Bronka S2A, Fuji GA645Zi, Mamiya 7II

Domyślnie

Tia ziarno i wyprane kolory .....
    A paprochy po kurzu kolega widział. Czy tak ma wyglądać materiał wyjściowy do publikacji?

Ale dla mnie to właśnie takie zdjęcia przyciągają na dłużej i coś przekazują.
    Jaki przekaz niesie fot nr:
    2,
    3,
    5 i 6, - te fotki zaprezentowana nie w secie z Emiratów mogłyby być wykonane na całym świecie, bo to przecie standard takie wyposażenie, tego rodzaju sklepu.
    8, - fotka "po japońsku" byle dużo i byle nie wysiadać z autokaru.
    B1, czyżby samolot był tematem zdjęcia???

Post-8 fot 1 - co w niej jest ciekawego.
    Post-8 fot 2 - plaża jak plaża ot pstryk, który równie dobrze można było pstryknąć nad Bałtykiem.
    Post-8 fot 3 - kompozycja i temat zwala z nóg.
    Post-8 fot 4 - tak jak Post-8 fot 2.
    Post-8 fot 5 - plaża jak plaża ot pstryk.

Post-11 fot 1 - pstryk.
    Post-11 fot 1 - byłoby fajne, gdyby nie niedociągnięcia jakościowe i po obcięciu góry.

Post-12 fot 1 - co w niej jest ciekawego.

itd. itp.

Nie musi być ostro bo po co? Nie musi być bajecznie kolorowo ( odruchy wymiotne) ale właśnie tak jak tutaj.
    Jasne! Może być byle jak. Zawsze można wtedy powiedzieć, że artysta miał taki zamiar i jest to środek wyrazu. Do takich zdjęć wystarczyłaby komórka. Przypuszczam, że wyszły by lepiej.

Cytat Zamieszczone przez forbes Zobacz posta
    Dobra czaro-biała fotografia zawsze się obroni
    Dobra tak, ale te są kiepskie.

Cytat Zamieszczone przez forbes Zobacz posta
    Za 10 lat nikt o HDR nie będzie pamiętać, a czarno-białe zdjęcia będzie się robić nadal.
    Kolor też.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-11-2011 o 10:20 Powód: łączymy, nie mnożymy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta

Jaki przekaz niesie fot nr:
    Hmmm, wydajesz sie byc ekspertem, zeby nie powiedziec autorytetem i takie pytanie?

Jasne! Może być byle jak. Zawsze można wtedy powiedzieć, że artysta miał taki zamiar i jest to środek wyrazu. Do takich zdjęć wystarczyłaby komórka. Przypuszczam, że wyszły by lepiej.
    Zdjecia robie w taki a nie inny sposob, bo mi to odpowiada. Masz miliony innych watkow zeby oczeta nacieszyc.

Dobra tak, ale te są kiepskie.
    Nie kazdy jest Mistrzem zeby dobre B&W zdjecia robic.

Nie mam zamiaru tutaj jakiejs wojenki z Toba prowadzic, wiec naprawde zapraszam do innych watkow.

Domyślnie

Dwa kolejne kadry. Tym razem formatem 6x6

23.

24.

ps. Kolegom ortodoxom sie spodobalo

Domyślnie

23 jeszcze od biedy... na siłę. 24 to pstryk, który nawet właściciel kompakta mógłby usunąć z karty bez większego zażenowania. W analogu ciężej.

Domyślnie

1 - na jedynce w kadrze niewiele niestety jest... Samochód?
    2 - zawsze zwracam uwagę na fotografujących, więc od razu dwójka mi się rzuca w oczy...
    3, 4 - chyba pstryki, nie potrafię się dopatrzyć przesłania... To samo mam z 5 i 6, kadry niby ok, ale nie potrfię znaleźć nic na plus...
    Znacznie ciekawiej jest na 7. Potem w pierwszym secie jest nuda, no i uśmiech. Później z Serii B od razu podoba mi się jedynka - lubię takie kadry, w których jest stosunkowo dużo nieba, a cała treść ściśnięta na dole. Z następnymi też mam problem, ciekawe kadry (chociaż to takie nadmorskie zabawy chyba?) ale nie łapię przesłania, coś tam może i jest ale ja nie widzę. No może na dwójce jest ciekawa kompozycja.. Nie dam rady chyba przejść przez wszystkie, nie chcę oglądać za dużo podobnych zdjęć, bo potem się w nich najzwyczajniej gubię. Moją uwagę zwróciły zdjęcia z setu 17-21, nie wiem czy na wszystkich zauważam to co powinno się widzieć, ale na pewno są dobrze i przyjemnie zrobione. Kompozycja 22 też mocno zwraca uwagę.

Staram się przeglądać wszystkie Wasze zdjęcia w tym wątku i systematycznie się do nich odnosić, może też się kiedyś doczekam...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów