Close

Strona 260 z 371 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270310360 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 591 do 2 600 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yans Zobacz posta
    Zwłaszcza jeśli chodzi o flash'a i mms'y.
    Aha, i zapewne bluetooth bez możliwości przesyłania plików też wyprzedza epokę.

Yts emejzing...

Jeśli chodzi o wzornictwo, to wyprzedza. A z MMS-ami to trochę nieaktualny temat.

Domyślnie

Apple robi sprzęt dla użytkowników, a nie majsterkowiczów. I jakoś to im wychodzi. Koniec i kropka.
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Domyślnie

Tak wyglądały ostatnio premiery Apple

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    (tylko ceny nie potrafia ukryc, wiec porownuja w tej kwestii biurowego iMaca do stacji graficznej DELLa czy HP).
    O przepraszam, w dyskusji o cenach porównywane były Mac Pro i stacja DELL-a, czyli sprzęt tej samej kategorii.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

O przepraszam, do fanboya apple mi daleko i nigdy sensowność zakupu zastępnika PC nie miała dla mnie zbyt wielkiego uzasadnienia. Natomiast użytkuję iPoda od lat i sprzęt jest ganialny w tym, do czego został stworzony. Mini Maka oraz iPada mam od niedawna, ale także uważam oba produkty za rewelacyjne. Mini ze względu na bezszelestną pracę, czy to jako kino domowe, czy podczas obrabiania zdjęć. iPad jako środek komunikacji z rodziną, jako urządzenie używane na kanapie, w kuchni, w łożku itp.
    Ceny obu są bardzo sensowne - więc czemu nie? A jako programista i dawniej informatyk kontakt ze sprzętem mam i wiem, co w środku piszczy i o co w tym wszystkim biega. Apple ma wady, ale jak ktoś o nich wie i świadomie dokonuje takiego wyboru, to życie z Mini Makiem jest naprawdę przyjemne. Ale tak z ciekawości chętnie się dowiem, czy jest jakiś komp pod windę, obsługujący sprawnie LR i nie wydający przy tym żadnych dźwięków. Tak powiedzmy do 2000zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Tak wyglądały ostatnio premiery Apple

pobiegli kupić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Apple ma wady, ale jak ktoś o nich wie i świadomie dokonuje takiego wyboru, to życie z Mini Makiem jest naprawdę przyjemne.
    Otoz to -- ma wady, jak kazdy inny sprzet elektroniczny. Z tego watku jednak, dowiadujemy sie, ze nie ma zadnych wad, a argumenty o brakach kwitowane sa slowami "bo niepotrzebne", bo "bez tego da sie zyc", "bo mozna to zrobic inaczej", itd., itp.

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Ale tak z ciekawości chętnie się dowiem, czy jest jakiś komp pod windę, obsługujący sprawnie LR i nie wydający przy tym żadnych dźwięków. Tak powiedzmy do 2000zł.
    My tu nie testujemy zabawek, zeby Ci teraz rzucac przykladami. Komputer dla fotografa, to nie jest blyszczace pudelko, ktore sie wkomponowuje w sypialniane meble, zeby sobie mozna bylo suwaczkami pogmerac raz w tygodniu, kiedy akurat zona spi i dzieki temu nie kreci nosem, ze maz chce pare fotek obrobic.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Apple robi sprzęt dla użytkowników, a nie majsterkowiczów. I jakoś to im wychodzi. Koniec i kropka.
    Wybacz mi niewiernemu, że w swojej pysze zamiast brać boskość płynącą z dizajnu - taką jaką jest, odważam się pomyśleć o jego wnętrznościach.
    Lepiej nie myśleć JAK TO DZIAŁA (lub dlaczego nie działa), bo można narazić się na klątwę.
    Koniec i Amen.

Domyślnie

Lepiej nie myśleć JAK TO DZIAŁA (lub dlaczego nie działa), bo można narazić się na klątwę.
    Na nic setki zapewnień użytkowników, że DZIAŁA i w zasadzie nie mają z tym sprzętem (i oprogramowaniem) problemów. A jeśli mają, to są promile do wspomnień problemów windowsowych. Wystarczył jak widać JEDEN przypadek złego działania żeby wszystko legło w gruzach....

Różnice w pewnych cechach i to szczególnie istotnych dla naszych zastosowań, są powalające na niekorzyść Windows, ale jakoś nikt z Windziarzy tego nie widzi. Wystarczy jednak awaria sterownika w OSX i jest kilka stron triumfowania jaki to syf.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-10-2011 o 15:22
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Koniec i Amen.
    Opowiem drobną anegdotę... Otóż któregoś pięknego dnia będąc w pracy niechcący zauważyłem, że mój ajfon się chce podłączyć do korporacyjnego wifi. Poprosił o mój login i hasło, coś tam pokręcił i jest connected. Zdziwiłem się, że na moim koncie są takie uprawnienia. Wpisałem adres proxy firmowego i... aż zacząłem się bawić intranetem i internetem w komórce
    Niedawno - siedząc ze swoim lapkiem (Dell z Win7 64bit) na spotkaniu w pokoju konferencyjnym, jako że nie było już wolnego kabla Eth a ikonka WiFi radośnie oznajmiała że widzi sieć korporacyjną, ucieszony postanowiłem podłączyć lapa. Win7 zapytał się o login i hasło, podaje, chwila oczekiwania i znów się pyta o hasło i tak w kółko. Myślę sobie "pewne jakieś parametry domyślnie w Win7 są nie ustawione - zaraz je skoryguję i będzie git". Ale parametrów do konfiguracji autentykacji i szyfrowania jest od cholery, ja nie wiem jak jest ustawiona sieć wifi, ajfon na boku działa cały czas... Niestety nie mogłem ustawień skopiować z ajfona, bo w nim mogę tylko odnowić dzierżawę DHCP i podejrzeć konfigurację proxy...

Nie chce mi się z tym bawić - zwykle mam lapa do sieci po kablu podłączonego więc nie jest problem życia i śmierci... Ale pozostaje niesmak.

P.S.
    MacBook kolegi działa. Win XP SP2 na innym lapku działa. Mój Win7 - nie chce.
    "Optymalna ekspozycja jest kwestią gustu"

Strona 260 z 371 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270310360 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów