Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Emiraty

Domyślnie

Z tej części zatrzymało mnie na dłużej jedynie zdjęcie numer 17. Jest interesujące, ponieważ nie wiem o co chodzi i dlaczego ludzie robią to co robią, lub czego nie robią. Pozostałe to raczej turystyczne pstryki, że tak brutalnie się wyrażę. Nie widzę w nich niestety nic, czego by nie zobaczył przygodny właściciel kompakta. Wykonał by je bardzo podobnie chyba - tyle że na kolorowo. W przypadku 18 i 20 nie zadbałeś nawet o kompozycję. Ot centralny kadr i tyle (noo 20 kadrowana chyba była). Jeżeli szukasz czegoś więcej, to nie należy marnować takich okazji. Chwile się zastanowić, jak *nietuzinkowo* pokazać wieżę ratowników czy drzewo. Na 99% punkt widzenia z wysokości wzroku, będzie średnim i oklepanym ujęciem. W zdjęciu numer 21 nie wiem kompletnie o co biega. Ani miejsce specjalne, ani to co nieruchome, ani światła, cienie, sytuacja. Podobnie numer 19 - bez sensu na moją głowę. Dlaczego tematem głównym uczyniłeś plecy faceta, nad którego głową idzie inny? Czy chodziło o to nałożenie się dwóch mężczyzn (wątpię, ponieważ przez kolorowy wizjer, raczej nie było tego efektu co tu), czy o prawą część zdjęcia, na której ktoś coś tam robi z dzieckiem. Czy może chodziło o coś jeszcze innego? Nie wiadomo.
    Ale 17 mi się podoba. Tyle, że to taki rodzynek, który się zaplątał tu niechcący.
    Trochę tych udanych przypadków jest, ale szkoda, że poziom tak nie równy. Obok zdjęć z potencjałem, totalne gnioty niemalże.

Domyślnie

No to po kolei:

ad. 18 Chyba sie zgodze ze to jednak "pstryk". Koles podpierajacy wieze

ad. 19 i 21 Zestawienie spokoju i ruchu. Obiektow statycznych z dynamicznymi, itd. Coz przynajmniej taki byl zamysl

ad. 20 "Czlowiek drzewo" byl zamyslem i dlatego kadrowane z poziomu oczu

Dziekuje za (srogi) komentarz!

Domyślnie

OK, teraz przynajmniej rozumiem zamysły. Koleś podpierający wieżę... ok, na to nie wpadłem. Na nic nie wpadłem. Czyli albo jestem zbyt mało domyślny, albo sposób pokazania tematu nie jest wystarczająco skuteczny. Dobrze by było, gdyby trochę więcej osób się wypowiedziało - wtedy byśmy mieli jakiś pseudo statystyczny przegląd tego, co jest widoczne i zrozumiałe, a co nie. Może to tylko ja jestem wyjątkiem?

Domyślnie

1 i 8 najlepsze, cały reportaż też niczego sobie
    Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
    "...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."

Domyślnie

lubie taka spontaniczna fotografie .sama dla siebie ma w sobie cos
    ..
    www.facebook.com/vaydaimages
    www.vaydaimages.com

Domyślnie

Willy i rawa dzieki za odwiedziny

Domyślnie

podobają mi się: 7, 14, 15, 17 - zatrzymują na dłużej.

Domyślnie

Paru sprzedawcow z targu w Abu Dhabi. Gdy zobaczyli mnie z aparatem to sami wolali zeby im zdjecie zrobic Uleglem ogolnemu trendowi i tez zalozylem bloga (bRoga ). Takze wiecej wlasnie tam

Ostatnio edytowane przez Rogass ; 14-09-2011 o 07:46

Domyślnie

6,7,8 z czego najbardziej mi się podoba 7 i nie zgodzę się z tym, że tam schodzi na prawo - jest idealnie. Powiedziałbym, że aż bym sobie to zdjęcie wydrukował, coby mieć w wersji materialnej.
    A co do 17 - dlaczego ci ludzie stoją w szeregu?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-09-2011 o 19:33 Powód: pis. (CI->ci)
    D700, MB-D10, SIGMA 15 mm 2.8, 24-70 2.8, 50 1.8, 80-200 2.8, SB 900, SB 600, DAKINE SEQUENCE,

Domyślnie

Dzieki Grizzly za odwiedziny i ciesze sie ze zdjecia sie podobaja.

Na zdjeciu 17 ludzie (hindusi, pakistanczycy) stoja w szeregu, bo to nie maja pozwolenia (oczywiscie to nie jest zadne prawo, ustawa, cokolwiek co byloby zapisane), zeby podejsc blizej plazy. Gdy tylko chca podejsc blizej, od razu pojawia sie security i ich przepedza. W Emiratach z 50% populacji to ludzie z Indii albo Pakistanu i niestety sa wrecz traktowani jako ludzie drugiej kategorii (takie zlo konieczne, do fizycznej pracy ). Rzadzacy wychodza chyba z zalozenia, ze popsuje to odbior miasta przez zachodnich turystow. Security oczywiscie z Indii...

Taka moja dygresja i oczywiscie moge sie mylic w odbiorze takich wlasnie incydentow. Ale jakos tak samo sie uklada w historie, ktora opisalem

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów